Og slik går det når man ikke overholder rutinene…

Gode rutiner er gull verdt for å unngå kaos! Det fikk jeg smertelig erfare i dag morges (igjen).
Jeg trodde vi hadde god tid i morges, barna begynte sent og jeg tenkte i går kveld at «ja ja, siden vi har så god tid så gidder jeg ikke å stresse sånn med sekker og alt, det har vi tid til i morgen tidlig».

VELDIG FEIL! Man har ALDRI god tid om morgenen. Jeg sov ikke fullt så godt i natt. Det ble litt trangt i senga, så etterhvert flyttet jeg ut på sofaen i stua.

Barna stod opp og jeg momla at de skulle finne ditt og datt og gjøre ditt og datt.
Så begynte tiden å gå, og det regnet ute. Men det var greit for jeg hadde nettopp kjøpt nye støvler og regntøyet visste jeg hvor var (til tross for at jeg omorganiserer i gangen).

Jeg stod opp, og da gikk klokka forferdelig fort! Jeg løper rundt omkring og leter og gir beskjeder, og mannen står i veien overalt. Typisk!

Vel, de støvlene jeg trodde jeg visste hvor var, lå ute i natt, og siden det regnet var jo de våte. Det gjaldt heldigvis bare ett par. Men jeg gikk opp på loftet og fant frem et par cherrox, som det ene barnet fikk ha på seg. Regntøyet til den ene visste jeg visst ikke hvor var alikevel, men vedkommende gikk med på å ta på en regnjakke som egentlig var til det motsatte kjønn. Jeg håper regntøyet er på skolen.

Vel, men vi glemte bare EN matpakke, da. Og jeg fikk ikke tid til å skrive i meldeboka at en av dem var syk i går og var hjemme.
Jeg tror alle kommer tidsnok til skolen, bare ikke de får en traktor foran seg hele veien.

Av og til, som i dag får jeg det sååå bekreftet hvor viktig rutinene er og at man overholder dem, OG at ting har sin faste plass!

Så nå har jeg skrevet ned et strengt skjema over hva og når det skal gjøres om morgenen eller kvelden før.

Slike stressende morgener er så slitsomt! Og dessuten glemte jeg klem av alle sammen!

Jeg må nok ta meg en tur bort på skolen før matpausen så den ene får maten sin og samtidig ta med skiftetøy og nok regntøy.

One Comment:

  1. Huff ja stressende morgener er noe jeg hater! Selvom jeg er hjemmeværende blir morrgenene litt stressende i blandt likevel. Vi skal jo som oftest ut og avgårde og rekke buss og slikt, med tre unger blir ting fort stress. Hva er det ikke da hos dere som har 6??? Hjelp! Er nok viktig å gjøre ting klart kvelden før da ja!

    Mine beste rutiner er ukeshandlig og å legge klærne klart kvelden før.

    Jeg har forresten byttet navn på bloggen min, var FruLykkelig før. Supert om du gidder å forrandre i bloggrullen din 🙂

Comments are closed