«Avslappende» massasje

I går bestemte oss for å ha en avslappende aktivitet sammen. Og det skulle være massasje.
Vi spredde oss rundt på gulvet på håndklær og jeg fant frem en god massasjeolje og satte igang.
De fleste fikk ryggmassasje, håndmassasje, fotmassasje, øremassasje, hodemassasje og ansiktsmassasje.
Dette var noe de virkelig digga!
Noen av barna er mer kilne enn andre og lå og vred seg i latterkrampe med noe som ligner mer på krampetrekninger.
Da nr 2 var liten kunne han ikke ha på seg skjerf fordi det kilte så altfor mye. Og når jeg vasket hendene hans, holdt han på å le seg ihjel!
Men nr 3 klarte å slappe av, og jeg tenkte jeg skulle spe på med sånn «relax»-snakk. Men det viste seg at det var lettere sagt en gjort nr nr 6 og nr 7 hoppet og spratt og bråkte samtidig. Så mens jeg hadde den «relax»-snakken  ble det avbrudd av diverse beskjeder til apekattene som hoppet og spratt.

«Du ligger helt rolig i sanden og det er helt stille…HYSJ.»
«Beina dine er tunge som tømmerstokker…GÅ LENGER VEKK»
nr. 5 utbryter: «Nei det er de ikke, mamma. Tømmerstokker er mye mye tyngre».
«Jammen , altså,…..JO de er tunge som tømmerstokker, ikke avbryt meg er du snill…Sola varmer deg, og armene synker ned i sanden og du kan ikke løfte dem fordi de er så tunge. Alle fingrene er helt i ro…»
Nr 3: «Jeg kan faktisk røre på dem, mamma».
Mamma: «Nei, du kan ikke det. …Det blåser varmt og sakte og ryggen din presses ned i sanden…. TA HAN NED FRA BORDET…
Du er kjempetung…..SLUTT Å HOPP…
..Du puster ut og inn…..rolig…pust inn…pust ut…rolig…KAN DU SITTE STILLE!?
Du slapper av i alle ledd og muskler og er helt avslappet….PASS PÅ…NÅ TRAFF DU NESTEN NOEN…..»

Vel, det ble kanskje ikke så vellykket med sånn «relax»-snakk. Jeg tror ikke det er et yrke hvor man kan ha med ungen sin på jobb akkurat.

MEN, jeg tror de ble ganske så avslappet likevel. For de la seg like etterpå og jeg hørte ikke en eneste lyd! Noe som ikke er så vanlig i disse trakter. De sovnet så fort at jeg nesten hørte meg selv tenke!

Så kanskje jeg skal gjøre det litt oftere:)

3 Comments:

  1. mariannehennoen

    Hørtes veldig deilig ut 🙂

  2. Lol, ser bare for meg den der relax-snakken din, hehe 🙂

Comments are closed