Men er det NOK kaker?

Hvis du synes det er en lettelse å høre om andre som stresser og som lager mislykkede kaker, så kan du fortsette å lese. Men hvis du bare blir oppgitt og frustrert av folk som ikke har full kontroll, burde du stoppe her.

Vel, denne travle helgen bestod av blant annet barnebursdag for 8-åringen på lørdag og en litt mer høytidelig tilstelning for familie og venner etter kriken på søndag.

Kirken starter kl 11, så vi drar hjemmefra kl 1030. Da jeg våknet kl 0830, tenkte jeg at jeg skulle lage en kake til, for tenk om det ikke var nok? DET må jo ikke skje!
Jeg ga barna beskjed om å få seg klare på egenhånd, for jeg hadde ikke tid til å hjelpe dem så mye nå. Mannnen min var avågårde allerede og kom tilbake for å hente oss kl. 1030.

Jeg lagde bunnen til suksessterte (det er jo lett), så skulle jeg koke opp glasuren. Det går jo egentlig veldig fort og det er viktig å røre hele tiden, men så skulle jeg bare gi noen en hårbørste, og dermed hadde den satt seg i bunnen. Den ble kastet og jeg skilte 5 mye egg, og lagde en glasur på nytt. Siden jeg hadde 5 eggehviter, lagde jeg likegodt en bunn til.

På barnebursdagen i går, hadde jeg en høy kake hvorav bare den øverste dele ble spist, så da tenkte jeg at jeg bare kunne piske litt mer krem å dekke toppen på den, som jo ikke var dekorert ettersom det hadde vært mer kake åppå den. Men det går jo så ekstremt fort å piske krem i den nye kjøkkenmaskinen jeg har lånt av min mor på ubestemt tid, at bare jeg snudde meg vekk et par sekunder for å minne noen om å ta på seg kjole, så ble kremen til smør!

Så hva skulle jeg pynte kaken med nå? Jeg hadde ikke mer fløte igjen.
Dagen før hadde jeg tenkt til å lage en bamsekake dekorert med smørkrem i god cacas-stil. Men så fant jeg ikke de tippene jeg vet jeg har et sted. Dermed ble det bare vanlig langpannesjokoladekake med en glasur som vanligvis er utrolig god. Det var bare det at jeg hadde glemt å kjøpe en stor plate melkesjokolade. Og jeg begynte med kaken etter at butikkene var stengt. men jeg hadde mørk kokesjokolade og brukte den, så da ble glasuren ganske sterk men ok.

Uansett, jeg hadde litt smørkrem etter de uglemuffinsene, som var nok til å skrive «Mika» med på bamsekaken. Skriften skulle jeg ha en annen farge på enn pelsen, men jeg fikk ikke laget bamsekaken (siden jeg ikke fant de tippene), så da tenkte jeg at jeg kunne bruke den slanten med smørkrem til å dekorere bløtkaken. Men det var jo ikke så mye, så det var ikke nok til hele toppen. Resultatet ble en ring og et kryss som ga fire felter. Jeg hadde mashmallows og blåbær og fylte de fire feltene med det. Dette er ikke den peneste kaken jeg har sett akkurat, men den var god og forsvant faktisk på et blunk!

Lite lekker, men en god kake.

De to mandelbunnene jeg hadde laget ble bra, og den ene posjonen med glasur holdt til begge kakene. Det ble sjokoladestrø over den ene og mandelflak over den andre. Ikke noe pent dandert, for det hadde jeg ikke tid til, jeg bare helt posen over.

Da mannen kom hjem for å hente oss, gikk jeg rundt usminket og i morgenkåpe fortsatt. I rekordtid ble jeg klar og barna vet jeg ikke helt hva hadde pyntet seg med. En av dem hadde tatt blå hårspray i håret ialle fall. Men glade var de. Så dro vi da.

Nesten fremme kom jeg på at jeg hadde jo glemt de fire bæreposene med pizzasnurrer som jeg har bakt gjennom uken og hatt klare i fryseren. Så da alle hadde gått inn til sine klasser i kirken, dro jeg hjem for å hente dem.

Da hadde jeg alt. Etter at møtene var ferdig, fikk vi masse hjelp til å sette frem bord og stoler og bære kaker og mat  ut på kake/mat-bordet.
Ved et uhell falt den ene av de to kakene jeg lagde på morgenen i gulvet. Svigermor var glad for at det var den med sjokoladedryss på og ikke den med mandler, for hun tåler ikke sjokolade.

Phu, vel, Alt gikk jo bra. Man må regne med litt svinn. Alle ble mette og hadde det hyggelig.
Det ble veldig mye kake til overs, og alle kartongene med gele og sjokoladepuddig satte jeg ikke en gang frem. De går videre til desserter og andre kosestunder fremover.

Her er en flott kake som min svigerinne hadde med. Selv fikk jeg jo ikke laget en flott pyntet kake, så dette bidraget var fantastisk! Det er en hvit kjole, og Mia som ble døpt den dagen hadde en nydelig hvit kjole på seg.

Hvit kjole-kake.

Tusen takk til alle som hjalp til med kaker, mat og rydding og kjøkkenhjelp!

Comments are closed.