Latskaps-hårfrisyerer på små jenter

Jeg har to jenter som må ordnes på håret. Det er jo ønskelig at de ser litt fine ut på håret når de går ut døra. Men  nå for tiden er jeg høygravid og det er ikke alltid jeg står opp før de har gått til skolen på morgenen, eller i bestefall står jeg opp så jeg får sagt «hadet» til dem.
Det er da pappaen som fikser alt her om morgenen hvis jeg ikke står opp. Og han er ikke en reacer på å ordne jentehår.

Og det er ikke alltid de vier håret så mye oppmerksomhet selv. Men jeg har funnet en smart måte å ordne håret på for to dager i slengen.
Det jeg gjør er at når de har vasket håret etter trening, så fletter jeg håret deres i en stram flette, eller to. Og da blir det ikke floker i håret om natten, og fletten er fin nok til å ha i håret hele den påfølgende dagen. Det eneste man trenger å gjøre (hvis man i det hele tatt trenger å gjøre det), er å ta litt vann på en kam og samle løst hår, og så spraye over med litt hårspray. Dette tar 5 sekunder. Eller null sekunder hvis det ikke trengs.

Og så har de denne fletten i håret helt til morgenen etter, og da er det bare å ta ut strikken(e) og vips så har de nydelige bølger i håret. De kan bare fluffe opp håret med hendene, og sette i en spenne på hver side, eller ta det en halv hestehale eller en høy hestehale som også er veldig fint. Og siden håret er bølgete og fortsatt fri for floker så trenger det ikke å gres, men vi kan bare bruke hendene. Man kan også bare sette i en hårbøyle. Fiks ferdig hårfrisyre for to dager i slengen!

Ypperlig spør du meg 🙂

Og disse bølgene kan vare i to dager, så hvis håret ikke blir for fett eller møkkete (avhenger gjerne av alderen og aktivitetsnivået) så kan du ha bølger i to dager, men mulig man må til med børsten litt den andre dagen med bølger. Men det er ofte på sin plass med hårvask igjen den 2. dagen og da er det på igjen med stram fin flette. Det er også mye lettere å lage en fin flette når håret er litt vått, men viktig med balsam for vår del i allefall så det ikke lugger for mye.

Jeg som har to små jentehoder sparer litt tid på dette og jeg blir så glad når de er fine på håret når det går ut døra:) Og de synes det er hyggelig å få komplimenter på fine fletter når de er på skolen.
Jeg rekker ikke alltid å lage fine fletter på morgenen da det er så mye som skal fikses og tiden løper fra oss. Så dette er en fin løsning for oss.

2 Comments:

  1. Genialt!!! Denne må jeg prøve på eldstejenta her i huset!!! Håper du nyter resten av svangerskapet. Tenk at du snart har en liten god, varm, nyfødt i armene igjen. Jeg er litt misunnelig kjenner jeg…..

Comments are closed