Litteratur for parfoholdet

Om kort tid har vi 15 års bryllupsdag, hvilket på mange måter er en bragd. Vi har holdt ut i tykt og tynnt, både hva motstand OG vekt angår. Opp igjennom har jeg flittig lest noen bøker som jeg tenkte ville være nyttig for parfoholdet. Generøs og ydmyk som jeg er, deler jeg gjerne mine boktips med deg.

Når man står helt i starten av å skulle innlede et parfohold kan jeg jo si nå etter 15 år at det er mye man ikke vet. Man er forelsket og kjærligheten blomstrer vilt, du gleder det til dette nye fenomenet du er på vei inn i og skal få det til helt fint og faktisk unngå å gjøre de store feiliene. Du leser såklart noen bøker om kjærlighet og parforhold. Du vet jo at den du skal gifte deg med ER en annen person enn deg, og kan tenke annerledes og har en annen bakgrunn enn deg. SÅPASS forstår du, jo.

John Gray- bøkene Mars og Venus

Innimellom bøkene hinter du pent om fordelingen av husarbeidet, for å ta seg av barna er tross alt en heldagsjobb i seg selv, har du  merket. Etter å ha tatt det opp noen ganger kjøper du en bok om emnet som er rettet til MENN. DA må det jo ordne seg?

Husets Herre

Men nei, det gjør ikke det. En del av problemene og irritasjonsmomentene ligger i nettopp dette «faget». Da hjelper det litt lite med bøker om parfohold.

Det går det en stund, noen få år og du begynner å lete etter litt annen litteratur som kanskje først og fremst er myntet på en annen arena enn parforholdet, men som kanskje kan hjelpe deg i ditt parforhold alikevel.

Bli hørt og forstått

Kunsten å overbevise

Du kan alltid vinne diskusjonen

Slik takler du vanskelige mennesker

Etter noen år med bøker som dette, er det faktisk på tide å ta tak i alle flokene som har bygget seg opp. Han er tross alt mannen i ditt liv, og du vil jo kjempe for dette forholdet, som jo er veldig bra, og inneholder barn også nå. Da må du krype til korset og finne litteratur som kan hjelpe parfoholdet, rett og slett samvlisbøker som kan hjelpe deg å redde forholdet.

Er det min skyld, eller din?

Samlivsboken

Førstehjelp til parforholdet

Så er det vel bare å begynne på starten igjen, tenker jeg:)

11 Comments:

 1. Haha, vet ikke om det var meningen, men dette var morsomt! Og sikkert ganske typisk for de fleste forhold 🙂 gratulerer med snart 15 år!

 2. Hehe.. artig!

  Med på listen din må du ha «Kjærlighetens fem språk» (forfatteren kan du søke opp selv), den er faktisk nyttig selv om den er amerikansk.

  Gratulerer med dagen som snart er her!

  • Ja, jeg har hørt om den boken, og tenker at den er fin også i forhold til barna:) Den har jeg lyst til å skaffe meg! Takk for påminnelse:)

   • Den kan brukes i mange sammenhenger. Jeg lærte noe nytt om meg selv. Er ikke så dumt det! Godt at du fikk en påminnelse nå da. 🙂

 3. Jeg humret meg nedover listen av bøker her! 😉
  Gratulerer så mye med 15 års ekteskap!
  Har ikke lest noen av bøkene du viser her, men kjærlighetens 5 språk som nevnt ovenfor har jeg lest, og den har vært veldig lærerik! Også som du nevner i forhold til barna. De har jo også sine kjærlighetsspråk som det kan være fint å være oppmerksom på 🙂

 4. Haha, kjenner igjen de fleste titlene der ja 😀

  Tror «Hot Love» av Tracy Cox er den boka jeg selv har lært mest om parforhold av. Hun skriver lærerikt om å forstå hverandres ulike bakgrunner og dermed forskjellige forventninger og innstillinger til livet og samlivet.

  Ellers er det nok som du sier essesielt med en fordeling av husarbeidet som kan fungere for begge – i en travel hverdag tror jeg det er noe som blir vanskelig for de fleste. Hos oss føles det rettferdig for oss begge at han tar den største byrden på det området, rett og slett fordi han er betydelig sterkere og sprekere enn meg! Men jeg synes jeg er utrolig heldig som har en mann som forstår og er enig i dette, og som ikke blir sur når han kommer fra jobb og huset hverken er strøkent eller middagen på bordet. De gangene han er hjemme alene med barna er huset som regel helt bomba og han selv fullstendig utslitt når jeg er tilbake, og han sier han beundrer meg som orker det hver eneste dag 😀 Og dét er nøkkelen til et godt samliv her hos oss ihvertfall; gjensidig takknemlighet, respekt og forståelse for det vi på hver vår måte investerer i hverdagen og familien vår!!

  Gratulerer med de første 15 åra! Klem fra KristinB 🙂

  • Jeg kjenner igjen det du skriver, og jeg har det ogsaa saan. Hadde han vaert surom ikke huset var stroekent, hadde jeg rett og slett ikke giddet. OM det er rot n han kommer hjem, vet han at jeg enten er lit sliten eller jeg har vaert ute med barna hele dagen. Det er ikke noe stress det. Han er ganske flink til `hjelpe til altsaa, dette innlegget er humorististk ment, men alikevel noe mange kanskje kjenner seg igjen i:)
   Takk for gratulasjon, og jeg gleder med til de neste 15 aara:)

 5. Herlig innlegg Linda! Gratulerer med snart 15 år og ha en fantisk 17 mai i morgen 🙂

  • Takk, Ane! Vi koser oss i Spania akkurat naa, men vi gikk vaart eget 17. mai tog her hele gjengene. Vi var sikker litt av et syn der vi gikk `sang » alle fugler» og andre sanger:)

 6. Hva med «Kysseboken» til Øyvind F.? Den har han prøvd å prakke på mange forskjellige par på diverse rekefester.

Comments are closed