Kjære mannen min, hør her nå:

Når jeg ber deg om å kjappe deg, så mener jeg det. Når jeg må kjappe meg så er det naturlig å b-e-v-e-g-e kroppen fortere. Sette opp tempoet et hakk eller to, på en måte. Det er så irriterende når jeg sier «Hent en klut FORT», og så gjør du det i et vanlig tempo. Jeg forventer effektivitet når jeg sitter der i en dusj av gulp!

Jeg prøver å få barna til å sette skoene på plass, noen ganger skjer det, andre ganger ikke. Men DINE sko! De er fire ganger så store som enkelte av skoene som samler seg i gangen, og du har flere par. Vi har liten gang, så kan du ikke VÆRE SÅ SNILL å sette dem åppå den hylla over døra eller i de skoskapene som er dine? Jeg er så lei av å tråkke på og snuble i sko, særlig dine. Jeg tenker at det på en måte er letter for barna å huske på å sette på plass sko når du også gjør det. Skjønner du tegninga?

Iphone. Ja, jeg skjønner at den er veldig fin og flott, og du verden så kjekt det er å kunne holde seg oppdatert på ALT hele tiden. Og den er jo så liten og kjekk og er med overalt, bokstavelig talt. Men du, MÅ du virkelig som det første du gjør om morgenen og det siste du gjør om kvelden like og kommentere og poste og le og se på og ja, jeg vet ikke hva! MÅ du det? Bare så du vet det, så er det turn off for meg. I fall du lurte. Det hadde vært langt flere anledninger om jeg slapp å se ansiktet ditt bli lyst opp av den fabelaktige lille skjermen. Ikke det at ansiktet ditt er turn off, altså, men det at du er så himla online hele tiden!

Og si meg en ting; Sokkene dine! Går de av seg selv til vaskerommet? Need I say more?

Og når jeg ligger å føder; Ikke si «Så flink du er»! Jeg er ikke «flink». Hvor kommer «flink» inn i en fødsel? Barnet skal ut, det er liksom bare å presse på. Jeg er ikke «flink», jeg bare gjør det man må gjøre. Si heller «Bare litt til, snart ferdig, så skal du få sjokolade».

Du er jo supergod på kommunikasjon for du har jo jobbet i radio i over 20 år!! Så du har bablet i vei i 20 år, så DET kan du! Du er god med ord, veldig god. Du kan lett vinne en diskusjon med meg. Men det er ikke sikkert vi kommer noen vei, men diskusjonen, den vinner du – lett! Gratulerer!

MEN, når det er sagt så er jeg veldig glad for at du legger mobilen min til lading siden jeg ikke er så flink til det selv.

Og det er fint at du fyller opp kjelen, som jeg lagde havregrøt i, med vann sånn at det blir letter å vaske den. Det er også veldig fint at du spiller så mye piano hjemme. Barna elsker det og jeg håper at det er inspirerende for dem så de også får lyst til å spille. Det også fint at du stryker skjortene dine selv. Så er det veldig bra at du er så sterk, så du kan løfte ting som jeg ikke klarer. Du får meg til å le, det er jeg glad for. Jeg synes det er søtt at du har en drittdag hvis jeg er sur på deg. Og det at du liker å gå på IKEA er et stort pluss!

Altså, du er en bra fyr, og jeg ser fram til mange flere morsomme år. Men hvis du bare kunne f-o-r-t-e deg når jeg ber deg om det (og alt det andre), så skal jeg vurdere om jeg skal begynne å lokke igjen skuffer og skap. Kanskje spesielt skapdøren ved siden av sengen så du ikke skaller i den eller sparker borti den når du kommer inn i mørket. Akkurat der er det forresten ok at du lyser vei med din elskede Iphone.

