Nei, jeg skakke ha flere barn assa..

Jeg har vært kjempesliten i dag. Egentlig ikke bare i dag, men mer sånn i det siste. Det har vært ting som gjør meg trist og lei og nedbrutt.
I tillegg har jeg vært småsjuk og har en baby som gjør at jeg ikke bare kan velge når jeg skal sove.

(Dette bildet er ikke fra middagen i dag altså, vi spiser ikke vafler til middag).

Jeg var helt ferdig i dag, har ligget det meste av dagen så langt det har latt seg gjøre.
Mannen hentet skolebarna og tok seg av utviklingssamtalen som var for en av barna i dag.
Og da de kom hjem, satte eldstejenta igang med å lage middag.
Det var deilig! Det var deilig å slippe å lage mat og det var deilig å spise den.

Etter maten, la jeg babyen i vogna inne i stua for å få han til å sove. Jeg sa litt lettere
oppgitt til de to eldste som fortsatt satt ved bordet: «Nei, jeg tror ikke jeg skal få flere barn nå altså».

«JOOOO»! Sa de bestemt i kor.
Jeg ble ganske overrasket. Jeg spurte om de syntes vi skulle få flere barn.
Og ja, det syntes de.
Jeg spurte om de følte at de fikk sine behov dekket, sånn som kjærlighet, tid med både mamma og pappa, og om de følte de fikk nok undervisning om livet liksom og sånt.
Og det syntes de at de fikk.

Det var jo veldig hyggelig å høre det, ettersom jeg har følt meg som en ubrukelig mamma i det siste.
(I dag lå det igjen 5 skolebøker på bordet her som skulle ha vært i sekkene).

Eldstejenta sa at når babyen blir litt større så kommer jeg til å ønske meg baby igjen. Og dessuten er jeg jo så ung enda også, sa hun.
Men er det ikke mye bråk og støy her da, er ikke det slitsomt for dere?
Det kunne det jo være, men da kunne de jo bare gå på rommene sine å være der i fred en stund.

Vel, det at jeg i utgangspunktet sier at at jeg tror ikke det blir flere barn betyr jo egentlig at jeg innerst inne ønsker meg det, men at det akkurat nå ikke føles som noe jeg kan sette igang med. Og det synes jeg jo er litt trist på en måte.
Det kommer liksom an på hvilken dag jeg blir spurt. Om et par dager igjen er jeg sikkert kjempeklar!
Men jeg tror uansett at det blir en stund til.

23 Comments:

 1. Jeg har tre.. skulle gjerne hatt ett til…kanskje.. men mannen sier stopp! Men er fornøyd med tre altså. 🙂

 2. Ellen Bjørnvald (frubjornvald.blogspot.com )

  4 barn har vi, hatt hypermeisis gravidarum alle 4 svangerskap så det holder her nå:) Men ønsker meg fler egentlig. Elsker unger. Det føles veldig rart nå som de er større og klarer seg selv. Vemodig hvis du skjønner. Men de barna vi har skal jo ha en mamma som fungerer også. Moro å følge med på bloggen din.

  • Ja, da synes jeg det er veldig godt gjort å ha fått 4 barn! Skjønner at det er litt vemodig å ikke få flere ja. Babytiden er herlig, og går så fort, men det jeg jo heldigvis også flott å se dem vokse til:)

 3. Så herlig da 🙂 For en god gjeng du har !

  Eg venter min 3 nå. Før trudde eg att eg aldri kunne få nok unger,men nå føler eg det er nok. Men det har nok mye med helsa mi og gjøre. Om eg endag blir helt frisk, er eg ikkje i tvil om att eg kommer til å ønske meg fler barn 🙂 Men for nå, og framover blir dette siste. Gubben sier og stopp:)
  Blir spennande å se om det fortsatt dukker opp fler hos deg 🙂 <3 Du er jo uten tvil supermom !!
  Klem

  • Jeg er også spent på om det blir flere barn her hos oss:)
   Lykke til videre i svangerskapet, det blir kos å få en lite baby til<3

 4. Vi har jo våre 3 små, og hadde helsa vært bedre kunne jeg tenkt meg en eller to til 🙂

  • De er jo så søte de tre små dere har:) Dere kan også få låne noen av oss hvis det blir for rolig hos dere, haha!

