2 uker igjen

I dag er det to uker igjen til termin og jeg har vært på vekstkontroll og også tatt ctg på sykehuset. Det er såååååå til de grader kjedelig! Det er bare venting og ubehagelig sitting. Spesielt når jeg tar ultralyd. Jeg får jo nesten ikke puste og føler at jeg kan svime av.
«Legg deg på siden du», sier jordmor. «Men det klarer jeg ikke, for da får jeg så vondt» sier jeg og er lettet når jeg endelig er ferdig. Det er litt rart at de ikke automatisk gir den gravide en hjelpende hånd opp, for det er ikke sååå lett å komme seg opp fra liggende.

Jeg måtte også dra alene på denne undersøkelsen i dag da mannen hadde mye jobb og det tar så mye tid. Han trenger jo strengt talt ikke å være med heller.

Jeg må gå til ekstra kontroller på sykehuset fordi jeg har litt for høy bmi. Og det synes jeg er ganske flaut. Nesten som om det er uansvarlig av meg å bli gravid. Jeg har måttet ta to sukkerbelastninger. Dvs blodprøver for å finne ut om jeg har svangerskapsdiabetes. Men disse prøvene har  heldigvis vært normale. De er ikke så bekymret for meg sider de, for jeg har ikke sååååå altfor høy bmi, men er like over grensa for å være bekymret, derfor må de bare ta de undersøkelsene de må ta.

Men nå er jeg sliten og jeg vil ikke dette mer nå. Jeg klarer liksom ikke helt å se for meg og glede meg til å snart ha en baby her. Alt som er vondt og slitsomt er litt altoverskyggende. Jeg får ikke puste normalt, får kramper i hoftene opptil flere ganger om natten. Har vondt i hoftene i flere timer etter at jeg har stått opp. Jeg er trøtt, jeg gruer meg for  hvordan huset skal se ut her når jeg kommer hjem fra barselavdelingen, og kommer barna seg på skolen med alt de skal ha med seg når jeg ikke er her?

Og jeg gruer meg til fødselen. Jeg har mye kynnere for tiden og det i seg selv er ganske anstrengende. Og når riene setter inn, så får jeg vondt i tillegg. Veldig vondt. Og det er så slitsomt å måtte på do under fødselen, med kanyler i håndbakene og jordmødre som må kjenne etter åpningen hele tiden. Jeg vil bare sove og så våkne med en baby ved siden av meg. Jeg orker ikke alt det vonde.
Jeg gleder jeg til ha det overstått.

Forøvrig så bruker jeg Easypark-appen. Og den er helt fantastisk! Når jeg ser at tiden går ut, så er det bare å dra frem mobilen å forlenge parkeringa. Ikke noe stress med at ting tar litt lengre tid enn man først trodde. Den appen liker jeg utrolig godt! Jeg måtte forlenge parkeringa to ganger mens jeg var inne til kontroll i dag. Null stress!

Nå er jeg bare stresset over huset, for jeg prøver å holde alt i stand til fødselen så det ikke hoper seg for mye opp med klesvask og alt sånt når jeg er borte. Men samtidig orker jeg jo ikke å holde tritt på den måten. Det er så digg å ikke rydde noen ganger, men bare å ta hensyn til meg selv og heller slappe av. Og det gjør jeg. I dag da jeg var på kontroll ryddet Silje (16) utrolig mye her hjemme. Mannen min holdt en tordentale for dem i går kveld om hva som forventes av dem nå den siste tiden og at mamma trenger hvile.

Jeg er satt opp til ny kontroll på sykehuset om 2 uker og 3 dager, men da regner jeg med at jeg har født.
Babyen ble regnet til ca 3700 gram. Og den legger nok på seg minst 500 gram til. Jeg vil bil overrasket om jeg nå skulle få en liten baby.

Jeg tror jeg skal ta å finne frem noe som indikerer at det snart kommer en baby her. Julian kan hente den fine vugga på loftet, så har jeg den klar i stua. Vi må også ta ned vogna, den gode gamle, sikkert 40 år gamle Simo-vognen.

13 Comments:

 1. Kjempespennende !!!
  Jeg har jo selv vært der du er i dag og jeg vet hvordan du har det *klem* Men du som jeg.. vi har noen fantastiske menn hjemme hos oss.

  Min fødsel nr 8 gikk helt over forventning. Jeg gikk og murret hele dagen og da klokken nærmet seg 2200 satte gubben ned foten og sa at nå reiser vi på sykehuset… og godt var det. Kom på sykehuset med 4 cm åpning og fikk på den grusomme sparkeprøven BLÆ! det verste med en en fødsel syntes jeg… Vannet går og ungen er ute etter 15 min og 3 kraftige rier, klokken bikket da 2300.. Litt stress da jordmoren ville sette veneflon og gi meg noe mot blødninger siden det var fødsel nr 8.. for å si det sånn.. dette rakk hun aldri å gjøre.

