En møkkadag

Dagen startet med at jeg måtte stå opp. Jeg gjør jo det hver dag, men jeg var så himla trøtt fordi Mika hadde våknet så mange ganger i natt. Det pleier han ikke å gjøre, men i natt våknet han for å sutre, krabbe rundt i senga, sparke av seg dyna, sove litt igjen for så å våkne igjen. Han drømte sikkert ett eller annet.
Jeg la meg litt sent også, og mannen kom hjem kl 0130, etter å ha vært konfransier på ungdsomball for alle ungdommene i kirken. Og da måtte han fortelle litt om hvordan det hadde gått. Ungdommene våre hadde hatt det fint og Julian hadde danset med hele 23 jenter! WOW!

Vel, og etter at han hadde fortalt om alt, sovnet han som en stein, mens jeg fikk ikke sove igjen. Og da jeg fikk sove, våknet Mika, og slik gikk det hele natten. Og om morgenen måtte jeg opp fordi jeg skulle ha med Eskil til skolestartundersøkelse. Jeg hadde snakket med han om det kvelden før og fortalt at han skulle ta hørselstest og synstest. Han lurte på om han ikke skulle ta en gjespetest også siden han ikke alltid fikk til å gjespe. Haha.

Vel, så dro Eskil og jeg til helsestasjonen, og han viste frem hvor flink han var til å hinke både forlengs og baklengs, og at han kunne ta pushups og situps og hoppe over et høyt hinder.
Han var, ikke uventet, frisk og rask.
Hørsels og synstest gikk bra. På synstesten skulle han skille mellom hus, sirkel, firkant og hjerte fra en viss avstand. Det klarte han bra og han sa likegodt symbolene på engelsk.

Skoleundersøkelsen gikk veldig fint. Han var samarbedisvillig og svarte bra på alle forskjellige spørsmål. Han fortalte at Silje (storesøster) er en heks. Og da måtte jeg forklare at det er godt ment fordi det betyr at hun kan veldig mye. Bestemor er også en heks, for hun kan også mye.  Bare sånn at helsesøster ikke skulle begynne å lure. Men jeg var visst ikke en heks, men jeg bestemte når det var middag og sånn.

Enkelte ting barn sier kan man jo heve øyenbrynene for. Det er ikke alltid så lett å tolke hva de mener hvis man ikke kjenner historien deres. Bra jeg kunne forklare at storesøster bare er smart, og ikke slem som man ofte tenker på hvis man sier noen er en heks. Storebror var en trollmann sa han også, fordi han er så smart.

Vel, så kom vi hjem derfra og jeg kjente at jeg var skikkelig trøtt og la meg derfor ned for å hvile i senga. Da kom kosete lille Mika og la seg hos meg. Så satte han seg opp, og så…… så kastet han seg bakover i full fart, og hva var det som da skjedde? Joda, han traff meg på siden av ansiktet. AU! Det kjentes som om hele hodet mitt skulle eksplodere, og jeg fikk kjempevondt i hodet. Var nesten redd jeg skulle besvime en liten stund.
Jeg la meg ned og ba Mia ta Mika ut av rommet, så jeg kunne komme til meg selv igjen. Han ble redd og gråt for han skjønte at jeg ikke ville ha han der og han skjønte nok at noe skjedde. Hun tok han ut på trampolina, og brått var 5 av barna der ute. Og guri malla som de kan bråke. Etter en stund måtte jeg ut å be de være stille og ikke underholde hele nabolaget.

Jeg var fortsatt trøtt og hadde vondt i ansiktet. Var hoven og rød.

