Hva er det med barn?

Da jeg var på St.Hansfeiring sist helg, var det ikke sånn kjempevarmt vær, men når det gjelder barn så bryr jo ikke de seg om det, de skal bade uansett.
Jeg stod og snakket med en dame i menigheten vår, da en av døtrene min kom og sa ifra at hun skulle bade. Jeg sa retorisk til jenta mi «Hva er det med bading»? før hun løp avgårde.

Da sa den kloke kvinnen jeg snakket med at akkurat sånn kan man spørre dem om ting. Hvis man spør :»Hvorfor vil du bade»? får man et snevrere svar enn om man spør «Hva er det med bading»?

Jeg har prøvd dette litt siden da. Jeg har spurt: «Hva er det med is?» «Hva er det med overnatting?» «Hva er det med kattunger?»

Du får så mye mer informasjon ved å spøre på denne måten. Det er ganske interessant.
Hvis noen spør meg «Hvorfor har du så mange barn?» – er svaret nesten allerede gitt, det er satt litt føring på det på en måte. Men hvis noen spør meg «Hva er det med barn?» – står jeg mye mer åpent til å gi et mer utfyllende svar.

Hva er det med barn?
– Barn er glade, de er ekte, de er søte, men noen ganger krevende. Det er vidunderlig å ha barn i livet sitt, de beriker livet til det aller ytterste. Jeg elsker å være omgitt av barna mine. De sliter meg ut, men de fyller meg også meg energi. De gjør meg glad og jeg føler meg meningsfull og lykkelig med barn. De gir mye av seg selv. Og jeg elsker å kose med dem. Jeg elsker kjaker og små føtter og de små hendene som kjenner på ansiktet mitt. Og jeg elsker blomstene de plukker til meg. Jeg elsker alle de gode og morsomme samtalene. Det er fantastisk å se dem vokse opp, deres nedturer når de snur til det bedre og jeg ser hvordan de vokser. Jeg liker å gjøre ting med dem, det er koselig. Det med barn er at man hele tiden ønsker å bli bedre, man må hele tiden ta seg sammen slik at man er det beste barna har. På den måten kan barn hjelpe til med sånn at man har fremgang i snillhet, tålmodighet, kreativitet, matferdigheter.

Vel, jeg kan sikkert skrive om hva det er med barn hele dagen, men det har jeg ikke tid til for jeg har jo barn så…. 😀
Prøv å spørre dem på denne måten og se hvor bra svar du får, det trigger dem også til å tenke på flere aspekter ved f.eks. trampoline (at det kan være farlig også, og at man må være litt forsiktig, men det  er også veldig gøy å hoppe).

Hva vil du svare hvis noen spør «Hva er det med barn»?

3 Comments:

  1. Så fint innlegg! Det er jo akkurat sånn det er; barn sliter deg ut på en måte du aldri hadde trodd du kunne bli sliten før, så sliten at det nesten ikke en gang er plass til dine egne tanker..men så legger de seg til å sove, du legger deg og får jammen noen timer søvn du også, og så står dere opp til smil og latter og glede og energien bobler over fordi du blir så fulladet. Det er fantastisk. Jeg skal notere tipset ditt bak øret. Foreløpig er det bare Arvingen som filosoferer verbalt, men språket til Sjefen begynner også å komme seg, og det er gøy gitt!

  2. Barn ja. Fritt sitert fra en annen 7-barns mor jeg kjenner:

    «Livet er aldri kjedelig! Konstant omtanke for andre medfølger. En får testet alle sine evner, og får interessant feedback. Med dette ble jeg et bedre menneske.»

    🙂

Comments are closed