Så var det navn til barnet da

Jeg har sagt det før at jeg synes guttenavn er veldig vanskelig. Det jeg tenker på er at selv om lille nurket er bare en nusselig og kosete liten klump til å begynne med, så skal han jo bli en barsk mann når han blir stor. Vel, barsk og barsk, det kommer jo an på. Han skal i allefall bli en mann til slutt og da kan vi ikke bare velge et kosenavn som man ikke kan forestille seg på en voksen mann heller. Og så vil jeg ha et …tja…må gjerne være et norskt bra navn og gjerne med s, r, t eller k i seg. Jeg vil ikke ha et motenavn (med mindre det vil passe perfekt da). Og navnet må jo også passe inn sammen med de andre nanvene. Og det skal heller ikke være for spesielt.

Den foreløbige navnelisten min ser ut som dette:

Andrè
Jack Frost
Kenneth
Steinar
Tore
Yoyo
Erik
Liam
Flynn Rider
Martin
Patrik
Frank

Det er kanskje lurt at jeg gjør oppmerksom på at noen få av forslagene her har kommet fra barna.
Vi er veldig spente på hva slags navn vi velger.
Mannen har en favoritt blant disse navnene. Men jeg har ennå ikke noen spesiell følelse for et bestemt navn. Kanskje jeg bare skal overlate navnevalget helt til ham denne gangen?

Det er vel bare EN gang han har stått for navnevalget alene. Han var helt klar på at vårt første barn skulle hete Silje hvis det ble en jente. Og det ble det jo. Ettersom jeg ikke hadde noe spesielt imot det navnet, så ble det det. Ellers har vi stort sett vært enige og kommet frem til navnene sammen.

23 Comments:

 1. Tillykke!
  Det er helt vildt! Jeg kender ikke mange med så mange børn. Og sandelig ikke ventende med 8. barn 🙂
  Men jeg synes helt klart at navnet Liam eller Martin er flott!
  Personligt kan jeg godt lide navnene Noah og Benjamin, hvis det ikke er blevet bragt op 🙂

  Mvh en nysgjerrig dansker 🙂

 2. Jeg syntes faktisk jentenavn var vanskligst. Guttenavn hadde vi klart ganske lenge, det var liksom Oliver og Elias som var favorittene, så da satte vi de bare sammen 🙂 Heldigvis var det også en Oliver som kom ut!

  Lykke til med navnevalget – absolutt ikke lett!

 3. Legger inn en stemme for Erik. Solid, norsk navn 🙂 Og det er ikke så mange som kaller barna dette i dag.
  Jeg ønsker meg også rotfaste navn, har fått helt stygga på disse «unge mødre»-navnene som jeg kaller det; Noah, Sander, Chrisander, Nathaniel, Leah, Leander, Sophie ++. Nei, gi meg Erik, Ivar, Håkon, Jørgen 😀

  • Hehe, ja det blir garantert ikke noen sånne «mote-unge-mødre-navn». Heller de navnene du nevner:)

 4. Ja, jeg syntes også det er vanskeligere med guttenavn enn jentenavn

 5. Litt enig med deg, ja. Lettare å finne jentemamn (har to jenter og ein gut). Mine favorittgutenamn har -ar- i seg. Eg ville ha namn på ungane som ikkje «alle» andre har, men vi har visst likevel vore med på «motebølga» (Andrea og Tarjei er jo relativt populære namn, medan Sunneva følgjer opp håpet om eit meir uvanleg namn). Faren og eg valde kvart vårt jentenamn, med guten sette vi oss til med namnebok og laga liste på 4-5 namn. (Vi visste ikkje kjønn på førehand, men eg hadde følelsen av kjønnet, og det stemde for alle tre). Lykke til med namnevalet 🙂

 6. Jeg er enig med deg, guttenavn er mye vanskeligere enn jentenavn!
  For min del har dette forandret seg fra forrige gang,for da fant jeg det perfekte navnet med en gang til gutten vår. Nå har jeg jentenavn klart,men skulle det bli en gutt er det mulig han er navnløs noen uker etter fødsel.

