5 uker igjen

Nå er det bare 5 uker igjen til termin. Tiden går så utrolig fort.
De siste ukene har jeg hatt ganske så vondt i hoftene. Spesielt om morgenen etter å ha ligget rolig lenge. I flere timer fra jeg står opp har jeg hatt vondt i hoftene. Det har vært som om bekkenet ikke henger sammen, og det gjør det jo ikke heller. Det har vært helt løst.
Derfor har jeg vært ganske utålmodig i forhold til de siste ukene.
Det beste for meg har vært å være i mer eller mindre konstant bevegelse. Smårydding har passet meg veldig bra, så slipper jeg å stivne til.

Men nå har barnet sunket lenger ned i bekkenet og stabiliserer bekkenet. Så nå er det ikke lenger så smertefullt å snu seg i sengen, eller å reise seg opp å gå på morgenen. Det er helt fantastisk å kunne røre på meg uten å få så vondt i hoftene. De siste nettene har jeg heller ikke opplevd kramper i hoftene, noe som jeg hadde flere ganger om natten inntil nylig (kjempevondt).

Jeg kjenner mye liv og i neste uke skal jeg til sykehuset for å måle hvor stor babyen er.

Jeg merker at jeg nok er ganske innstilt på at dette er det siste barnet, og at vi ikke skal få flere barn.  Jeg blir jo ikke yngre med årene heller. Og jeg vet ikke om jeg orker å gå å ha sånn vondt i hoftene en gang til.
Fødselen gruer jeg meg ikke så veldig til lenger, for jeg begynner å bli ganske motivert for å bli ferdig. Og jeg vet jo at babyen kommer ut på et vis.
Jeg har tenkt litt på å kanskje prøve å føde i vann denne siste gangen. Med nr 2. var jeg også i vann, men jeg orket ikke å være der så lenge fordi jeg ble så varm og svett og det var litt slitsomt. Men kanskje jeg gjør et nytt forsøk nå. Men da kan jeg jo ikke ha epidural.

Sist gang hadde jeg epidural og da moste jeg halebeinet så mye at jeg tror det knakk. Det tok 1, 5 år før jeg ikke hadde vondt i halebeinet lenger. Hver gang jeg satt i bilen og i sofaen eller hvor som helst hadde jeg veldig vondt for å reise meg opp igjen. Når jeg så på film, måtte jeg helst ligge og så bytte stilling relativt ofte.

Jeg har litt skrekken for at det skal skje igjen dersom jeg går for epidural. For 1, 5 år med den plagen der er kanskje ikke verdt det. Kanskje jeg prøver vann.

4 Comments:

 1. Tonje Akershus

  Jeg har kun født et barn for 7 år siden og da ønsket jeg å føde i vann,men fordi fosterlyden var dårlig under hele fødselen som varte totalt i 4 1/2 time fikk jeg ikke lov. Jeg fikk heller ikke epidural da jeg har en dobbel prolaps i ryggen. Så det endte med at jeg fødte helt uten smertestillende og jeg hadde rier nonstop fra vannet gikk til vesla ble forløst med vakuum 4 timer etter vannavgang. Jeg har som regel ganske høy smerteterskel da jeg lever med kronisk sykdom. Men jeg vil absolutt anbefale deg å prøve å føde uten epidural om du klarer og det er mulig. Jeg har.fulgt bloggen din en stund og jeg liker at du ofte skriver litt rett frem og ikke pynter noe særlig på åssen livet som mange barns familie er! Håper du får en fin avslutning på svangerskapet og at fødselen blir en fin opplevelse! Ønsker deg og den fine familien din en riktig god påske

  • Tusen takk Tonje:) Jeg ønsker selv å prøve uten epidural denne gangen. Fødte de 4 første uten det og de tre siste med. Men har lyst til å prøve i vann denne gangen. Men jeg vet jo at man må være litt fleksibel fordi ting jeg ikke rår over kan endre seg 🙂 Jeg har alltid født normalt vaginalt og hatt fine fødsler egentlig. Bortsett fra nr. 3 som var en stjernekikker. Det var litt tøft må jeg innrømme, og også uten epidural. Kun lystgass. Men ut kom han:)
   Fin påske til deg også 😀

 2. Oj, nå kommer jo babyen snart. tiden går så fort altså.. Syns nesten du annonserte graviditeten i går.. hehe.. jeg vil absolutt anbefale deg å prøve å føde uten epidurel. jeg gjorde det den siste gangen, og det er absolutt den beste fødselsopplevelsen jeg har hatt. Smerter til tross, jeg hadde full kontroll hele tiden, og kjente hver eneste beskjed kroppen gav meg. Med epidural får du ikke den samme muligheten.

  Masse lykke til med innspurt og fødsel.

  • Tusen takk. Jeg har erfaring både med og uten epidural selv, og jeg har lyst til å klare meg uten denne gangen. Vet ikke helt egentlig, kanskje fordi det mest sannsynligvis er siste gang jeg føder og vil ha med hele opplevelsen og fordi jeg vil prøve å føde i vann denne gangen.
   Takk for at du deler din erfaring 🙂

Comments are closed