Ubetalelig!

Et hus: 7.000.000
En hytte: 400 000
En bil: 400 000
Bil nr 2: 200 000
Inntekt: 5 000 000
Inntekt nr 2: 650 000
Ferieturer: 50 000+
Klær/sko: 30 000 i året+
Hobby: 50 000
Trening: 10 000+

Første gang han blir lagt på magen din: Ubetalelig
Det første smilet: Ubetalelig!
Den første tanna: Ubetalelig!
De første skrittene: Ubetalelig!
Første gang han sykler på to hjul: Ubetalelig!
Første gang han scorer: Ubetalelig!
Tegningen av deg og han som går tur: Ubetalelig!
Når han lærer å lese og skrive: Ubetalelig!
Blomstene han plukker til deg: Ubetalelig!
Høre latteren hans: Ubetalelig!

Jeg føler meg rik og lykkelig! Det som betyr mest er den tiden jeg får sammen med familien. Jeg har snart 7 barn og føler meg privilegert. En jeg kjenner ble en gang spurt da hun ventet barn nr 3: ”Men har du skapplass da”? Et mer reelt spørsmål mener jeg, er: ”Har du tid til barnet, da”?

Jeg kan ikke gi mine barn det nyeste av leker og mobiltelefoner og iPader, men jeg kan gi dem tid. Jeg kunne ha gitt dem det nyeste av forskjellige ting hvis jeg ville, men det ville også betydd at jeg ikke kunne gi dem min tid. Jeg kan ikke gi dem alt de ønsker seg, men jeg kan gi dem alt de trenger.

Jeg tror at min tid er det mest dyrebare jeg kan gi dem. Og så lenge jeg har mulighet til det, vil jeg gi dem det. Noen sier at man ofrer mye ved å være hjemme med barna. Men jeg vil heller si at jeg hadde ofret mer om jeg ikke var det. Jeg ville gått glipp av mye av det ubetalelige.

All tiden du har sammen med barnet ditt, er det som gjør deg rik. Det er det som gjør deg til en bedre person, eller ønske om å bli en bedre person. Det er det som åpner opp for all kjærligheten, en kjærlighet du ikke visste du kunne være i besittelse av.
Det er så mange egenskaper du kan utvikle ved å ta vare på barn (enten det er heltid eller mindre), og man lærer så mye om livet og om seg selv.

Alt som har en pengeverdi, kan erstattes, men det som er ubetalelig kan ikke erstattes. Det er smart å bytte ut noe av det betalelige med det ubetalelige.

Jeg snakker ikke kun om det å være hjemme med barna fordi jeg selv er det, og mener ikke at alle burde være hjemme med barna sine. Men jeg tror at mange er veldig flinke til å fylle opp tiden med ting som kanskje ikke er så viktig. Ting som kanskje går på bekostning av tid med barna, kjærsten, ektefellen.
Vi selv fylte tiden altfor mye opp for en tid tilbake. Trening og hobbyer tok så mye tid og krefter at jeg ble veldig sliten og stresset til tider. Vi var nødt til å sette oss ned å prioritere vekk det som tok tiden ifra oss. Vi fant ut at det rett og slett ikke var verdt det.

Det er kanskje ikke alltid det er så lurt å gjøre alt på en gang. Noen ganger må man ha litt ledig tid. Tid til å nyte familien sin, være tilstede, bli rik!

2 Comments:

  1. Ser det har sneket seg inn noe reklame på et par ord. jeg vet ikke hvordan det gikk til, eller hvordan jeg fjerner det, så beklager det, inntil jeg skjønner hvordan det kom dit og kan fjerne det.

  2. Kjempe fint innlegg! Så enig, tid er alt !!! Ja jeg vill ha hytter, syden turer osv osv! hvem vill ikke det , om jeg hadde alle pengene jeg trenger!
    Men ja tid er det mest viktige, jeg vill at jeg og mine barn skal huske en barndom hvor mamma hadde godt tid til oss. Vi fikk ikke det dyreste av det dyre men uansett tror jeg at det gjør barna til bedre personer.
    Har derverre ikke mulighet akk nå til og ha min hjemme 100 % men han er hjemme 50 % så vi gjør mye ut av tiden sammen, snart er vi 4 og da har jeg enda mer tid hjemme det blir godt! 🙂
    Ahh som jeg gleder meg til og få den som bor i magen på bryster, ahh det er herlig det !! Jeg føler meg kjempe rik med snaaaaart 2 barn 🙂

Comments are closed