Veien videre

Ja, jeg funderer rett som det er på hva jeg skal gjøre i årene fremover.
Skal jeg:

1. Få et par barn til og være hjemme ytterligere flere år? (Gå gravid et par ganger til, ha vondt for å snu på meg i senga, gå på do opptil 6 ganger om natta, FØDE, og så alt som hører med siden…..njaeææææ vet ikke helt altså).

2. Starte på videre utdanning og ta sikte på å begynne å jobbe de nærmeste årene? (Få bedre råd, bli ferdig med bleiestadiet, pakke bort barnevogner og senger og leker og flasker og kopper og klær. Pusse opp ferdig huset, reise mer….tjaaaaaa, høres ikke dumt ut altså).

Jeg har lyst til begge deler, tro det eller ei. Men jeg tror ikke det blir noen flere barn (dessverre).
Så det jeg har gjort er at jeg søkt barnehage 60% til Eskil til høsten. Jeg tror at han vil synes det er kjempemorsomt, og jeg tror han vil ha nytte av det i forhold til skolestart.
Mika som blir 2 år i november, blir hjemme et år til tenker jeg. Jeg har ikke søkt noe barnehage til han.

Så tenkte jeg at jeg til høsten begynner på kveldsskole, to dager i uken over ca ett år. Da tar jeg barne og ungdomsarbeider-skole. Da kan jeg gjøre lekser når Eskil er i barnehage og mens Mika sover eller driver med sitt.
Så når Eskil da begynner på skolen, er Mika nærmere 3 år, og da kan han og jeg begynne i samme barnehage!

Jeg tenker at det vil ikke fungere så bra for meg å ta skole på dagtid, da må jeg i såfall vente litt lenger til jeg føler at Mika er klar for barnehage. Men kanskje det hadde vært bedre for meg også? Jeg tror nok at det vil bli veldig krevende for hele familien at jeg skal gå på skole to kvelder i uken. Mannen i huset jobber jo veldig mye.
Hvis jeg skal studere på dagtid, kunne jeg ha ventet til neste høst, høsten 1015, da er Mika nesten 3 år, og da kanskje det er en fin tid at han begynner i barnehage.

Eskil blir 5 til sommeren og kan nesten alle bokstavene allerede. Håper han får masse spennende utfordinger å vokse når han begynner i barnehagen.

Eskil blir 5 til sommeren og kan nesten alle bokstavene allerede. Håper han får masse spennende utfordringer å vokse på når han begynner i barnehagen.

Vel, dette skal jeg nok finne ut av. Eskil skal uansett få gå i barnehage til høsten, og så får jeg se om jeg begynner på skole da, eller året etter.

9 Comments:

 1. du må gjøre det du tror skal gjøre deg mest lykkelig. 🙂 lykke til 🙂

  synes kanskje det blir bra for Eskil å være i bhg noen timer 🙂

  • Tusen takk Andrea, hyggelig å høre fra deg!
   Eskil kommer nok til å kose seg i barnehagen. Han elsker å dra til steder nå, vi har vært i åpen barnehage både i Moss og i Rygge. Han liker det, og han elsker også å være med til Moss bibliotek. Jeg tror han har veldig godt av flere utfordringer nå som han kan få i barnehagen. Så det tror jeg blir bra. Han kommer nok ikke til å være hele dager. Han har fortsatt mulighet til å våkne til sin egen tid. Før har jeg hatt flere av de andre i barnepark, men det er jo ingen i gjen i området her nå, så da er det barnehage som gjelder. Men det er bra, for barneparker har jo ikke så lang åpningstid, selv om det har vært midt i blinken for oss tidligere:)

   • tror det blir bra for ham med tanke at han skal starte på skole neste år overgangen fra hjemme og så bhg kan være vanskelig for noen barn selv om.man tror de virker grei sosialt. det sier jeg som lærer.med 10 års erfaring. Det blir bra for deg å ha tid til å jobbe med skole oppgaver hvis du bestemme deg for å gjøre det. barn trenger utfordringer. mødre og 🙂

