Jeg vil bo i en fancy leilighet i Stockholm å gå rundt på shopping og være kul!

Jeg vil ha moderne møbler som passer sammen. Møbler som er jeg har valgt fordi jeg liker dem og fordi jeg liksom er interiørkonsulent (ja for det er jeg faktisk, tro det eller ei). Jeg vil ha rene vegger, jeg vil ikke ha tusjmerker på veggene. Jeg synes ikke det skal være tusjmerker på vegger. Jeg vil ha på meg kule klær som ble kjøpt for ikke lenge siden, og jeg vil at de skal være rene! Jeg vil at stolene skal stå rundt bordet. Jeg vil ikke at det skal stå stoler på skrå ved bordet, eller at en stol skal stå bort ved skapet fordi noen har vært på godterijakt. Jeg vil ikke at en stol skal stå inntil ovnen for å holde luka igjen når ting stekes bare fordi noen har hengt seg i håndtaket slik at den ikke er tett lenger når den er oppe. JEG VIL AT STOLENE SKAL STÅ VED BORDET! RETT!!

Jeg vil ikke tråkke på smålego når jeg går over gulvet. Det er vondt! Jeg vil ikke måtte lete etter hårbørsten min når jeg skal gre håret. Jeg vil at den skal ligge i kurven i hylla ved siden av DUSJEN! Det er der den skal ligge. Jeg vil få gredd håret mitt! Jeg vil kunne ta på med en helt grei og fin genser og faktisk beholde den på hele dagen. Jeg vil ikke måtte gå å bytte fordi noen gulper på meg eller trykker ansiktet inni meg rett etter at de har spist syltetøy eller leverpostei på brødskiva eller noe sånt. Jeg vil ha en fin genser på meg hele dagen. Det er det samme med en bukse. Jeg vil bare ha på meg en bukse, en helt grei bukse. Jeg vil ikke komme i butikken og plutselig oppdage at jeg har en møkkete bukse på meg. Den var ren da jeg tok den på meg for to timer siden!

Og hvordan er det å kunne gjøre det man vil akkurat når man vil gjøre det? Jeg vil kunne lese ferdig kapittelet i boken jeg leser før jeg legger fra meg boken. Jeg vil gå å ta en så lang dusj jeg vil, akkurat når jeg trenger det. Jeg vil ikke måtte forte meg fordi noen må ha rista brød med smør NÅ! Jeg vil få sminke meg ferdig OG ordne meg på håret. Ja, helst hver dag! Jeg vil ordne på kjøkkenet rett før jeg legger meg, jeg kan ikke ligge timevis å lese for noen hver dag. Jeg vil våkne til et rent og ryddig kjøkken. Jeg kan ikke gi noen peptalk til kl. 02 om natten. Jeg må sove på natten. Jeg vil være uthvilt!
Jeg vil ta meg en joggetur så langt inn i skauen jeg vil. Jeg vil ikke bare jogge rundt kvartalet fordi jeg må være rett i nærheten fordi noen plutselig skal ha pupp. Jeg vil være på vaskerommet å gjøre meg ferdig der uten at noen roper og roper og roper og roper og ROPER! Kan jeg ikke bare være et sted uten at noen roper på meg? Uansett hvor jeg er så kryr det av folk der.

«Jeg vil ha en fancy leilighet i Stockhom og gå rundt å være kul!» – sa jeg til mannen min en dag. «Men du kan ikke det», sa han, «Du er en mor, du er mor til sju barn, du kan ikke gå rundt i Stockholm å være kul».

Og med en gang visste jeg det, at jeg vil ikke ha en fancy leilighet i Stockhom og gå rundt å og være kul. Jeg vil være en mor, en sjubarnsmor med tusj på veggene og stoler overalt, og gulp på klærne og gi peptalk til kl 02 om natten så ofte det trengs. Jeg vil lese rare bøker   for barna sent på kveld og tråkke på lego mens jeg leter etter hårbørsten min.

Ja, det er jo det jeg vil. Hva i alle dager skal man med en fancy leilighet i Stockholm

17 Comments:

 1. Haha, alt det andre er ok, men å tråkke på Lego er så sinnsykt, innmari vondt, at ÅH! Gruer meg litt til barna blir store nok til å leke med det… Duplo er også vondt, men ikke sammenlignet med Lego altså!

  • Duplo ser man jo, liksom og kan let unngå å tråkke på, men sånne usynlige små legobiter…. ja det er det ikke alltid man frå øye på.

