Kattebursdag med en overraskende gjest

I dag var den store dagen for Lilli! Det var duket for kattebursdag. Alle gjestene hadde kledd seg som katter og hadde med seg hver sin kattebamse.

Vi lekte tampen brenner med kattene. Jeg gjemte katten til en av gjestene, og så skulle hun finne igjen katten sin. Og i stedenfor å si «Varm/kaldt» skulle vi andre mjaue lavt eller høyere etter hvor nær hun var katten sin. Så gikk det på tur. Hun som da fant sin katt var den som skulle gjemme katten til neste jente.

Så mjauet vi bursdagssangen.

Det kom også en uventet gjest til festen. Nemlig en av kattungene som vi ga bort i sommer. Den hadde funnet veien hit til oss igjen. Pussig nok kom den rett til kattebursdagen.

I forrige uke ble den ene katten vår påkjørt og døde. Barna var veldig lei seg. Men en som ikke var så lei seg var en andre katten vår (som forøvrig er moren til hun som ble på kjørt som var fra hennes første kull, i fjor). Hun heter Molly, altså hun som ikke ble påkjørt. Og nå som hun ble alene, har hun forandret seg fra å være sur og gretten og sær til å bli kjempekosete og hyggelig. Så sånn sett var det bra at hun ble alene.
Men nå, som den andre plutselig dukket opp, ble hun helt stressa igjen. Vi lot den bortkomne katten få litt mat, for hun var veldig sulten, men ikke mager. Men det ser ut som hun halter litt.

Jeg har ikke noe kontanktinfo til de vi ga den bort til, for de bor i området noen minutter bort med bil, så de kom gående forbi og hilste på katten og kom tilbake to uker senere, da den var leveringsklar, og hentet den.
Så nå kom den altså hit til oss igjen. Vi kjenner den igjen på den skjeve hvite stripa på snuten.

Vi får finne ut hva vi skal gjøre. Vi kan ikke beholde den, for det vil ikke være bra for den fordi Molly blir så sur på den og sur generelt. Det er best å bare ha èn katt for oss.
Vi kan jo henge opp bilde og lapp på butikken her, så vil sikkert eierene se det en dag. Den har funnet seg helt tilrette her i allefall.

Vel, etter at festen av over, dro vil til lekebutikken der Lilli kjøpte seg noe fint for noen av pengene hun fikk.

Lilli var strålende fornøyd med dagen!

2 Comments:

  1. For en søt og morsom ide med kattebursdag! Det skal jeg huske på til våren når vi skal feire 6-åringen, hun elsker også katter (og å kle seg ut/late som hun er en pus!). Og så snålt at deres gamle kattunge fant veien akkurat til bursdagen!! Det var da et veldig pus(s)ig sammentreff!?

    Jeg er nysgjerrig på om dere pleier å ha familiefest på bursdagene hos dere som er så mange, altså med besteforeldre, tanter og onkler osv. Det er noe jeg lurer veldig på hos familier med mange barn! For det kan jo fort bli veldig mange selskaper, tenker jeg da (som synes det kan være litt pesete med selskap noen ganger)…

    • De siste to årene har vi ikke hatt bursdager med besteforeldre og tanter og onkler. Nå er vi blitt så veldig mange og det blir så mye med gaver og alt. Men før så hadde vi samling den andre søndagen i annenhver måned, og da feiret vi bursdagene til de som hadde hatt bursdag siden forrige gang. Men det nytter ikke lenger, for enkelte gagner ble det liksom 7-8 bursdagsbarn og det blir altfor dyrt med gaver til alle sammen.
      Ja Pus(s)ig at katten kom tilbake akkurat da:D

Comments are closed