Jeg får så dårlig samvittighet

Foretaksomme lille Mika, som er det eneste barnet hjemme nå i ferien, var storfornøyd da han fant en pakke mel i skapet. Han fikk strødd litt mel utover gulvet før jeg rakk å ta fra han melet. Han var så glad, han løp frem og tilbake i melet og bøyde seg ned og kjente på det med hendene.

Mitt umiddelbare innstikt er: Fei opp melet, mel skal ikke være på gulvet.
Så jeg feier opp. Mika klamrer seg til melet på gulvet så lenge han kan og til slut står han kun på en liten flekk med mel.

Han hadde det jo så gøy! Jeg fikk litt dårlig samvittighet av å ta fra han denne store gleden. Men jeg er jo litt redd for at det skal utarte seg. Vil jo ikke at dette skal bli en vane liksom.

Jeg tror alle barna mine har hatt en eller flere hendelser med mel. Verst var Silje som virkelig rakk å strø om seg før jeg oppdaget det. Det ble tatt bilde av den gangen for endel år siden. Faktisk fikk vi litt av det på film også. Noe som barna elsker å se nå i ettertid.

7 Comments:

  1. Hehe, skjønner jo at sånt er gøy 😉 Lillebror hadde en vaniljesukkeropplevelse da han var mindre, og da var han så søt at jeg bare måtte le.

  2. Ingen mel-opplevelser, men Lena hadde en pepper-opplevelse. Da hun var 3-4 år fant hun pepperbøssen og hun helte pepper i gaffel- og knivskuffen. I skuffen med håndklær og med den med bakepapir og folie. Hun helte pepper i skapet med med mat, knekkebrød og slikt. Alt måtte ut og vaskes og fås av pepperet på. Ikke så morrro da, men litt morro i dag 🙂

  3. Hehe så søt 🙂 Vet sjøl att det ikkje er noe kjekt, men som du sier, er det ikkje noe en har lyst å få til en vane 😉 Hehe..
    Trur ikkje det har vert noe mel her, men Liam åpna kjøleskapet når han var liten, og når eg kom inn, stod han å gomla på 1kg stekesmør:P Haha.. Kjempe ekkelt syns eg, men han har alltid vert en smørbukk:P

  4. Da min eldste var 3-4 år og vi skulle bake til jul, fant søsteren min og jeg ut at vi skulle ha melkrig. Kjøkkenet så ikke ut, og lille gullet satt forskrekket å så på mens hun ventet på at mimmi (min mor) skulle bli sint. Noe hun ikke ble, men mamma var ikke med å feie opp en bitte liten smule engang.

    Mel er gøy, selv for oss voksene

Comments are closed