Mannen: Vi må få flere barn!

Det var stille rundt middagsbordet i dag. Det var mannen, meg og to barn. Og det var stille. Veldig stille.
Jeg hadde nettopp kjørt noen av barna til bestemor som de skal besøke noen dager.
Vi synes ikke alltid at det er så kult egentlig, å være så godt som barnefri. Det er nesten som om man spiser kake uten krem, eller pizza uten fyll…ett eller annet sånt.
DET ER NOE SOM MANGLER!

Mannen har tatt det verst denne gangen. Sikkert fordi han har vært så usedvanlig opptatt nede i hjemmestudioet sitt de siste dagene. Det er bra, fordi det betyr «pling-pling» i kassa! Men han har nesten ikke sett barna sine, og da får han litt abstinenser.
Jeg for min del har jo da vært enda mer alene med barna og det er ikke akkurat stille eller lite å gjøre. Så jeg syntes den stillheten var ganske deilig må jeg innrømme.

– «Tenk de som har det sånn hele tiden, så kjedelig!» sier mannen.
– «De er sikkert uthvilte…» sier jeg med litt misunnelse i stemmen.
– «Så stille, så lite liv. Hva driver folk med da da?» undrer mannen.
– «De har sikkert tid til å trene og sånt….» sier jeg lengtende etter å trene når jeg vil uten at en diger haug med klær venter på å bli lagt bort.
– «Det er nesten sløsing av ressurser å ha så få barn!» synes mannen.
– «Det er sikkert litt deilig å ha det litt rolig…» sier jeg sliten.
-«Nei, vi må nesten få flere barn» sier mannen.
-«Vi HAR flere barn», minner jeg han på.

Skulle nesten tro han hadde eggløsning. Han hørtes ut som meg for et par måneder siden. Haha!

Det er vanskelig for oss å forestille oss å bare ha to eller tre barn nå som vi er vant med huset fullt. På godt og vondt.
Vi merker veldig godt de lydene som ikke er her når noen er borte.

Men jeg har blitt flinkere til å nyte tiden med barnefri nå. Jeg vet at veldig snart har vi huset fullt igjen. VELDIG snart. Så disse timene er det bare å nyte til det fulle:D

5 Comments:

 1. Hihihi jeg må le litt , beklager. Her i huset er helt motsatt!!!! Vi har «bare» to barn som er i 100% 24/7. Og vi lurer på hvordan klarer de som har 7 barn å få dagen til å gå rundt??? Hihihi jeg må innrømme at noen ganger gleder jeg meg til å legge barna og nyte stillheten 🙂 det er det deiligste som finns 🙂

 2. Haha. Det hørtes ut som en samtale mannen min og jeg kunne hatt også. Han vil ha liv i huset, jeg lengter etter fred og ro 🙂
  Og vi har bare to barn…

 3. For et herlig innlegg 😀

 4. Haha, så herlig!
  Jeg må innrømme at jeg syns det er deilig å ha barnefri innimellom, men jeg elsker også å ha begge ungene hjemme og ha litt lyd i huset.

 5. Jada, vi som har bare to-tre stykker har tid til å trene og alt mulig, men der er det lett å feilprioritere gitt. Jeg er skikkelig stolt av at jeg sykler hit og dit. Da er det liksom nyttige ærend OG trening. Tar ikke mye mer tid enn å kjøre heller, om man har litt butikker i nærheten.
  Jeg skulle gjerne hatt plass til flere unger, men da må vi flytte. Jeg er 5. generasjons Oslojente, og vi bor 10 min. fra sentrum mellom sauer og hester på beite, og har ikke råd til noe større her, på den billige sida av byen. Men jeg gruer meg allerede til de to-tre barna våre (ja han eldste bor her bare 60%) forlater redet. Da kommer jeg til å gå i frø. Tenker på det allerede selv om minstejenta bare er åtte måneder. Tror nesten vi må ha en til, jeg tror det er plass i en av kommodeskuffene 😉 Jeg tenker på den livskvaliteten man tilbyr barna sine når de får mange søsken. Får ikke kjøpt DET for penger.

Comments are closed