Og jeg skal se om jeg kan unnlate å legge alt mulig rart på din side av sengen. Og jeg skal huske å sette på beskyttelseslinsa (eller hva det heter) på kameraet. Jeg skal huske på å ikke trekke opp håndbrekket på bilen om vinteren, eller ikke slå av vindusviskerne skikkelig før jeg slår av motoren. Jeg skal huske på å legge neglsaksa tilbake på plass (selv om nå har du jo skaffet din helt egen da…). Jeg skal slutte å si du er sær.

Men BARE hvis du gjør alt jeg har sagt!

Jeg er glad i deg, god natt!

Klem fra konemor 🙂

Ps.  Og siden du er online hele tiden, og det ikke er noe du ikke får med deg, regner jeg med å se forbedringer FORT!

21 Comments:

 1. Haha, ler så jeg griner

 2. Haha.. For ett fantastisk innlegg 😀 Måtte lese det til samboeren min, å han smilte godt 😀

  Men du.. Har du noe innlegg her om familien og planleggingen der? Altså, var alle ungene planlagt, kunne dere tenkt dere fler, var dere enige om å få så mangen osvosv?:) Er veldig nyskjerrig 😉

  Klem

  • Tusen takk:)
   Mulig jeg har nevnt familie og planlegging et sted, men kan sikkert skrive om deg igjen:) Takk for tips til innlegg:)

 3. Ha ha!
  Kommer alle menn fra samme planet? Eller snakker de sammen og avtaler at de skal være treige, ikke sette skoene sine på plass og sitte med nesa nedi i-phonen hele dagen?

  • Jeg tror de planlegge. Tror de har et eget forum et sted der de planlegger alt dette:) Og det er mer, mye mer! Haha

 4. Ha ha, helt herlig, jeg sitter og leser med et stort glis om munnen. Jeg kjenner meg så igjen! Spesielt det meg neglesaksa (eller negleklipperen i vårt tilfelle), den glemmer jeg ofte å legge på plass der den hører til. Og det med skuffer og skap, jeg er dårlig på å lukke de, (men jeg har blitt bedre etter å ha fått uvanen påpekt av min samboer).
  Og hva er det med menn og sokker? Eller generelt, klær som ikke er i bruk, men som heller ikke er 100% rene. Jeg finner det overalt! Både hans og barnas klær… Men, så setter vi pris på deres gode egenskaper oppi det hele 😉 Det er jo tross alt en grunn til at vi valgte å få barn med dem 😉 Herlig innlegg:-)

  • Jeg er ikke blitt bedre på skuffer og skap, og nekter å gjøre noe med det før han sette på plass skoene sine:) Ja, de har jo no godt ved seg, det er jo en grunn til at vi får barn med dem liksom . vi må liksom bare ta hele pakka:)

 5. GENIAL lesing 🙂

 6. Åhhh fantastisk…..jeg begynner å lure på om de tingene du beskriver ligger i de mannlige genene jeg for det er akkurat som jeg skulle skrevet det selv….
  <3

 7. Denne var morsom Linda, tror at de fleste kjenner seg igjen i denne.

 8. HAHA, herlig!! 😉

 9. Ha ha, kjenner meg igjen i noe av fustrasjonen her ja. Spess mobilen! Kjempefin blogg! jeg legger meg til som følger.

  klem fra Åsne
  marianneleonora.blogspot.no

 10. Hei! Jeg leste på en annen blogg ei mor som hadde laget et eget innlegg om hvert av barna, sånn typisk hvordan de er, hva de liker, og hva som er typisk dem, typiske replikker, væremåte, kjennetegn osv.. Hadde vært morsont å se det samme her :):)

 11. Pingback: Han ble ikke fornermet, til de som måtte tro det | Absolutt hjemme

 12. Eivind Likvern

  Leste bare det første avsnittet å kan bare si en ting. Sånt skriver ikke folk på en blogg! dust

  • Ja, fy søren altså… For en dust du er Linda. Skrive noe sånt på en blogg da…!

   Eivind: Jeg synes du skal ta ordentlig fatt i dette å lære henne opp i hva hun kan og ikke kan skrive på bloggen sin, som forøvrig er HELT hennes!

Comments are closed