Herlig lørdag

I går var en så deilig dag! Det var regnvær og dermed perfekt til å få gjort ting. Jeg fikk tre av guttene til å laste bilen full av ting som skulle på fyllinga. Vi har samlet en stor haug bak huset en stund og nå var det dags for å starte på den. De tok på regntøy og fulgte mine instrukser der jeg stod høygravid under en paraply i regnet. Deretter dro de to eldste guttene og mannen min til fyllinga og ble kvitt søppelet. Nå er det ikke så mye igjen før alt er borte.

Mens de var på fyllinga gikk jentene og jeg løs på rommet deres. Det begynte vi egentlig med dagen sydde før, fredagen, men vi var helt paffe. «Hvor i all verden skulle vi gjøre av alt som samler seg overalt»?
Jeg begynte å sy på et lommeteppe til å henge på døra opp til loftet der de kunne ha bamser, dukker og litt andre ting. Altså, en dedikert lomme til hver ting!

Og i går sydde vi ferdig lommeteppet. Da hadde de flere plasser å putte ting. Vi holdt på kjempelenge og alt fikk gjennomgå. Mye ble kastet, mye ble lagt bort og mye fikk en egen plass.
Likevel gjenstår det littegrann som jeg puttet inn i en skaphylle. Hva er det med at det alltid blir igjen liten haug med diverse ting som man ikke vet hva man skal gjøre med?

Uansett, rommet ble ryddig og nå er det bare å holde det slik. Det var ikke lenge siden det var ryddig der forresten, så vi år se hvor lenge det varer denne gangen.

Jentene ble så ivrige etter å sy da vi holdt på med lommeteppet at vi satte igang med sying. Lilli sydde en hårstrikk og matchende veske og en kjole til en liten dukke. Mia sydde en veske. Det er jo nyttig om morsomt å kunne sy litt, og siden de liker det får de lære å tre maskinen, feste tråden, spole og sy rettsøm og sikksakk, og klippe og rive i stoff, og hvordan de må holde i stoffet for å ha kontroll mens de syr. Så vi hadde en laaaaang jentestund med sying.

Herlig lørdag så langt ikke sant? Bare sånne morsomme ting!
Men det stopper ikke her.

Jeg skrev en lang handleliste og sendte mannen og guttene på butikken. De satte varer på plass da de kom hjem og mannen begynte på maten. Det nærmet seg kvelden og vi spiser alltid kylling på lørdagskvelden.
Mika fikk mat litt tidligere enn oss og mannen la han til å sove, og etter det hadde jeg gjort klart resten av maten så vi spiste med en gang, mens vi så på «Thor» sammen med 15-åringen. Jentene gikk i seng før kl 21.
Jeg sovnet litt da jeg la Eskil, men det var litt deilig for da fikk jeg hvilt litt. Men det beste er de koselige samtalene med ham på senkekanten. Han er så søt og han sier at det er så trygt og godt å sove sammen med mamma.  Han har også en seng nede hos de store gutta der han kan sove, men han vil helst sove ved siden av mamma. Og det sy nes jeg bare er koselig. Om natten våkner han noen ganger og sier «Mamma, jeg vil ligge sammen med deg». Og så ligger han jo bare 30 cm unna meg. Men han vil altså ligge helt inntil meg under min dyne. Det er helt fantastisk koselig når den varme lille kroppen kryper inntil meg om natten.
Vel, da jeg etterhver våknet etterat Eskil hadde sovnet, var jeg klar til å se en hel film med mannen. Det skjer nesten aldri at vi ser en hel film for tiden.
Vi spiste også deilig frukt!

Dette er en drømmelørdag for meg. Det å få gjort masse nyttige ting som gjerne tar litt tid, og å få masse tid med barna OG en behagelig kveld. Alt helt uten stress. Det er så herlig når alle bidrar!

Håper på flere slike lørdager!

2 Comments:

  1. Stilig stilig stilig! Og ikke minst inspirerende! Tror jammen jeg må sy meg en slik praktisk lommesak selv =)

Comments are closed