 5. Har tre. Den minste 9 mnd. Her er det helt stopp selvom jeg vet jeg får lyst på en til om et års tid når fødsel og bekkenløsning og nattevåk er over. Men nå orker jeg ikke flere. Legen sa med nr 2 at bekkenet mitt trolig ikke tålte en til, men den gang var det helt uaktuelt med flere enn to. Så kom vår litt overraskelse og jeg fikk en super start på sv.skapet. Bekkenet var bra til over halvveis, da fikk jeg det tilbake med renter. Fikk også en fantastisk fødsel og har for første gang opplevd baby som sover både dag og natt. Jeg tør ikke flere siden vi gikk fra grusomt til best med disse tre. Vi slutter mens leken er god, og nå gleder jeg meg masse til minsten begynner i bhg neste høst, og storejenta starter på skolen. Da skal hun få en veldig fortjent tid med mamma (min dårlige samvittighet). Ingen sfo, bare kos med mamma før vi henter de små i bhg.

  • Uff stakkars deg som har hatt sånne plager, jeg er heldig som har sluppet. Så deilig det blir for deg og jenta di med tid sammen før dere henter de små i barnehagen. Det blir sikkert mange stunder som dere begge vil ha glede av og alle minnene kan dere ta med dere. Da en av gutta mine gikk i 3, klasse, sluttet han veldig tidlig på fredager. Da hentet jeg han, klokka var vel rundt 11, og så hadde vi kosetid helt til vi hentet de mindre søknene i barneparken. Nå går han i 8. trinn og han han snakker av og til om hvor koselig det var med de fredagene:)

 6. Elisabeth Taraldsen

  Her ble det 7 barn. Siden jeg ble alene for 2 år siden er det ganske sikkert at jeg ikke skal ha flere, til tross for at flere av barna maser om at jeg burde gifte meg og få flere. Koselig at de ikke føler at vi er for mange.

  • Ja, det er jo kjempebra at barna ikke føler at det er for mange. Jeg tror de liker det og at det føles godt å høre til i en stor gruppe. Når det er det de er vant til så lærer de seg å trives med det:)

 7. anne linn stene (minvidunderligehverdag.blogspot.com)

  HEI. Morro å følge noen med mange barn! Nyttig og fint å lese. Kjenner meg litt igjen på noe selv om jeg bare har fire. eldste er 5 og minste er 6mnd. Men det du skriver at du føler deg litt nedfor og trist og ikke føler deg som en bra mamma tror jeg ikke du er alene om. Som mamma vil vi gjerne strekke til med alt, så når vi ikke får gjort det vi så gjerne ville blir vi kanskje litt nedbrutt… Vi må bare forsøke å tenke på det positive så blir det plutselig bedre igjen 🙂

  God kveld til en kjempe flink og utholden mamma

  • Tusen takk for de fine ordene dine. Det var heldigvis ikke langvarig i dag, og i kveld har vi kost oss her. Man prøver å få til alt perfekt, men det går jo ikke:) Er som du sier, bare å tenke positivt og så må man ikke være for streng med seg selv. jeg er nok det noen ganger..

   God kveld til deg også, som jeg er sikker på er en flink og glad mamma. Du har endel å holde styr på selv med 4 barn fra 5 år og ned. Det er sporty!

