Svangerskapet uke 26

Det er ikke så ofte jeg skriver om svangerskapet, men for min egen del så kan vet være fint å lese om det senere, så her er en liten oppdatering:

Jeg er 26 uker på vei i morgen, og 14 uker gjenstår. Jeg er STOR! Noen tror jeg skal føde når som helst. Selv synes jeg jo ikke at jeg er såååå stor, da. Jeg er vant til at magen blir kjempediger.

Jeg merker nå at magen har begynt å gjøre seg gjeldene på den måten at jeg ikke får puste så veldig godt når jeg sitter lenge på en spisestol. Lungekapasiteten er mindre og blodet flyter saktere nå når jeg er så langt på vei.
Jeg har vondt i bekkenet når jeg anstrenger meg for mye ved for eksempel å bære en skittenrøyskurv ned eller opp trappa, så sånne ting må jeg nå få noen andre her til å gjøre. Det er også vondt å sitte på gulvet i indianerstilling, det er bedre å sitte på knærne, eller på en pute.
Ellers er jeg i veldig god form!
Jeg kjenner liv selvfølgelig, og det er absolutt det kuleste jeg vet i hele verden! Kulere enn Speedmonster på Tusenfryd og Mot i brystet på Sommarland i Bø! Det er bare helt fantastisk å kjenne liv i magen. Jeg kan aldri klare å beskrive hvor kult det er.

Jeg vet ikke hvor mye jeg har gått opp i vekt, for jeg veier meg ikke. Men jeg har aldri veid så mye før når jeg har blitt gravid som denne gangen. Jag har ikke klart å komme helt ned i vekt etter de to siste svangerskapene. Men etter dette må jeg gjøre en større innsats på det, for jeg har så masse klær på loftet som jeg gjerne vi bruke igjen. Ikke bare derfor da.
Det blir en gutt og jeg har kommet over et veldig fint navn, men det vil jeg ikke dele ennå, for erfaringsmessig så er det mange som har meninger om navn, og denne gangen vil jeg ikke ha så mye innblanding:)
Jeg gruer meg til fødselen, fordi det er så vondt!

25 Comments:

 1. Fin mage! Like stor som jeg var da jeg skulle ha guttene 😉 Husker SÅ godt da jeg kom på overtidskontroll da jeg skulle ha Emma og JM sier » er det du som er 6 mnd og skal ha en ekstra sjekk?» *ler*

  Kos deg med magen og det herlige underet du kjenner! Og jeg skjønner godt du holder navnet for deg selv.. Vi har fått «tyn» for alle navnene til våre barn..

  • Noe sier » ja, jeg ser at du ikke har lenge igjen». Vet liksom ikke helt hva jeg skal svare, jeg da…. Men jeg kan i allefall bekrefte at jeg ER gravid, men har noen uker igjen. Sier jeg at jeg har 3 mnd igjen så får jeg vel bare » Å, er det trilliger»? Haha, jeg skal finne frem noen gamle magebilder jeg, å legge ut, så ser alle at jeg ALLTID er stooor, selv om jeg har vært tynnere når jeg har vært gravid tildigere:)

 2. du stråler da!! Sommerbrun og struttemage:)
  Jeg er bare i uke 14 hittil, men gleder meg til det «bare er 14 uker igjen» her også 🙂

  • Fargen skal jeg ikke si noe på, sånn sett er jeg heldig, selv om jeg ser littebittegranne sliten ut på dette bildet, men sånn er virkeligheten altså, jeg kan jo ikke dolle meg helt opp hver gang jeg skal ta bilde heller, nå var det jo dessuten magen jeg skulle vise frem:)
   Jeg liker å gå gravid:)

 3. Så flott du er Linda 🙂 Lykke til 🙂

 4. Charlotte Kidøy-Hansen

  Du ser aldeles nydelig ut- tar selvfølgelig litt mer tid for hvert svangerskap å få alt i orden. Tror nok det går seg til etter hvert 😉

  Jeg vet jo ikke hvordan fødslene dine har vært- men for min del har jeg vært ute i skikkelig hardt vær med nr. 1 og 2. Endte opp med epidural- og selv om jeg ikke hadde problemer med de to siste valgte jeg det da også. Kunne født 20 barn hvis det bare var å bære dem frem og føde dem 😉 .

  Jeg skulle ønske jeg kunne kjenne på følelsen av å ha en ny baby i magen- men da må d skje et mirakel med økonomien, hehe. Lykke til- gleder meg til å høre navnet når tiden er inne 🙂

  Charlotte 🙂

  • Jeg har hatt epidural to ganger. Den første var det helt fantastisk og jeg fikk den på et bra tidspunkt og alt gikk sååå greit! den andre gangen virket den ikke like bra ,jeg fikk kanskje ikke stor nok dose? Jeg vil gjerne ha det igjen hvis jeg rekker det.

