Storesøster advarer sin bror (ang. mensen)

Jeg dro til min mor en dag i julen for å hente noen barn som hadde vært der på besøk i noen dager.
Storesøster våknet (ikke uventet) ikke før langt utpå dagen etter at småsøsknene hadde hoppet og løpt rundt henne i langt tid. Hun hadde sovet på en madrass i stuen. Hun så ikke helt happy ut da hun våknet og etter min vurdering var det tid for mensen.

Jeg bare lå lavt i terrenget og kommenterte ikke så mye av noe av det hun sa (selv om det normalt er fristende. Men hallo, jeg er jo selv kvinne). Jeg prøvde heller å roe ned de andre barna.

I bilen på vei hjem satt jeg, Julian og Silje foran. Silje sa: «Nå må dere ikke ta dere nær av noe jeg sier, jeg er ikke sur på dere, men jeg har mensen. OK!? Så bare slapp av».

Jeg måtte trekke litt på smilebåndet.
Julian sa: Ok, men jeg har bare ett spørsmål.
Silje: Ja, hva da?
Julian: Er det liksom helt umulig å beherske seg når man har mensen? (Han spurte ikke på en spydig måte, men bare nysgjerrig etter å lære dette)
Silje: Ja, det er umulig.
Julian: Mamma, er det sant?
Jeg: Eh…….(liker jo å tro at man har litt kontroll, men man har jo ikke det helt)….ja det stemmer. Det dummeste du kan spørre en jente om hvis hun er sur er » Har du mensen?»
Silje: JA, det må du ALDRI spørre noen om, da kan du like godt si «Drep meg»!
Julian: Ok.

Jeg måtte jo bare le.
Julian tok til seg ordene og den nye lærdommen og forholdt seg rolig.

Når jeg tenker etter, så finnes det ingen pen måte å spørre en jente/kvinne om hun har mensen eller pms. Uansett om du spør spydig eller pent, så blir det feil.

Det er bare jeg som kan spørre om Silje har mensen, for jeg forstår. Jeg er jo kvinne selv. Og når jeg spør er det fordi jeg lurer på om jeg skal kjøpe med sjokolade fra butikken.
For når en jente har mensen MÅ hun få sjokolade. Det kjøpte alltid moren min til meg også. Når hun kom hjem fra butikken, åpnet hun døra til rommet mitt og slang en pose «Kina» bort til meg. (De posene finnes ikke lenger, men de er nesten helt det samme som «Pops» ).
Jeg tror nok at min mor handlet av erfaring, jeg har tross alt to eldre søstre:)
Det er bare helt meningsløst å kjempe imot en person med pms.

Burde vi kvinner si ifra når vi har pms/mensen? Sånn for å «advare» omverdenen?
Gjør dere det? Foretrekker menn å vite om det tro? Sånn at de kan forberede seg og ikke ta alt opp i verste mening? Og ikke minst sånn at de kan kjøpe sjokolade! 
Det finnes kanskje ikke noen større kjærlighetshandling enn å kjøpe sjokolade til sin premenstruelle kvinne/datter, eller hva?

4 Comments:

  1. Jeg sier det til mannen for å advare han for han kan si hva er du så sur for. Og sjokolade er veldig viktig når man har mensen så mannen er flink å kjøpe det med seg. 🙂 jeg har bare sønner så jeg er den eneste jenten i hus.

  2. kina kuler finner du i Sverige

  3. Min datter på 15 år og jeg er å veldig glad i sjokolade, absolutt en must…..Jeg har en liten skilt i vinduet her hjemme, hvor det står: jeg har både PMS og GPS, så det betyr at jeg er en bitch og jeg finner deg!

    Det gjenspeiler litt av den følelsen vi kvinner har i den periode i måned, hahaha
    Alltid morsomt å lese bloggen din, stå på !

Comments are closed