25 måter ungdom kan vise kjærlighet til foreldre på

Dette er en oppfølging til innlegget om
25 måter man kan vise kjærlighet til ungdom på
Men foreldre setter også pris på å bli vist kjærlighet. Man skal såvisst ikke ta sine foreldre for gitt. Å vise sine foreldre kjærlighet er en måte å uttrykke sin takknemlighet på.

Her kommer noen forslag til hvordan ungdom kan vise kjærlighet til foreldre på:

1. Kom hjem til middag (så langt det er mulig).

2. Ha et godt humør. Smil. Ditt humør har mye å si for familien. Det er lov å være lei seg også, men husk at ditt humør påvirker.

3. Gi en klem.

4. Kom hjem til avtalt tid.

5. Har du en vanskelig tid, snakk med og søk råd hos dine foreldre. De elsker deg og ønsker å hjelpe deg. Pluss – de har også vært unge. Sjansen er stor for at de forstår deg.

6. Ta et nei for et nei. Du kan ikke alltid få lov til alt du vil. Ikke bli sur når du får et nei. Noen ganger er foreldrene urolige og føler at noe du vil, kanskje ikke er så bra for deg, og da vil de si nei. Da kan du prøve å forstå og føle kjærligheten i deres avgjørelse fremfor å bli sur. Si «Ok, jeg forstår».

7. Dekk på bordet.

8. Rydd av bordet.

9. Plukk blomster. En mor og en far blir aldri lei av blomster som er plukket fra veikanten.

10. Legg deg når de sier det. De ber deg ikke legge deg fordi du ikke skal ha det morsomt lengre, men fordi du trenger søvn for å kunne følge med på skolen. Og når du får nok søvn er du også mye hyggeligere å være rundt.

11. Hold rommet ditt ryddig. Ikke ta for gitt at du har (eget rom).

12. Send en hyggelig sms.

13. Ta godt vare på tingene dine som du har fått pga foreldrene dine.

14. Spre glede i familien.

15. Legg klærne dine i skittentøyet.

16. Gjør leksene dine, ikke la foreldrene dine måtte mase på deg om det.

17. Si «tusen takk for maten».

18. Be dem bli med deg på kino.

19. Vær god mot søsknene dine.

20. Vis respekt for dine foreldre. Ikke svar frekt til dem eller himle med øynene. Selv om du ikke forstår eller er enig i alt de sier, så prøv heller å føle kjærligheten i deres råd og ønsker.

21. Snakk pent om dine foreldre. Husk at å ta tilbake et stygt ord er som å prøve å samle opp løvetannfrø som du blåser av stilken.

22. Vær takknemlig for at du har foreldre som er snille. Dersom du har foreldre som sier god natt, som ordner bursdagsselskap for deg, eller som venter på deg til du kommer hjem, er du blant de heldigste.

23. Gå ut av rommet ditt. Logg av spillet eller facebook eller hva du driver med og vær litt tilstede. De ønsker å ha deg rundt seg og snakke med deg.

24. Vær til disposisjon. Du er en del av en familie, et team, så vær til disposisjon sånn at de kan regne med deg og spørre deg om en tjeneste uten at du blir så brydd og oppgitt fordi de «forstyrrer» deg. Si «Ja mamma/pappa, det kan jeg gjøre».

25. Stol på dine foreldre. De er ikke så teite som du tror. De er smarte, men viktigst av alt, de elsker deg mest av alle mennesker på jorden og vil ditt beste.

Ungdom er noen herlige og interessante mennesker. Humøret svinger veldig. Det er ikke alltid å enkelt å være foreldre til en ungdom, men det er jammen ikke alltid så enkelt å være ungdom heller.
Det kan noen ganger virke som om ungdommer helst skulle ville ha klart seg helt uten foreldrene sine. Men jeg tror at de virkelig trenger gode foreldre som kan støtte og veilede dem i en del år til.

Til dere ungdommer: Hvis dere vil ha velvilje fra deres foreldre, så er sjansen mye større for at dere får det hvis dere viser velvilje mot foreldrene deres også. Hjelp til hjemme, følg noen av rådene deres, stol på at de faktisk vet litt bedre enn deg (de er dobbelt så gamle som deg), hør etter og vær smart, vis dem at du er fornuftig og at du er glad i dem, ta skolen alvorlig. Gjør du dette utviser du god handlekraft og det er mye lettere for foreldrene dine å stole på deg.
Jeg mener ikke at du skal lurer foreldrene dine og gjør disse tingene bare fordi du skal få lov til mer ting. Men om du gjør disse tingene vil din kjærlighet for foreldrene dine også vokse, du vil skjønne at de mener det de sier av kjærlighet til deg, og kanskje du kommer til å ønske å følge deres kloke råd. Dessuten, når du utviser mer kjærlighet vil ikke bare du få det bedre, men hele familien vil nyte godt av det og du vil kanskje bli overrasket over hvor mye kjærlighet som vil falle tilbake på deg. Hjemmet vil bli et godt sted å være, og du vil ikke oppleve foreldrene dine som bare noen som maser om alt mulig i tide og utide.

Tro meg, det er ikke DET foreldre helst vil, men det er også jobben deres å passe på deg og følge litt med. Har du foreldre som gjør det, er du veldig heldig 🙂

One Comment:

  1. Sån fin blogg du har 🙂 Jag tänkte att jag skulle tipsa dig om en tävling som jag har på min blogg där man har chans att vinna en splitter ny bilbarnstol (värde 3000kr!) In och kika om du vill 🙂 oslofru.com ! Kramar

Comments are closed