Nå er det litt slitsomt altså…

Jeg føler at jeg er i manko på krefter og overskudd for tiden. Jeg rekker liksom aldri å fikse kjøkkenet mer enn 70%.
Minsten er ganske sur fordi jeg ikke har mer melk igjen i puppene. Det er nok til litt kos, men ikke til nok mat. Og det er jo greit for meg, for han er snart to år, og jeg synes det er greit å slutte å amme. Jeg hadde ikke hatt noe imot å amme lenger heller, men jeg synes det er på tide å stoppe nå egentlig.
Men han er ikke så interessert i annen mat. Jeg prøver å tilby han forskjellige matvarer, og prøver å gjøre slik at han sitter å spiser sammen med andre.
Han liker eggerøre, kylling, hjemmelaget pizza, pølse, og ristet brød med smør.
Jeg har funnet ut at noe som er en smart måte å få han til å spise på, er å gi han mat når han sitter i vogna og vi triller tur ute. Da spiser han ofte, dersom han ikke er for trøtt da.

Han er jo så klart fortsatt verdens søteste lille gutt. Og her har storebror gjort han til Ninja-baby:) (gammelt bilde)

Han er jo så klart fortsatt verdens søteste lille gutt. Og her har storebror gjort han til Ninja-baby:) (gammelt bilde)

Men noen ganger så spiser han ikke nok på kvelden. Det medfører at han blir sulten på natten og vil da ha pupp. Og ofte er ikke det som er der da nok til å få han i søvn igjen, så da må vi opp.

Mannen min og jeg bytter på å ta han slik at en av oss får sove. Lillingen blir så sur når det er tomt i puppen.

Så derfor er vi i manko på overskudd nå. Vi har dessuten vært syke forrige uke, minsten og jeg.

Han er veldig på meg om dagen. Av og til får jeg nesten ikke laget mat til han engang, fordi han henger i klærne mine.
Vi jobber nå for å få inn en ny leggerutine for han, og det er jo så slitsomt. Han bare griner og griner, og er helt utrøstelig. Han vil ikke ha flaske med vann, han vil kun være hos meg, men så blir han sur og lei når jeg ikke har pupp.

Med de andre barna har alt som dette bare gått helt smertefritt av seg selv, så selv om jeg har mange barn, er dette en litt ny situasjon faktisk. Jeg ante ikke at det kunne være så slitsomt å ha barn. Er ikke det rart da? At jeg opplever det først nå, med nr 7 liksom!?

Råd mottas med takk 😀

2 Comments:

  1. Flaske med velling på kvelden?

    Polarbrød, grove lapper/vaffler, semule-/havregrøt og rundstykker er noe min kresne gutt kunne ha. Han var heller ikke vært så god til å spise da han var yngre..

    • Han har ikke vært glad i velling før, men jeg tenkte jeg nå skal prøve å gi han det hver kveld likevel, til han kanskje begynner å ta det. Jeg kan prøve å gi han det din kresne gutt ville ha. Jeg prøver alt. Jeg har merket at han ikke vil spise når han er grinete. Jeg må få han glad først, og så hjelper det at han sitter sammen med noen søsken og spiser. Men så er det jo ikke alltid så lett å få han glad når han er skrubbsulten heller da. Jeg satser på at det går seg fort til. Han har mange søsken som gjerne hjelper til, så det er i allefall bra det:)

Comments are closed