 5. Flotte magen! Sjalu, du kler og være gravid! Lykke til videre i svangerskapet 😉 Spennende at navnet alt er valgt, det er så spennende med navn! 😉 😉

  • Takk Silje:) Det er ikke sikkert at navnet er valgt, jeg pleier å gå litt frem og tilbake på det, sist gang ble jeg ikke enig med meg selv før babyen var nesten 6 mnd. Uff, da… hen ble kalt for «bæbb» hele tiden:)

   • Åja hehe, leste litt feil sikkert jeg da. 6 måneder ja, ja men han fikk da fint navn da 🙂 hiihi

    • Ja, han fikk til slutt det navnet som ingen likte, men det er jo opp til foreldrene:) Og alle liker jo han så, da er det heller ingen som klager på navnet hans:)

     • Ja det er opp til foreldrene!! Husker da jeg sa et navn til folk da vi skulle få lille man (før vi viste kjønn) Da sa jeg et navn som ja sikkert ikke er det peneste og jeg ville nok ikke brukt det om jeg får en datter en dag! Men jammen var det morsomt og se reaksjonene, noen ble paffe, andre sa at det kunne man ikke kalle barnet sitt..hehe.Bjørg Oliv var navnet, hehe 😛

     • Hehehe, jeg har blitt sånn at jeg bare støtter navnevalgene til folk, for jeg har ikke noe med det alikevel, og vet hvor slitsomt det er når folk har fordommer mot et navn, de kan ha dårlige assosiasjoner selv om jeg ikke har det og da kan det ødelegge hva jeg synes om navnet. Guttenavn synes jeg er kjempevanskelig!

 6. Flott dame med flott mage!! 🙂

 7. Synes ikke du ser sliten ut jeg! (sier ikke at du ikke er sliten altså..) Nå har jeg bare 2 fødsler bak meg, men jeg tar heller 2 fødsler til enn et svangerskap *ler* men er vel heldig å føder kjapt 🙂 En ting er vondt i et par timer, en annen ting er å spy i 8 mnd 😉 Er veldig nysgjerrig på navnet nå :))

  • Uff, er du så kvalm? Jeg er veldig heldig i svangerskapene, har kun vært kvalm i dette og et annet svangerskap, ellers har jeg ikke merket at jeg er gravid før jeg får mage. FÅ smerter har jeg også. Fødslene har vært normale, så jeg kan heller ikke klage på det:)
   Takk for at du ikke synes jeg ser sliten ut:) Hehe

 8. Fine magen! Jeg skjønner ikke hvorfor folk skal ha så mange meninger om navn. Når man forteller om hvilke navn man har tenkt på, så er det jo fordi man selv synes de er fine, og da er det veldig kjedelig å få slengt tilbake om ditt og datt…

 9. Hei Linda.

  Så fin du er! Jeg fikk også stor mage når jeg gikk gravid! Jeg er ikke så stor selv (1,64 og 52 kilo) så magen så desto større ut. Jeg fikk ofte høre «nå føder du snart» og det var ikke alltid like hyggelig å høre, for man vil jo ikke føde prematurt.

  Vi gleder oss til å se dere neste uke!

  Hilsen Alexander og Nina.

  • Tusen takk Nina:D Mager blir så forskjellige så sånn er det bare:)
   Vi gleder oss til å se dere også! Men jeg trodde det var i morgen jeg, hahah. Så det neste uke altså:) Det blir koselig!
   Klem Linda

 10. Kjære Linda, så vakker du er. Du inspirerer meg. Lyst på sånn mage selv. Men kjæresten er ikke klar. Jeg er kommet meg på bena igjen og drømmer om et koselig hus og hunder og barn jeg nå. Og en jobb som ikke er full av stress og press for det klarer ikke helsen min lenger.

  Glad i deg <3 Klem frøken From

  • Så godt å høre at du er på beina igjen!! Fortsett å drømm, du, det høres ut som en veldig koselig drøm. Kjæresten etterkommer vel sikkert etterhvert:)
   Glad i deg også! Stor klem, Linda!

 11. Jeg prøver og være litt anonym og skriver ikke med navnet eller bloggen.hehe. Men har kommentert her tidligere. Jeg venter barn nr 2 er enda tidlig i svangerskapet men jeg lurer på hvordan du gjør det når du er trøtt og kvalm ? Også med barna dine hjemme ? 😉

  • Når jeg er trøtt og kvalm gjelder det å senke forventningene til hva jeg skal få gjort, og huset må nok seile sin egen sjø en dag eller to eller tre, så får de andre som bor her trå til litt ekstra. Siden jeg har flere barn enn deg, blir det nok fortere rotete her hos meg, men jeg har desto flere til å fikse opp her, og det må de når jeg er trøtt. Noen ganger får jeg det jo kastet over meg og da er det bare å legge seg ned. Jeg stresser ikke så mye med det jeg ikke får gjort akkurat da. Jeg vet at jeg våkner igjen utover kvelden, og de store og mannen tar i et tak. Jeg har ikke vært så voldsomt plaget med kvalme sånn at det har hemmet meg så mye, egetnlig. Der har jeg vært heldig:)
   Lykke til videre med nr 2!

Comments are closed