En søndag med Familien Hagen

I går hadde jeg med meg kamera hele dagen, og fikk tatt noen bilder underveis. Jeg misset dessverre noen situasjoner, som f.eks. da Elias var så uheldig å kline inn tannkrem på skulderen sin (på dressen sin) liker før vi skulle dra til kirken. Det første jeg tenker da er : «Vask bort tannkremen» og ikke «Ta bilde».
Vel, men her får dere se litt av hvordan søndagene er for oss.

Da jeg stod opp hadde Mia allerede stått opp, kledd på seg, forberedt frokost og så drev hun og tømte oppvaskmaskinen.
Det er så deilig når en av barna våkner tidlig og setter igang med sånne ting.
Det skjer ikke hver søndag, men innimellom er det en av dem som gjør det.

Så stod vi opp etterhvert alle sammen, dusjet og ordnet oss klare. En av de store hjelper til med å kle på Mika og det er som regel pappa som fikser «sveis» på Eskil. Det synes Eskil er stas. Og Mika synes det er stas  at har han har på seg like klær som de andre guttene.

Vel, forhåpentligvis kommer vi oss tidsnok avgårde. Vi reiser hjemmefra kl 1030 (i teorien).

Vel fremme i kirken, går alle til hvert sitt sted. Silje går til Rommet til «Unge kvinner» som er klassen for jentene som er mellom 12 og 18 år, Julian går til «Unge menn» som er for gutter fra 12 til 18 år. Gutter og jenter har både egne klasser og felles klasser. Denne første klassen varer i 45 min, og etter det er gutter og jenter delt inn i klasser etter alder, fra 12-14 og fra 14 -18. Mannen min underviser klassen med ungdommer fra 14 til 18 år. Han elsker denne klassen.

Elias, Mia, Lilli og Eskil er i «Primær» og det er jeg også. Jeg er en av de tre kvinnene som leder denne organisasjonen som består av 40-50 barn som er delt inn i klasser etter alder. Men vi tre lederene har også barna samlet i åpningsstund og samlingsstund, og så er barna i sine egne klasser med sin egen lærer.

Jeg elsker å være i Primær. Vi har også en helt fantastisk flink sangleder. Det eneste som er litt dumt med henne er at hun er så fryktelig flink til å synge, så jeg for min del vil egentlig bare høre på henne fremfor å synge selv. Neida, det er selvfølgelig bare flott at hun er så flink til å synge.

Lille Mika er i «Barnestuen» som er en liten søt klasse for barn fra 1, 5 til 3 år. Han må som regel ha med seg pappa inn dit den første timen.  Der har vi noen kjempeflinke personer, og to av dem er menn, og de er så flinke med Mika og de andre barna.

Til sist, vi er i kirken i 3 timer, så er det hovedmøte, og da er alle medlemmene samlet.

Vel hjemme igjen, er det tid for middag. Vi har nesten alltid tacosuppe på søndag, men denne gangen ble det laks. (Greit med litt forandring)

På søndager pleier vi ikke å la barna spille. Vi vil at det skal være en litt annerledes dag enn de andre dagene. Så da driver de med andre sysler.

Da er det noen dager igjen til neste søndag.

Jeg sovner ofte tidlig på søndager, og denne gangen la jeg meg kl 22. Det burde jeg virkelig gjøre oftere!

2 Comments:

  1. Så nydelig det må være å ha sånne søndager. Heldige barn:)

Comments are closed