Det var slitsomt i kirken i dag

I dag var det min tur til å ha samlingsstund med barna. Og det var ikke dette som var så slitsomt. Dette er veldig hyggelig.

Det som var så slitsomt var på nadverdsmøtet, som er hovedmøtet der alle medlemmene er samlet til gudstjeneste. Og som alle vet så er det morsdag i dag og det ble markert i dag. Det var ikke mange tørre øyne i salen i dag. Det startet med at over 50 barn og ungdommer var samlet på forhøyningen og sang to fine sanger for å hedre mødrene. Det var litt av et syn. Det var fantastisk! Det er umulig å beskrive hvordan det var å se alle disse fine barna stå der og synge for mødrene sine.

Vel, etter det så var det en som holdt en nydelig tale om mødre og morsrollen. Det var nydelige ord og jeg følte med beæret over å være mor og veldig ydmyk overfor den store oppgaven det er å være mor.  Og jeg følte også stor takknemlighet for min egen mor og alt hun har gjort for meg og mine søsken.

Men det stopper ikke her. For da var det flere ungdommer som var blitt bedt om å si noen ord om sine mødre. Flere 12-16 åringer, både gutter og jenter stod der på talerstolen og uttrykte sine følelser for sine mødre og hvor store forbilder mødrene deres var for dem. WOW!
Dette var sterkt og tårene presset på hele tiden. Og det var dette som var så slitsomt. Det var fint slitsomt. Det tar liksom litt på å bli så rørt som dette. Men det var utrolig fint. Det var så mange vakre ord som ble sagt om mødre i dag.

Lilli lagde et dikt til meg i dag:

Mamma er best
Ingen protest.
Den som sier imot
Er en idiot.

Jeg er blitt overøst med klemmer i dag og de sier stadig at jeg er best, at jeg er vakker, ingen er så bra som meg og jeg er den beste moren noen kan ha!
Dette er store ord og de sier det rett fra hjertet.

Det er så bra å ha mødre! De passer på og viser så mye kjærlighet hele tiden. En ting som ble sagt i dag var at selv om en mor eldes og forandrer seg, så er det hennes kjærlighet som gjør henne vakker. Jeg tror at alle barn synes at moren sin er den vakreste de kan tenke seg. Det er nok på grunn av den kjærligheten som stråler av henne hele tiden.

Å være mor og ha omsorg for små barn er den viktigste oppgave en kvinne kan påta seg. Kvinner som ikke har eller kan få barn kan også være mødre i den forstand at de kan gi omsorg og kjærlighet til andre, så dette privilegiet og ansvaret er ikke begrenset til de som er så heldige å få egne barn.

Jeg synes noen ganger det er slitsomt å være mor, og av og til føles det som en veldig utakknemlig jobb. Man kan noen ganger lure på hvorfor man får barn i flertall. Men jeg pleier ikke å lure så lenge heldigvis.
Men selv om det er slitsomt å være mor så er det også fantastisk. Og den innflytelsen en mor kan ha på sine barn er enorm.

Alle trenger å føle at noen er glad i dem. Moren er den man vokser og blir til i og er det første møtet med verden. Hun er den som i de første årene representerer trygghet og kjærlighet. De fleste menn har sikkert følt hvor håpløst det er når et barn kun vil til moren sin. Det er ikke engang alltid at et lite barn vil til moren sin fordi hun har pupp, men fordi hun lukter mamma, og så lenge barnet kan lukte mamma så vet han at han er trygg og at han overlever og blir tatt vare på.

Jeg skal ikke skrive så mye mer om morsrollen, for da kan jeg bli sittende her i timesvis.
Gratulerer med dagen til alle mødre og alle som føler seg som mødre 😀
Vær snille mot dere selv, ikke vær så strenge mot dere selv, for dere er fantastiske!

Comments are closed.