Skolestart – kick off!

I morgen starter skolen, og i dag har vi kick off her hjemme!
Vi har faktisk hatt hjemmeskole i sommer. Først tenkte jeg at vi skulle ha 3 timer hver dag, men det ble litt ambisiøst, fant vi ut. Men vi har fått gjort mye gøy. Vi har terpet gangetabeller og lest en hel masse. En av de morsomme gangelekene vi har gjort er at de sitter med ryggen mot meg, og jeg sitter med en vannpistol. Så sier jeg at gangestykke og den som svarer senest, spruter jeg på. Dette var veldig populært.
VI har hatt gangetester underveis for å se fremgangen. Vi har da hatt de samme testene og sett  hvor mye kortere tid de bruker på å komme gjennom. Motiverende for barna!

Vel uansett, for å fortelle om alt vi har gjort trengs et eget innlegg, så jeg skal bare fortelle om vår kick off i dag:

Programmet var som følger:

Ordne pennal (spisse alt, finn frem linjal, viskelær og blyantspisser)
Finne frem skiftetøy
Innesko
Gymbag med innhold
Lokalisere drikkeflasker
Finne frem klær til første skoledag.
Sørge for at hårstrikker, spenner og ikke minst en børste er der det skal være.

Premie er en is når alt dette er gjort.

Så var det leketid:

Terningleken: To og to går sammen og har hver sin terning. Begge slå terningen sin og så skal de plusse sammen det terningene viser. De eldste barna kan gange de to terningene.
Man kan førstemann, men vi tar annen hver gang for å unngå at noen blir lei seg hvis de aldri er først.

Flasketuten peker på (matte): Den som snurrer sier først et regnestykke, og den som flasketuten peker på skal si svaret. Den som svarer er nå den som skal si et regnestykke.

Så pratet vi sammen om forventninger for det nye året. Vi satte noen mål og la en plan for skoleåret.

Avsluttet med kveldsmat.

Barna la seg i godt tid for å være uthvilte og klare for første skoledag! De er allerede stilt her nå:D

9 Comments:

 1. Du gjør så mye smart! Jeg hadde tenkt på noen skoleforberedende ting selv, men det rant visst ut i sanden.

  Jeg liker at du forteller om ting du gjør uten av det blir presentert som råd eller tips, du forteller bare helt naturlig. Det er mye bra å ta med seg herfra.

  Ønsker deg en god uke!

 2. Hei 🙂 Jeg leser bloggen din, og du skriver om så mye som andre mammaer kan dra god nytte av 🙂 Jeg er delvis hjemmemamma, jobber ca 50%. Kunne jeg få kommet med et blogginnlegg-ønske? Gode tips til hvordan man legger opp mathandling og ukesmenyer, og hvordan du løser den økonomiske biten (kjøper du inn stort på tilbud etc?). Jeg synes vårt matbudsjett kunne vært lavere (uten tvil), og gode tips til variert og sunn mat hadde vært supert 🙂 Lykke til med skolestart og ikke minst en ny uke, og takk for at du deler 😀

  • Så hyggelig kommentar! Det er jo bare fint om noen kan dra nytte av mine erfaringer og ting jeg gjør. Jeg finner også masse nyttig og inspirerende hos andre mammaer:) Klart jeg kan skrive litt om det du ønsker:) Da får du bare følge med så kommer det etterhvert:)

 3. Høres ut som om dere har forberedt dere godt!
  Her i huset er eldstejenta nå inne i sitt siste barnehageår, og når sommeren kommer neste år skal vi følge opp det der!
  Veldig fint å kunne gi de litt input, og gi de følelsen av at de mestrer ting allerede før de setter seg på skolebenken for første gang.

  Ønsker dere lykke til med den spennende skoletiden!

  • Takk for det 🙂 Nå skal jeg kose meg med å sette på bokbind med en stoooor haug bøker!

 4. Supert 😀 Et lite minus med å være hjemme, enten fulltid eller deltid, er jo de pengene som ikke kommer inn på kontoen. Bruker å si til meg selv at de fleste andre kontoer i mitt liv går med overskudd, er kun den i banken som ikke er så happy 😀 Jeg prøver å gjøre ting på rimeligste måte, ingen trenger det dyreste og peneste av alt. I dag kjøpte jeg så og si ubrukte Viking Gore tex vintersko til jenta mi for en hundrelapp 😀 Er kjempefint at vi mammaer kan dele tips og erfaringer med hverandre!

 5. Artig å lese, Linda! Enig med lammelåret i at du har en veldig fin måte å dele tips og erfaringer på 🙂
  Har forresten begynt på flere kommentarer ang hjemmeskole, men jeg klaarer bare ikke å skrive noe kort om det og så blir det så langt at jeg bare sletter det til slutt… Men ihvertfall, jeg planlegger hjemmeskole noen år fra neste høst når min -08 datter er skolestarter. Og den dagen jeg bestemte meg for det (i våres) så postet du jammen et innlegg om hjemmeskole! Var ikke det litt snålt da??

  • Å så kult, jeg vil gjerne høre mer om din hjemmeskole! Det gjør ikke noe med lange kommentarer:D Så utrolig spennende. Hvorfor har du bestemt deg for det?

Comments are closed