Kommer på radioen i dag – Her og nå kl. 1700.

Mannen og jeg var på handletur i dag og så fikk han telefon til meg. (Jeg hadde ikke telefonen på og visste ikke engang hvor den var – litt typisk meg, men hun fikk tak i meg heldigvis). Det var en reporter fra radio nrk  «her og nå», som ville snakke med meg om LO-lederens utspill i aftenposten i dag om at kvinner bruker morsrollen som unnskyldning for å jobbe deltid. Nå jobber jo ikke jeg deltid engang, så jeg lurer på hva LO-lederen ville sagt om meg. Ikke at jeg bryr meg om det, men ja, vi snakket iallefall om det en stund, og så ble det til at hun ville ha meg med i en debatt på radio i dag.

Så da vi kom hjem fra Sverige-turen, heiv vi oss rundt og fikk den ene bestemoren til å hente skolebarna og den andre bestemoren til å trille Babyen mens jeg var inne på radio-debatt.

Jeg sa veldig mye bra (hehe), men så klart kommer man jo på så mye mer man kunne sagt etterpå. Jeg har aldri gjort dette før. Men hvis du vil høre, så kommer det kl 17 på «Her og nå», P1.

Hva synes du om Lo-lederens utspill egentlig?

 

5 Comments:

  1. Gleder meg til å høre! 🙂

  2. Hva med det faktum, at skolebarn med yngre søsken som MOR har vært hjemme med på kontantstøtte klarer seg bedre på skolen, eller at når MOR blir arbeidsledig får barnene hennes bedre skoleresultater, mens det ikke er tilfelle, når FAR er arbeidsledig? Det burde vel være grunn nok for at vi, som ønsker å oppdra våre barn selv og ha tid til oppfølging av dem, selv når de er store, faktisk har muligheten får å velge akkurat det? Jeg angrer ikke et sekund på, at jeg har valgt på den måten selvom det betyr at vi har mindre penger enn vi ellers ville ha hatt.

  3. Jeg er enig i at det burde være en selvfølge å bli tilbudt full stilling, så får det bære opp til den enkelte å ta imot eller ikke. Det er også en mulighet for å ta ulønnet permisjon fra deler av stillingen slik at man i praksisk jobber den prosenten en selv ønsker/har behov for.

    Ønsker deg lykke til med radiodebuten!

  4. Oi! Nå må jeg laste ned podcasten og høre. Jeg leste artikkelen og kjente en ganske bismak i munnen.. Det var jo en av disse som også sitter i slike høysamfunnsstillinger som hadde en uttalelse med prosenter av kvinner i deltid. Hovedtyngden ligger IKKE på småbarnsforeldre…
    Og hva slags regning er dette med at vi jobber bare litt over 1 døgn i uka? Tror hun barna er i barnehage og sover? At vi får god omsorg og kontakt og kan støtte i utvikling ved å ha barna sovende i senga? At det teller like mye for foreldre som den tiden barnet er våken? Er 3-5 timer sammen med mamma og pappa nok for et lite barn på 1 år? Mens den lille har kanskje opp til 5-8 med personalet i barnehagen? (sover jo gjerne litt der også)
    Nei.. Dette er ikke greit.. Jeg blir rett og slett både litt trist og lei meg.

Comments are closed