  Masse lykke til med navnevalget 🙂

  • Den ene gutten vår var navn løs helt til fristen på 6. mnd hadde gått. Da måtte vi bestemme oss. Da hadde han blitt kalt for baby og andre former for «baby» i et halvt år. Det tok lang tid før noen kalte han for navnet han fikk, for alle var så vant til å kalle ham alt mulig annet. Hadde det ikke vært for at jeg brukte navnet hans, hadde han ikke visst hva han het før han var nærmere to år sikkert:)

 7. Vanskeligere med guttenavn ja. Har bare jenter selv da, men hadde nok virkelig slitt om jeg fikk en gutt. Har mange jentenavn jeg syntes er fine 😉 Min eldste jente heter Othine, og min yngste Lotta 🙂 Tror det måtte blitt Ole, Mikkel eller Kjetil om jeg en gang fikk en gutt 😉 Beundringsverdig at du venter barn nr 8. Jeg sa alltid når jeg var yngre at jeg skulle ha mellom 5 – 8 barn, men ser ikke ut til at det blir med flere enn de to jeg har 😉 Masse lykke til! 🙂

 8. Morsomt at du synes guttenavn er vanskelig. Jeg synes det var utrolig vanskelig med jentenavn denne gangen, men så har jo jeg flest jenter, da. Syntes ingenting var fint. Kom til slutt over Timea på et forum. (Gresk navn som betyr «dyder») og der ble vi hengende

 9. Visst hadde det passet veldig godt med et navn med «i» i, slik at alle i familien har med den lille bokstaven? 🙂 Hva med Benjamin, Iver, Ulrik, Gabriel eller Sigurd? Lykke til med navnevalget!

  • Hehe, har du lagt merke til det, at alle de andre han navn med «i» i seg? Ja det har liksom blitt sånn, og det hadde jo bare vært litt vittig om vi klarer å opprettholde det:)

   • Man smiler når man sier navn med i i seg, så er sikkert derfor 😉

    Ikke lett å velge navn, hjelper ikke at man er to som skal bli enige heller, hehe. Mitt førstevalg da vi ventet nr 1 var Eine, kanskje litt mer vanlig med Heine… Mannen min sto hardt på sin favoritt så da babyen kom bare var han navnet mannen min ønsket seg.

 10. Hei!

  Gratulerer med et kommende tilskudd i familien

  • Tusen takk!

   • Jøss var det det eneste som kom med av kommentaren?! Snodig! Jeg skrev ihvertfall at jeg synes Martin hadde passet perfekt i deres store gjeng men at jeg også likte Kenneth (som min bror heter) og Patrik godt

 11. Er ikke lett å finne guttenavn. . Har bare gutter selv og liker godt navn så er enkle og norske. De skal jo bli voksne en gang. Mine heter Lars-Joakim, Elias og Sivert. Liker også godt vebjørn, Johannes, Henrik, Sander, Ole.

 12. Jeg har en sønn som heter Vetle og syns jo det er ett flott navn.Ellers er jeg veldig glad i Oskar

 13. Benjamin ♡ Jeg har en Benjamin & en Julian

 14. Hei!
  Har aldri hatt problemer med navn. Hadde flest guttenavn klart på første, men fikk jente. Der hadde vi ett alternativ 🙂 Spennende med navn. Hva med Hilmar eller Sofus? Mange ler når jeg sier Sofus, men min oldefar het faktisk Hilmar Sofus 🙂 Synes det er tøft jeg.
  Dere har mange gode alternativer fra før. Det blir aldri feil til slutt.
  Masse lykke til!

 15. Syns det er kjempevanskelig med guttnavn!
  Har trålt listen selv tre ganger, og det blir vanskeligere og vanskeligere for hver gang.
  Denne fjerde gangene nå, så har jeg ikke bgeynt å se på navn, ikke før vi vet hva kjønn det blir. Det er om en uke, så ikke så lenge igjen.
  Men ORKER rett og slette ikke lete etter nav før vi vet hvilken liste vi skal kikke på.

  Men må si at navnelisten deres var imponerende, likte de friske innslagene til barna der, og Flynn Rider er jo både koselig og barskt det vel ? 😛
  Flynn var ihvertfall fint.

  Lykke til med navnevalget!

Comments are closed