Jeg er hjemmeværende, men bor ikke på Oslos vestkant

Jeg leser i dag i Aftenposten (nettavisen) om hvordan Trude Mostue ble hetset for sitt valg om ikke la datteren begynne i barnehage før hun var 2-3 år gammel.
Noen sier at hun er en av de priviligerte, bor på Bygdøy og har au-Pair. Da er det jo ikke noe rart at hun får det til. Hun har giftet seg rikt og har av den grunn mulighet til å være hjemme.

Men det er ikke det det handler om. Det handler om hva hun mener er best for ungen sin. Hun er priviligert som har mulighet til å være hjemme, men hun er først og fremst privilgert som har barn!

– «Jeg håper det blir en omsorgsrevolusjon i Norge hvor foreldre får lov til å være foreldre og ikke blir hetset for sine valg. Mammarollen bør æres som den viktige jobben den er, spesielt de første leveårene i et barns liv, når de er på sitt mest sårbare», sier Trude Mostue.

Jeg synes Trude Mostue er veldig tøff og modig som står opp for verdiene rundt morsrollen.

Jeg har dratt den enda lenger enn Trude, jeg har vært hjemme med barna (syv stk) i snart 15 år, og ingen av dem har gått i barnehage. Jeg bor ikke på Oslos vestkant, jeg giftet meg ikke rikt, jeg har ikke au-pair og vi har ikke engang et stort hus. Vi har en bil som er 14 år gammel og med rust på. Badet vårt er fra da huset ble bygget (ca 1973) og det trenger virkelig en oppgradereing (som vil komme en gang).

Jeg prøver bare å si at de prioriteringne folk tar ikke nødvendigvis henger sammen med om man har nok penger eller ikke. Det handler mer om hva man mener er best for barna sine og hva man er villig til å ofre for å få til det man ønsker mest.

Mange vil sikkert si at jeg også er priviligert som kan være hjemme og på sett og vis er jeg jo det også, men først og fremst er jeg priviligert som har barn!

8 Comments:

 1. Glad for at du blogger om et så viktig emne. Det er mulig for «vanlige familier» å være hjemme lengre med barna hvis de virkelig ønsker det. Det handler og prioriteringer/valg, og å være villig til å sette andre ting på vent, og å sette tæring etter næring.. En kan i høy grad velge hvor mye lån en vil sitte med.
  Jeg får ofte høre «Er du hjemme så lenge med dem, det er noen som har det! Vi MÅ ut i jobb begge, og de små må i barnehagen fra permisjonsslutt, vi har ikke noe annet valg». Det ironiske er at det er ofte familier som tjener mye bedre enn oss som sier dette. Og de samme familiene eier gjerne stort/nytt hus, to biler, reiser ofte utenlands, osv.

 2. Priviligert mamma til 2 :-)

  Flott skrevet! 100% enig med deg!

 3. Som vanlig, 100 prosent enig! Flott Linda!

 4. Jeg er helt enig med deg. Men jeg syns det blir feil at Trude Mostue (som er rik) skal fronte denne debatten. Hadde det vært deg i avisa, så tror jeg ikke reaksjonene hadde vært like harde. Det er noe med å ha kontakt med verden utenfor rikmanstilværelsen. Det er dessverre noe mange av disse rikmansfruene mangler. Greia er at de rett og slett ikke vet hva de snakker om. De vet ikke hvor mye jobb det faktisk er, for de som ikke har råd til fjorten biler og to au-pairer (satt litt på spissen men)… Jeg blir rett og slett lei meg, når damer som Trude sitter i intervjuer og gir mødre som sender barna sine i barnehagen dårlig samvittighet. For det er det hun gjør. Som sagt. Hadde det vært deg, eller noen andre med «normaløkonomi» som hadde frontet denne saken, så hadde jeg ikke reagert like kraftig..

 5. Trude har en helt ok fomue og kunne godt klart hus på bygdøy, au pair etc uten mannen hennes som er konkursrytter.
  Han er rimelig blakk selv om du kanskje i se og hør har lest at han er en finansmann

 6. Veldig enig med deg i det!

  .. og når det gjelder økonomi så betyr det selvsagt alt hvor en velger å bosette seg, ikke alle steder er dyre.

Comments are closed