 2. Haha, nå smiler jeg stort! Så bra skrevet 🙂

 3. Når jeg begynte å lese tenkte jeg bare en ting «nei, det vil du ikke» og måtte hoppe ned til slutten, før jeg klarte å lese hele innlegget *ler*
  Er ofte jeg tenker på ting jeg tror jeg vil eller ting som virker så fantastisk, men så var det noe med det fantastiske man har da.. Flotte barn og en snill mann som jeg elsker og som er en super pappa. Ah, da hjelper det ikke med matchede møbler og fine klær, om ungene og mannen ikke er en del av pakka 😉 men jeg skjønner hva du mener altså (selv om vi bare har 3 unger, hihi)

  • Ja, hvis det å bo i en fancy leilighet betyr at jeg ikke kan ha med barn og mann og alt som hører med, så kan det være det samme:) hehe

 4. Tror det et både godt og sunt og drømme seg bort innimellom. Men alt dette «kunne gjort» hadde man trolig ikke gjort selvom man ikke hadde barn. Tror man får flere hvetdagsopplevelser med barn rundt seg.

 5. Andres liv virker fantastisk befriende en del ganger og det må være lov å si, synes jeg.

  Likevel: Vi lever det livet vi har valgt og akkurat det å ha et bevisst forhold til de valgene vi har tatt tror jeg kan gjøre oss mer fornøyd med det vi har. En kan gjerne drømme seg bort og ønske noe annet, men vite at det beste det har vi allerede. Og om vi ikke er helt fornøyd med livet: Enten endre på det eller godta at ting aldri blir helt perfekt. Dessuten: Det perfekte er nok ganske kjedelig i lengden.

  Ønsker deg en super dag!

 6. Herlig innlegg! Det virker som at du er en skikkelig god mamma 🙂

  • Takk for det. Men jeg er nok ikke en skikkelig god mamma, har iallefall ikke føle meg sånn den siste uken. Noen ganger føler jeg meg bare såååå utilstrekkelig at det er jo helt utrolig. Så skjønner jeg ikke at jeg hver eneste dag hører «MAmma, du er vææææærdens bessste mamma». Hm, merkelig.. 🙂

 7. Hahaha! Nå lo jeg godt! Gjett om jeg kjente meg igjen. … 😉

 8. Ha, ha, det var virkelig bra skrevet. Jeg kjente meg veldig igjen, og jeg har bare tre barn. Alltid godt å kjenne seg igjen. Jeg ønsker meg og noen ganger en stilig liv, med stilig hus og stilig tøy og fred og ro. Men så har jeg jo det vakreste av alt. Og til og med tre stykker. Tre bråkete, herlige, deilige, vakre, sølete, nattevåkne mirakler. Takk for et fint innlegg. Jeg kommer garantert tilbake!!

  • Hei! Takk for at du la igjen et spor etter deg her, så fant jeg frem til den fine bloggen din også!! Det var toppen å besøke deg. Jeg må få lagt deg til i bloggrullen min!

 9. marianne heian

  Så nydelig og morsom og jordnær du er! inspirerende..!!! En dag er alle barna dine store og flotte og sannsynligvis (og forhåpentligvis) meget takknemlig for den flotte mammaen sin! da kan du få lange formiddager med sola inn kjøkkenvinduet og lange varme dusjer og hårbørster som roper her ligger jeg på plassen min! stolene vil stå rett i mange timer og legoen kommer ikke utover gulvet før utpå ettermiddagen en gang 😉 hold on the hard working og lykke til videre! 🙂

 10. Haha! Nei, kravene til hva man kan gjøre må nok senkes endel i takt med at barneflokken vokser 😀 Å få lov til å sitte på do i fred i fem minutter er for eksempel den ytterste luksus jeg kan tenke meg for tiden… Eller dusje alene! Men den tid kommer tidsnok, og jeg VET at jeg kommer til å savne ståket og rotet…og kanskje til og med legoen under føttene:-)

  Lenge siden jeg har fått lagt igjen kommentar hos deg forresten, har hatt problemer med å kommentere flere steder helt til jeg oppdaterte tlf min. Så koselig å se bilder av nydelige bebsen din innimellom, han likner faktisk litt på jenta mi 🙂 og tenk, nå er de snart et halvt år!! Hvor ble DEN tiden av?!
  Klem herfra!

  • Hei Kristin!! Ja, det er en stund siden jeg så noe fra deg her. Godt å høre fra deg igjen:) Ja, tiden flyr avgårde! Snart er de over hele huset:) Håper alt er bra med deg og dine!
   Stor klem!

Comments are closed