 8. Gratulerer med ettåringen i morgen (dvs i dag)! Min Ellinor fyller jo ett samme dagen, og jeg sier som deg – hvor ble det året av?? Samtidig som jeg synes det har gått fort og fortsatt tenker på henne som den lille babyen min, kjenner jeg at det hadd vært fint med flere små… Og så har vi jo nettopp flytta, og det er litt rart å tenke på at det ikke skulle komme noen nye babyer i dette huset – de to siste ble jo født hjemme i det gamle! Så jeg lander ganske klart på at jeg gjerne vil ha flere barn, hvis naturen vil det sånn etterhvert 😉

  -Kom forresten på her at jeg som veldig ung ble spådd i hånda av en omreisende mann, og han sa at jeg kom til å få egne barn helt fram til jeg ble bestemor! Siden eldstemann snart er 19 blir det jo spennende å se hvordan det går med den saken 😉
  Stor klem herfra!

  • Haha, men det er jo smart å få barn til man blir bestemor, da har man jo alltid småbarn<3 Det er morsomt å høre om flere som ønsker seg mange barn:) Ble barna våre født på samme dag? Så kult, jeg har sikkert visst det, men det hadde jeg glemt:)
   Dere må jo nesten får noen i det nye huset også da:D

   Ha en flott helg!
   Stor klem!

 9. Er det ikke sånn det er da? Noen dager er bare dritt som helst skulle vært borte for lenge siden, mens de andre er helt ålreite?

  Håper helgen din blir god!

  • Jo, det er vel sånn, noen dager er bare dritt. Men heldigvis er de aller fleste helt toppen:)
   Helgen kommer til å være kjempebra:D Vi har koselige planer!

 10. Har et barn. Nr 2 kommer etter at jeg er gift + når jeg er ferdig med utdannelsen.
  Tror ikke jeg trenger så mange barn, siden jeg skal jobbe som lærer.
  Holder nok å undervise et par ¨lånte¨ barn om dagen.
  Tenker MAX 3 barn, så slipper jeg å kjøpe minibuss:P

 11. Vi har tre barn, hvor minste bare er fire uker:) Jeg hadde en drømmefødsel, og de første timene etter fødselen var helt magisk. Jeg var i lykkerus!vDa babyen var ute og vi hørte det første skriket, tenkte jeg at dette vil jeg veeldig gjerne oppleve en gang til. Mannen har sagt stopp, men her om dagen sa han at det blir litt trist og ikke ha noen baby i hus lenger. Så jeg har en mistanke om at han ikke blir så vanskelig å overtale om et par år, hehe. Men det er tøft å ha barn til tider, jeg blir selv nedfor om jeg ikke føler at jeg strekker til. Du virker som en kjempe god mor Linda, og jeg storkoser meg med inneggene dine her på bloggen!

  • Det var en hyggelig kommentar! Tusen takk:D Blir spennende for dere da om det blir en liten baby til:)

 12. Jeg har alltid hatt lyst på mange, det er derfor jeg syns det er så kjekt å følge din hverdag 🙂 Nå har vi tre, men jeg ser jo det at om vi skal ha flere så må vi ha en bil til. For mannen er trafikklærer så han kan ikke kjøre 7 eller 9 seter på jobb. Men skal vi ha en bil til må vi også ha mer penger, vi har ikke råd til det i dag. Så vi må alltså først ha større inntekt før vi kan få flere små.

  • Ja det er det, flere barn krever større bil. Da vi fant ut at vi ventet nr 4 hadde vi tenkt til å pusse opp kjøkkenet. Men det var bra vi ikke rakk å begynne på kjøkkenet, for da kjøpte vi jo heller en større bil:) Det var igrunn ikke så veldig overraskende at det kom en nr 4, men jeg hadde ikke ventet det så kjapt bare:) Hyggelig at du liker å følge bloggen, håper ikke du blir skremt, haha:)Vi er der nå at om vi skal ha en til, så må vi ha større bil. Da blir det minibusslappen også på oss begge. Så nå må det liksom planlegges litt mer. Så vi får se hva som skjer. Men tror ikke at det skjer noe på et år uansett i allefall:)

Comments are closed