En travel dag

Enkelte dager kjenner du at du kan klare å få gjort utrolig mye. Energinivået er på topp, så det er bare å sparke igang dagen!

For litt siden hadde jeg en slik dag. Det var lørdag, og jeg hadde alle odds med meg. Barna var rolige og syslet med sine ting for det meste inne. De eldste var på overnatting hos søskenbarn, og jeg var godt fornøyd med at barna var inne, for da fikke jeg gjort uhorvelig mye viktige ting!

Badet fikk et siste strøk med maling som jeg haddde utsatt i to uker.
Så fikk jeg endelig saget til og skrudd opp de to hyllene inne i skapet til lillemor som jeg skal lagre leker inni, med plass til lillebrors etage-garasje og tog-kasse under. Hele rommet ble også organisert og noen møbler ble båret opp på loftet eller et annet sted, slik at det var mulig å utfolde seg på gulvet. Rommet ble funksjonelt og jeg hadde hatt planer i dette rommet ganske lenge.

Jeg fikk også jobbet i den spede kjøkkenhagen, bundet opp noen planter som var blitt litt tunge og som hang litt, samt beskjært dem.

Vaskerommet fikk seg en gjennomgang også. Av og til må jeg ta et skikkelig dykk der inne, og klarere gulvet overalt og sorter alt på plass. Det rommet rommer også maling og verktøy, og også ting jeg holder på med å male. Man kan trygt si at det er mitt «kontor». Det er kanskje bare jeg som skjønner systemet der inne. En stor-rydding av dette rommet er kjempedeilig for meg å få gjort.
En storhadling ble også gjort med middager planlagt og kjøpt inn for en hel uke. Fantastisk!
Tenk å få gjort så mye på en og samme dag! Men det viktigste jeg gjorde var dette:

Jeg vet hva jeg vil, og det er å gå gjøre masse morsomt med blant annet denne lille goingen:)

Det viktigste jeg gjorde var å samle snegler. Se for en fornøyd gutt! Å gå en tur i skogen med han er som terapi. Man får beina på jorda og man innser hva som virkelig betyr noe. Alt jeg fikk gjort denne dagen var viktige ting og jeg var kjempetakknemlig for at jeg fikk til så mye, men ingenting er viktigere enn den tiden jeg kan være sammen med barna.

Det hadde ikke vært noen krise om jeg ikke hadde fått samlet snegler denne dagen, for jeg gjør det jo nesten hver dag, men jeg tenker på det de dagene jeg ikke får gjort alt jeg hadde tenkt, at jeg da iallefall har fått gjort det viktigste, som nemlig er å samle snegler, eller å ha tid til barna mine, og da er det ikke så farlig med alt jeg ikke fikk gjort, for det kan jeg alltids få gjort senere. Men tiden med barna får jeg ikke igjen senere, den må jeg gripe nå når den er der.

5 Comments:

 1. Koselig da og samle sneiler 😉 hehe. Kanskje jeg skal ta med min på 2 ut en dag og gjøre det! Flink du er da som fikk gjort SÅ mye! hehe. Fineste jeg gjorde igåt var og se på Emil filmen med lillemann som bare satt på fanget mitt med pledd . det var kos det!
  Åssen malings farge har badet ditt fått ? 😉

  • Badet har nå gått fra å være stygg besj av sikkert over 20-ende året, falmet og fæl på både tak og vegger, nå er badet helt hvitt. Det skal pusser skikkelig opp etterhvert, men jeg holdt ikke ut lenger, og slang på hvitmaling. Det ble mye finere!
   Å sitte å se på film sammen med en liten gutt er veldig koselig! 😀

   • hehe ja litt maling kan gjøre mye. Hadde rosa kjøkken vi, måtte male det hvit (selv om vi skal bytte det ut en dag) Klarte ikke ha rosa kjøkken.. grøss hehe

 2. Arnfinn og jeg har stevnemøter om kveldene. Vi møtes i hagen og plukker snegler sammen! Så romantisk.
  En venninne av meg som ikke visste så mye om de ekle brune sneglene lurte på hvorfor jeg plukket snegler og om jeg kokte dem og spiste dem.
  Usj, så ufyselig. Det finnes jo mye annet godt å spise, ikke sant?

  • Hahaha, æsj, de store der er ekle. Eskil får ikke lov til å plukke dem. Men han vil gjerne. Jeg kunne leid han ut som snegleplukker:D

Comments are closed