Finurlige løsninger og klesorganisering

Jeg er så glad! Hverdagen er blitt så mye lettere nå som tørketrommelen har bestemt seg for å fungere igjen!
Det var en liten periode at strømmen gikk da jeg satte den på. Enda det ikke stod noe mer på enn hva det pleier.

Men i går sjekket jeg hvordan det lå an og da gikk den uten at strømmen gikk. Men den har en liten sjarmerende greie, da. Og det er at døra må holdes inntil konstant, ellers piper den og sier at det er noe galt med døra. Jeg har naturligvis ikke anledning til å stå å presse igjen døra den tiden tørkingen tar, men jeg har funnet en løsning som fungerer. Jeg har diverse lister liggende på toppen av en hylle på vaskerommet og en av de bruker jeg til å sette i spenn mellom døra til tørketrommelen og hylla. Så da går det fint!

Jeg får vasket så mye mer klær nå når jeg kan tørke mye fortere, og det trengs her i huset. Nå er skuffene til barna fylt opp igjen.
Og jeg slipper å tørke klær overalt. Fantastisk!

Har du noen finurlige løsninger hjemme hos deg?
Og apropos barnas skuffer; slik ser det ut i garderoben til barna:

Og dette er bare halve garderoben! Ved første øyekast ser det sikkert ut som om det er  umulig å vite hvor ting er. Og det var det en stund også, iallefall for andre enn meg og de som eide kurvene. Det var ikke mulig å be mannen hente en genser til Eskil, for eksempel. Men så holder jeg på med et organiseringsprosjekt her hjemme, og nå har jeg merket alle skuffene til barna og hva som er i dem. Så nå kan hvem som helst rydde på plass klær eller hente et plagg.

Lilli har nettopp begynt i 1. trinn og leser ikke alt ennå, så til henne har jeg i tillegg tegnet hva som skal i den kurven. Lilli skifter påkledening gjerne flere ganger om dagen og da kan det fort bli klær utover. Men med denne løsningen finner hun det hun vil ha og hun synes det er morsomt å legge ting i riktig kurv.

I kurvene over har jeg stoff og diverse hobbygreier som barna ikke trenger å nå, men som jeg selv har oversikt over. Og de har sokker og truser i separate kurver. Da dette var nytt kom en av gutta og klagde på at han ikke hadde noen sokker. Da forklarte jeg at sokker er i en egen kurv nå, den nederste kurven. Det var Mia som ville ha den nederste til sokker siden sokker er nederst på kroppen. Så for ordens skyld har alle sokkene nederst, så bukser så truser/boksere (selv om truser strengt talt kommer på før buksa), t-skjorter, tynne gensere, tykke gensere. Noen har flere bukse-kurver.

Denne fellesgarderoben er en ting som gjør hverdagen min enklere og vaskerommet er rett innenfor her. Fantastisk! Jeg mangler kun litt bedre belysning så er det perfekt!
Jeg har et stort bord med blant annet symaskinen min på motsatt vegg, og en hylle med scrappeting og album og sånn ting. Men i dag var ikke tiden for å ta bilde av det, for å si det sånn.

Hva jeg har brukt for å lage lappene?
Hvis du har fulgt med kan det hende du har fått med deg at jeg har samlet på hvite isbokser. Av de har jeg klippet ut firkanter, laget hull i, klistret på lapper med hva som er i kurven og festet de med strips. Da holder de lenge!

2 Comments:

  1. Sånne rack har jeg også, 10 stk ved siden av hverandre inne på badet. Genialt! Jeg har navna dem med lapper jeg har laminert og hulla, og festa med strips. Digger disse racka. 🙂

    • Ja, de rommer masse:) Jeg har ikke plass til 10 stk på rad. Og der er jo ikke så vakre egentlig, så jeg har også et forheng jeg kan trekke for den avdelingen. Den avdelingen er jo så synlig her hos oss så det er greit å kunne trekke for. Kan jo fort havne litt klær andre steder enn i kurvene også:)

Comments are closed