Rare fredagstradisjoner

Mannen lager mange rare tradisjoner her, og en av de er fredags-tradisjonen.

Alle skolebarna sier når de kommer opp til frokosten: «Yes, i dag er det trololo»!
Det betyr at det er fredag og i bilen like etter kl 0830 hører de «Trololo» på P4. Hver fredag.
Noen ganger snakker programlederne åppå sangen og DET liker ikke ungene. Da går de liksom glipp av hele «Trololo»: Så kjære P4-programlederene som snakker på «Trololo» fredag morgen; kan dere ikke vente litt med snakkingen? Da blir 5 forventningsfulle skolebarn veldig glade!

Vel, når bilen har kjørt over kanlabroen (broen som forbinder Jeløya med resten av Moss), er det klart for «Kronprinssangen». Det er ikke mulig å gjengi den bare i ord her på bloggen, men de synger altså «Se, der går en kronprins» Hvis de ser en mann, og «Se, der går en kronprinsesse» hvis de ser en dame/jente. Hvis de ser begge deler, synger de «Se der går en kronprins og en kronprinsesse». Hvis de ikke ser noen, synger de » Her er ingen kronprins eller kronprinsesse».
Greia er at de skal synge dette helt til de er fremme ved skolen. Og det tar ca to minutter fra de passerer kanalbroen. De må synge konstant. Det er viktig å ikke begynne på denne sangen før ETTER kanalbroen.

Og litt opp i gata før de svinger av inn til skolen, er det et gedigent gammelt trehus som er et leilighetskompleks. Og hver dag må Silje si «Stor hus» når de passerer. Hvis hun ikke er i bilen, så må en av de andre si det, for det må sies nemlig.

Med de er ikke helt ferdige med rare tradisjoner ennå, for når de har svingt av inn til skolen, og får skolen foran seg, og når de har kommet over en bestemt fartsdumt, så skal Mia si «Min skole, min skole, min skole» ganske fort. Altså hun skal se det veldig fort liksom.

Jaja, man får det ikke morsommere enn man gjør det til selv.

I dag var det til en forandring JEG som skulle kjøre dem til skolen fordi jeg skulle være med å se på barna syne på en fellessamling de hadde i dag. De har hatt en temauke om vennskap og skulle i dag fremføre litt fra denne uken.

Det var morsomt å kjøre dem når de har disse rare tradisjonene de holder på med. Endelig fikk jeg vært med på «Trololo» i bilen:D

Vel, nå skal jeg etterhvert igang med en annen fredagstradisjon, nemlig hjemmelaget pizza. Og tilgi meg for å skryte av meg selv altså, men jeg her helt sinnsykt god til å lage pizza. Barna blir skuffet hvis vi en gang har kjøpt eller bestillt pizza istedenfor, for de vil ha mamma sin pizza. Så pleier vi å se en film sammen mens vi spiser og koser oss:)

7 Comments:

 1. Her i huset er det taco som gjelder på fredager:-D Fredagsstemning er hærlig! Vil gjerne ha oppskrift på pizzaen din, om du vil dele da 🙂

  • Jeg vil å gjeren ha oppskrift på din pizza, å gjerne også kebab pizzaen 😉 ha en fortsatt super fredag (rare tradisjoner e gøy ) og ei god helg 🙂
   klem Nina 🙂

  • Jeg har egentlig ikke oppskrift på pizzaen, jeg lager bare på feelingen. LAger en stor deig, gjerne med noe grovt mel. Som saus bruker jeg dolmiosaus, eller bare hakkede hermetiske tomater som jeg krydrer med hvitløk, grillkrydder eller pizzakrydder. Så har jeg på alt jeg vil ha på pizzaen, og har på ost. Noen ganger har jeg osten på før alle de andre tingene. Men når det gjelder kebabpizza, så steker jeg kebabkjøttet, men har det ikke på pizzaen før ETTER at den er stekt. Så da steker jeg bare pizzabunn med saus og ost først og så tar jeg på kebabkjøttet etterpå. Da blir det ikke så hardt. Løk pleier vi å ha ved siden av siden ikke alle barna liker løk. Så det er ikke så mye hokuspokus egentlig. Jeg bruker pizzafunksjon på ovnen og lar den ikke steke for lenge, da blir den tørr og litt hard, det liker vi ikke.

 2. Fredager er bra dager!
  Spesielt med slike fine, søte og rare tradisjoner 😉

  Ønsker dere en fortsatt fin helg! 🙂

  • Ja, det er det altså! Det er liksom like morsomt hver gang, haha!

   Fortsatt fin helg til dere også!

 3. Hihi, så gøy med sånne interne familietradisjoner! Det er sånne ting barna helt sikkert vil huske med glede og smile av når de blir store.
  Det er veldig morsomt å få et lite innblikk i hverdagen deres altså, jeg synes det er så koselig med bloggen din 🙂 Dere høres ut som en veldig fin familie – det tenker jeg stadig, så nå måtte jeg bare si det også!

Comments are closed