 2. Jeg også går mye å tenker på fremtiden. Men en ting er sikkert, jeg orker ikke å jobbe fulltid før alle barna er langt opp i skole alder. Det er så mye rot og vask og matlaging osv, og hvis det da ikke er noen her til å ta det på dagtid, blir det jo bare kaos.
  Her har alle i familien godt nytte av at jeg ordner hjemme, handler og har middag på bordet før kvelden kommer. (Jeg jobber30%, fleksibel arb.tid) Så tenker jeg på deg, med hele 7 barn, at det er viktig å ikke slite seg ut, men kanskje vente til de minste barna er enda større før man hopper på tids-klemma-karusellen:) Jeg tenker å bli dagmamma etterhvert, tjene penger samtidig som jeg er tilgjengelig for barna så lenge de bor hjemme. Kanskje det kunne vært en løsning for deg og?:)
  Er forresten morsomt å se likheten mellom dere og barna. Syns Silje, Mia og gutten øverst til venstre ligner på deg og hverandre, mens Mika, Lilli og gutten øverst nest til venstre ligner på hverandre og pappaen sin 🙂

  • Ja, du har helt rett altså. Og jeg har fått samme råd og tanker fra en annen jeg kjenner. Det at familien trenger meg ikke noe mindre selv om jeg ikke har en liten baby som åpenbart tregner alt var hjelp og pleie. Det er jo lov å ikke jobbe fullt selv om man ikke har en liten baby. Jeg vet jo godt hvor mye jobb det er her og det hadde jo vært deilig å få gjort alt det i mye større grad etterhvert som babyen ikke krever så enormt mye av meg konstant, både natt og dag. Så jeg kommer til å se an hele tiden, og å jobbe 100% er ikke aktuelt kanskje noen gang. det får jeg se:)
   Jeg har vært dagmamma før, og det kan jo hende det kan bli aktuelt igjen en gang, men ikke så lenge jeg må hente barn på skolen i hytt og pine, da får jeg ikke plass i bilen pluss at det blir litt for mye styr:)

   Tusen takk for innspill:D

 3. Hei Linda!
  Så spennende å gruble litt over hva du vil. Jeg synes dere er flinke som har fått til alt dere har. Jeg skulle ønske jeg kunne være hjemme med barn, men jeg synes det er vanskelig å få til. Rett og slett. Jeg har vært student frem til nå, så vi har fått masse god tid sammen. Det har vært veldig fint med fleksible dager. Om to uker begynner jeg i full jobb, det blir en omstilling for alle, og jeg gruer meg til å se barnet mitt så lite. Det er fantastisk at du viser at det går ann å velge å være hjemme og ta studier og jobb senere, når det passer for familien. Lykke til med valget!

  • Hei Aina! Det er jo bra at dere har fått masse god tid til nå:) Man må ta med seg det man kan. Selv om du går ut i full jobb, så går det nok helt fint, selv om man får litt mindre tid. Da får man vel bare prioritere fritiden på en fornuftig måte sånn at man likevel får god tid sammen. VI var nødt til å nedprioritere fritidsaktiviteter en stund fordi det medførte for mye stress i en periode der jeg var gravid og det første året etter fødselen:) Hver familie er forskjellig og har sine ønsker og behov. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått til at jeg har kunnet være hjemme såpass lenge. Så får vi nå ser hvor lenge til det varer:) Jeg er også spent på hva som skal skje:) Ha en fin dag videre!

 4. Hei det er spennende å tenke på fremtiden! Driver med fremtidsplaner (og valg) selv for tiden. Jeg syns det høres slitsomt ut å ha 7 barn hvor minste er hjemme hver dag, nest minste hjemme to dager OG samtidig gå på kveldskole. PHU! Da syns jeg det høres mye mer behagelig ut å vente til begge er i bhg også ta skole på dagtid 🙂

Comments are closed