Så var jeg litt irritert fordi jeg akkurat gikk glipp av en Kenwood type stor kjøkkenmaskin til 500 kr som jeg fant på Finn. Men jeg har ikke kunnet bry mannen med det nå som han var så travel og den var i Oslo, og jeg får panikk om jeg kjører i Oslo, så jeg tenkte og bare vente litt. Men det var dumt, for nå er den solgt. Jeg bestillte nemlig en ny del til min Braun maksin som jeg har overtatt etter moren min. Men den delen jeg bestilte, passet ikke til min bolle da den bollen ikke lenger er i produksjon. Så da kommer jeg rett og slett ikke så langt med den lenger og er på jakt etter en stor Kenwood-maskin.

Jeg kjørte etterhvert Mia, Lilli og Eskil til bestemor (svigermor). Det er så fantastisk å ha en bestemor så nærme.

Så handlet jeg, og jeg syntes litt synd på meg selv og kjøpte både blomster og nytt feiebrett og kost. Det var jammen litt luksus for meg og det syntes jeg at jeg trengte, jeg som var mørbanka i ansiktet og greier. Det andre feiebrette bare detter fra hverandre hver gang vi bruker det og alle hater det. Og sånn har det vært i flere måneder. Hvor vanskelig kan det være å kjøpe et nytt liksom?

Vel, og på vei hjem fra butikken plukket jeg opp de to eldste som har vært på Balliaden (en ungdomskonferanse for kirkens ungdom og venner. Da driver de med forskjellig sport og workshops på dagen og så er det dans på kvelden. Kjempegøy!)
Og de var stuptrøtte og jeg håper de sover lenge nå.

Og så ser det ikke ut i huset her nå. Mannen min har hatt det usedvanlig travelt disse siste dagene og ikke kommet hjem før sent. Og det medfører jo at alt annet faller på meg, noe som forsåvidt er helt greit, men jeg har ikke fått tatt kjøkkenrundene de siste kveldene fordi den ene kvelden måtte jeg hjelpe en av jentene med å bytte øredobb, noe som tok to timer! Og den andre kvelden tok det lang tid å få Mika til å sove, og så pratet jeg med Eskil til vi begge sovnet.

Så det er rimelig bomba her nå synes jeg.

Jeg er veldig støl i tricepsen, etter at jeg flyttet hønsehuset i går. Det er ikke så gunstig å bære tungt nå i svangerskapet, men det kommer litt an på hvordan jeg løfter. Jeg kan ikke løfte noe foran meg, for da blir det helt feil med tungdepunktet og jeg får vondt, men å løfte oppover går visst greit.

Jeg har heller ikke vært noe flink med Grete Roede i dag eller de siste dagene. Det har vært litt for travelt og stressende.

Jaja, så slik kan mindre gode dager være. De kommer innimellom.
I morgen har mannen fri, så da skal det bli godt å ikke måtte ta meg av alt alene. Og dessuten er vi invitert til noen venner for å spise reker!! Nam! Da passer det å ta påskejakten med barna i morgen, for da er alle her og så kan de kose seg meg eggene sine mens mannen og jeg er på besøk hos våre venner og spiser reker.

Jeg har gjort klar påskeegg til alle sammen. Og jeg har har også gjort klart små påskeegg med godteri inni til en påskeeggjakt. Disse små eggene ble jeg tipset om av min svigerinne som har hatt slike egg i alle år. Men de er fra Amerika og vi har lett etter sånne i Norge. Og nå fant hun det og tipset meg, så da bestilte jeg tre pakker med 24 egg i hver. Tidligere har jeg bare brukt kinderegg-kjerner til en slik påske-eggjakt, men i år blir det altså fargerike fine egg.

Det morsomste så langt i dag var å ha med Eskil på helsestasjonen.

Hvordan er påsken hos dere andre så langt?

Linda
Takk til dere som gadd å lese alt dette. Dere må være tålmodige!

3 Comments:

  1. sender deg rett og slett en stor klem

  2. Ønsker deg en god påske. Så heldig du er som har så mange barn. Og så heldig de er som har en mamma som deg. :). Det er så morsomt å lese bloggen din. Stå på, du er den beste mammaen til dine barn 🙂

Comments are closed