Drømmedag for en husmor!

I dag er jeg nesten helt alene hjemme. nr 5 og nr 6 er på overnatting hos min mor og nr 1, 2 og 4 er med mannen i huset til Tvedestrand. Der hjelper de farmor og hennes mann, vår kjære bonusbesterfar, med å tømme og rydde og vaske huset som de skal selge. Barna har det visst koselig der. De har jo vært der mange ganger i oppveksten, så minnene strømmer på! I dag er trolig siste gangen de får være i huset.

Jeg og nr 3 og nr 7 er hjemme alene. Vi storkoser oss! Nr 3 har pc-en for seg selv, nr 7 sover og når han er våken krabber han rundt på oppdagelsesferd.

Og jeg, jeg gjør ting jeg ikke har tid til ellers, som å rydde på vaskerommet, rydde på arbeidsbordet mitt, gjøre en nøye rengjøring av huset. Jeg har til og med vært på loppemarked. Og enda er det mye igjen av dagen, og mange ting jeg fortsatt håper å få gjort!

Jeg er nå igang med å lage noe som barna kan ha til nistemat utover neste uke.

Elias (nr3) hjelper meg innimellom. Man kan si vi har en dagslang date! Etterhvert skal vi gå en tur til butikken. Og det blir bare oss tre til middag i dag. Det blir kos! Men kan noen si meg hvordan man lager middag til bare tre personer???? Det er lenge siden jeg har gjort:)

Dette er en drømmedag. Det er ikke ofte at jeg får så mange timer i fred og ro.

Vel, på en dag som denne har jeg ikke tid til å sitte her å blogge så mye. Det gjelder å utnytte tiden maksimalt når jeg har denne dagen!

5 Comments:

 1. Når jeg først har en dag for meg selv, så ender jeg opp med å gjøre som deg, jeg rydder og vasker på steder jeg aldri rekker å gjøre det ellers. Men selv det er jo ting som går utrolig fort når avbrytelser ikke skjer, så skal jeg være helt ærlig, så ender ejg opp med å sitte forran macen å kjede meg litt også, når alt er gjort og det fremdeles er mye igjen av dagen.
  Det er utrolig hvor effektiv man blir av å ha mange barn 😉

  • Jeg rakk ikke alt jeg hadde tenkt jeg da. Men det hadde jeg ikke regnet med heller. Jeg hadde jo tross alt to barn her. Ja du har helt rett, man bli utrolig effektiv av å ha mange barn, hvor mange har du?

 2. vill du du merker forskjell da ja 😉 åå det der så jo godt ut det må jeg få prøvet!
  om jeg har en slik dag som jeg har litt innimellom mest på onsdager da prøver jeg og ta meg en power nap sammen med lillebror. ikke alltid for det finnes jo nok og gjøre men noen ganger så lader jeg så mye av en liten slik power nap 🙂

 3. Åh så deilig følelse det må være for deg!
  Når jeg har dagen for meg selv pleier jeg først å gjøre unna nødvendige ting, som oppvask og klesvask etc. Så gjør jeg akkurat det jeg vil, lager ofte mat i store kvanta eller prøver ut en ny oppskrift, går meg en tur i skogen, mediterer eller gjør yoga. Og noen ganger unner jeg meg en pause, med tekoppen og gjerne et fotbad.

Comments are closed