  Lykke til, dette fikser du .. Så får du krysse fingrene for at det ikke blir for mye kaos hjemme 😉 Selv er jeg så rastløs at jeg reiser hjem fra sykehuset så fort som over hodet mulig, sist var jeg der i drøyt 12 timer.

  • Du føder jo så kjapt du 🙂 Jeg håper bare at det går fort og greit denne gangen, slik det forsåvidt alltid har gjort. Men jeg husker nå at jeg pleier å bli overrasket over smertene. Er det virkelig mulig å glemme det liksom? Men det er sjanse for at det er siste gangen nå og det er ingen vei tilbake, så det får bare gå som det går. Godt skal det bli å bli ferdig 🙂
   Takk for trøstende ord:)

 2. Dette fikser du!!!! Du har jo gjort dette syv ganger før og tenkt på resultatet. Og husk at en rie aldri kommer igjen. Da er du et steg nærmere målet. Jeg har bare fire barn men skjønner hva du tenker ift huset nå. Men gi litt slipp. La mann og barn ta litt mer ansvar selv om det virker som at de er utrolig flinke allerede;) Tenk at du snart har en liten skatt i armene dine. Jeg er så misunnelig på deg akkurat nå;) Snart har du den lille klumpen som lukter nyfødt baby, små fingre og små tær som bare vil kose på brystet ditt:) Sjekk gjerne ut bloggen min hvis du vil:) Jeg har nå en konkurranse hvor du kan vinne deilig bambull fra Olaf Tufte:) Men uansett: masse lykke til. Jeg sender deg gode tanker:)

  • Tusen takk for støttende ord. Jeg skal sjekke ut bloggen din. Bambull fra Olaf Tufte hørtes jo deilig ut!

   • Og bare si ifra hvis du vil ha gode treningstips eller enkle øvelser du kan gjøre hjemme når babyen et her. Jeg har trent mye etter svangerskap så kjenner litt til det

 3. Vet du hva, det du trenger å høre nå er «slapp av, vask en maskin klær om dagen og ikke mer, la husarbeidet gå litt med museskritt, og med det mener jeg at du kan gjøre bare akkurat det du må for at det skal gå noenlunde rundt hjemme hos dere. Huset behøver sansynligvis ikke mer enn å bli støvsugd ei tid framover. Klærne blir vasket om du tar en maskin om dagen. Om ungene begynner å savne sine rene klær kan du forklare dem hvordan de vasker en maskin;-) vær snill med deg selv og gjør mot deg det du hadde villet gjort mot en annen gravid kvinnebi din situasjon. Og kos deg med noe godt hver dag. Hilsen ei som har flere barn.

 4. Da jeg ble gravid hadde jeg BMI på 34, og trodde det ville medføre noe ekstra kontroll – men det ble ikke nevnt i det hele tatt av legen. Jordmor kommenterte vekta mi på siste kontroll, men da var jeg 39+2 allerede… Kan jeg spørre hva BMIen din er på ettersom de følger med? Du ser absolutt ikke tyngre ut enn jeg var. Vet ikke om alder er et poeng, jeg var 33. Poden ble forøvrig 3970 g og symfyse-fundusmålene lå rett over toppkurven helt fra starten.

  • Jeg vet ikke helt hva min bmi er , men det er mest pga alderen. Jeg er 37. På forrige kontroll leste hun opp at jeg følges litt opp pga bmi og høy alder ettersom jeg var 38 år. Men jeg var ikke 38 da, «bare 37» haha. Pluss det at jeg har så mange barn fra før 🙂

   • Takk for svar! Jeg fikk etterhvert BMI på 39, ganske heavy greier, men det var nok mest vann. «Rant av» til startvekt en uke etter fødsel… Godt at det følges opp uansett, vi vil jo ha friske og sterke unger 🙂 Lykke til med innspurten!

    • Jeg har ikke fått noe særlig vann i kroppen denne gangen, og jeg startet på grete roedekurs også for å holde meg «på matta». Forrige gang fikk jeg endel vann og da ble hendene mine helt dvaske når jeg tastet på tastaturet, så det fikk jeg ikke gjort noe særlig. Godt å slippe det nå. Jeg tror min jordmor er en av de som heller sjekker og tester litt for mye enn for lite, men det er jo igrunn bra det:)

 5. Oj, bare to uker igjen. Kjempespennende dette her.. Jeg hadde også litt høy BMI alle gangene jeg var gravid faktisk, men fikk aldri noe sånn sukkerbelastning. Det er veldig forskjellig praksis fra sted til sted tror jeg..

Comments are closed