Jeg høres ut som en GPS

«Gå å puss tenna NÅ.»

«Gå å vask hendene før du spiser…NÅ.»

«Vi drar veldig snart så gå og sett deg i bilen NÅ.»

Jeg er bare ikke like tålmodig som en ekte gps. Hadde jeg vært det hadde jeg brukt en like rolig stemme som gps-en gjør når du har kjørt forbi en avkjørsel: «Snu så fort som mulig».

Gps-en sier ikke «Nå har du kjørt for langt, din tulling, jeg sa jo du skulle svinger for 200 meter siden, så nå får du se til å snu denne bilen så fort du kan!! NÅÅÅÅ!»
Gps-en er tålmodig og minner deg vennlig på hva du skal gjøre.

Hvis jeg var en ekte gps ville jeg sagt rolig: «For 10. gang mitt kjære barn, puss tennene dine nå».

Men det blir jo mer sånn: «Har du ikke pusset tennene din ennå?  For 10. gang: se og kom deg inn på badet da, og puss tennene dine…NÅ!»

Jeg må si jeg beundrer gps-en. Hun dama er så rolig og tålmodig. Alltid! Jeg er også rolig og tålmodig, for det meste, men ikke alltid.

Jeg streber stadig etter å bli like rolig som den dama vi har på vår gps.
Jeg vil ikke være som en sånn slitsom gps, men en sånn fin og snill gps som du gjerne vil lystre.

I morgen skal jeg være mer sånn.

I morgen skal jeg si (med myk og fin stemme):

«Slå av det spillet nå».

«Hvis det er mulig, slå av det spillet nå».

«Hør på meg…slå av det spillet nå».

«Du må slå av det spillet nå».

«Lille venn, vennligst slå av det spillet nå.»

«Spillet….nå»

«Nå.»

Hm, jeg ønsker meg selv lykke til med en fine og koselige gps-stemmen hele dagen i morgen.

 

9 Comments:

 1. Dette kjenner jeg så veldig til, og det går jo også helt på automaten.
  Men jeg må jo også innrømme at jeg irriterer meg grønn på gps`en i bilen når hun for ørtende gang sier: take left in the roundabout, you are not on a digitized road. Flaks at mobilen har google maps med en hyggeligere dame på norsk.
  Lykke til med utprøvingen.

 2. Hehe, denne likte jeg 😉 Jeg skal jammenmeg begynne å tenke på gps-stemme-damen. Hver gang jeg må si en ting for 10.gang, eller mer 😉 Lykke til!

 3. Jeg synes du er utrolig tålmodig! Tålmodighet er en av de egenskapene jeg håper å utvikle før jeg dør. Har Lavangen vei å gå.

  • Hehe, takk for det. Og så godt å høre fra en som kjenner meg så godt som du gjør <3. Tålmodighet er jammen en av de viktigste egenskapene når man er mamma, eller kanskje uansett? Jeg synes du er flink og tålmodig også LInda:) Vi har jo mange barn så muligheten til å praktisere på denne egenskapen har vi plenty av:))

 4. 🙂 Ja lykke til 😉 jeg har 4 barn og er IKKE like tålmodig som en GPS;)

 5. Haha, jeg ler! Sammenlikninga med GPSen var supermorsom 😀
  Å øve opp tålmodigheten er et yndet prosjekt her også. Heldigvis får jeg nye sjanser til å øve meg hver dag. Jeg tenker faktisk på deg når jeg øver meg på å være blid og tålmodig, for en gang skreiv du så vakkert om viktigheten av at en mor er glad fordi mor er familiens hjerte. Det innlegget traff meg veldig, for jeg er vokst opp med ei skikkelig sur mor og har selvfølgelig ikke lyst til å være det selv. Så tommelen opp til den smilende tålmodige mammaen vi ønsker å være!!

  PS-Jeg syns forresten det er helt på sin plass -og lov- å være streng innimellom også, men ikke langsur og furtete!

 6. hahaha morsomt! Kjenner meg igjen her ja.

Comments are closed