Det morra di sa og gjorde

Oppdager du at du sier ting til dine barn som din mor sa til deg?
Eller oppdager du at du kopierer noen av hennes regler og opplegg, eller traddisjoner hun innførte for deg?
Noe som jeg sier til barna mine, som min mor sa til meg, er:

Spis gulrøttene dine, det er bra for synet ditt.
– da spør barna; «Er det?»
«Ja», svarer jeg da; «Har du noen gang sett en kanin med briller?»

Andre ting jeg har fortsatt med som min mor gjorde, er adventskalendere og julestrømper. Men jeg tror at jeg skal revurdere den adventskalendergalskapen som det noen gang føles som. 24 * 7 pakker blir så uendelig mye.

En annen ting jeg ønsker å gjøre for barna mine som hun gjorde for oss, er å lage de kuleste karnevalskostymene. Det var ikke snakk om; «Skal du ha på deg pippi-kostymet eller spidermandrakta som ligger i kassa?»
Neida, det var mer sånn: Hva vil du være på karneva i år? Sebra ja? ok, da lager jeg en zebra kostyme da. Eller var det robot du sa? Ok, da lager jeg det, da.

Noen av de karnevalskostymene hun har laget er en tannkremtubedrakt, robotkostyme som hun lagde av noen rør-greier, og en biker-mice som var så populære en stund, og en gang lagde hun en dukkekostyme til meg, så jeg var helt lik dukken min – jeg følte meg kjempefin!

For ikke å snakke om alt annet hun har sydd. Hun har sydd diverse ballkjoler til meg og søstrene mine, og ikke minst så sydde hun brudekjolene våre.
Jeg prøvde å sy en eseldrakt en gang. Barna skulle på karneval og ville kle seg ut som Shrek, Esel og Fiona.
Eseldrakta ble så som så, langt fra kvaliteten til min mor, men den er blitt flittig brukt alikevel.

Comments are closed.