Hvordan pappa`n får tid med alle barna våre

Det er så mye snakk om at fedre må mer på banen for å tilbringe tid med familien og ta sin del av husarbeid nå om dagen. Staten gir pappaene pappaperm som noen er glade for og noen er frustrert over.

I vår familie har vi aldri trengt å ta stilling til disser pappapermukene og hvorvidt jeg som er mammaen skal ut i jobb igjen. Jeg må innrømme at det er ganske deilig å ikke være med på den karusellen. Vi styrer det der helt selv. Og jeg vil fortelle litt om hvordan vi får til at pappa får sin tid med alle barna, for det synes vi naturligvis er både viktig, nødvendig og koselig.

De første årene frem til nr. 1 gikk i 2. klasse, jobbet han sent. Men da hadde vi ikke så mange barn, så vi hadde litt tid likevel. Senere har vi merket at det har blitt et stort press på tiden. Vi har ønsket oss mer tid og mer fleksibilitet. Det har han sagt fra om på jobben, og så har han fått litt fleksibilitet på den måten at han var hjemme på morgenen og kunne bidra med å få barna til skolen. Nå har vi det helt topp med at han har eget firma som han driver med en kollega. Han har kontor hjemme og er i Oslo kun to ganger i uka, og da kommer han hjem kl. 12 og jobber videre i hjemmestudioet. Han leser og lager reklame for radio og tv.

Slik har far i huset engasjert seg for å ha tid med barna våre:

Han begynte på Taekwondo sammen med eldstegutten (ikke samme parti). De gjorde taekwondo mye sammen hjemme i stua. Fire av de andre barna begynte etter hvert også, og siden var han trener for partiene deres en del også. Vi tenker å gjenoppta Teakwondo etter hvert. Har hatt en lengre pause nå.

Han tar med barna på «pappa-date». Det går på rundgang og da får kun en av dem bli med pappa ut. De går på kafe, kino eller ett eller annet sammen alene. Dette er veldig populært blant barna. Lørdag er den offisielle pappa-date-dagen, men av og til må det litt fleksibilitet til.

Han tar dem med når han skal noe. Hvis han skal hjelpe noen med å flytte, tar han gjerne med et par av barna. Ingen er så små at de ikke kan hjelpe til. Alle kan gjøre noe. Det er litt stas å bli med pappa sånn, og de føler seg til nytte og de får se pappa  hjelpe andre, noe som er fint at de ser, og de får hjelpe andre selv også.

Han legger dem. Det er som regel han som ligger hos 3-åringen hver kveld og leser for han. Noen ganger vil gutten bare prate og da får han prate. De koser seg. Han tar gjerne en runde inn til de andre også.

Når han drar inn til Oslo, tar han av og til med 3-åringen. Da kjører de tog og barnet får se hvor han jobber når han er i Oslo. Da de andre var under skolealder var de meg også. Alle barna har vært med på jobben i Oslo, på Radio1. (Han er som regel i Oslo i bare en times tid).

Han dropper «kikcoff» og diverse sammenkomster på jobben. Da han jobbet og ikke var  hjemme før kl. 1800, syntes han at han var så mye borte p.g.a. jobb at han droppet de fleste andre sammenkomstene. Han ville heller være sammen med familien sin.

Han tar dem med når han handler. Man skal ikke undervurdere en biltur. Man kan ha gode samtaler i bilen! Pluss at i butikken kan de undervises litt i regning.
Han er som regel tilstede på alle tilstelninger de er med på i skolesammenheng eller andre ting. (men det er vel alle pappaer:) )
Han lager rare sanger til dem. Han er et stort pianotalent og spiller mye piano hjemme og lager rare sanger om alt mulig som vi har det veldig morsomt med.

One Comment:

Comments are closed