2 dager til termin

Jeg vet ikke helt hvordan de forskjellige regner termin jeg. Hos jordmor i går var jeg 40+ og på den appen jeg bruker er jeg 39+ ett eller annet. Begge tar utgangspunkt i at terminen er den 7. mai.
Og i morgen skal jeg på kontroll på sykehuset og det er vist en overtidskontroll.

Jeg har vært skikkelig engstelig i det siste for fødselen. Jeg har hatt for meg at jeg ikke skal ha epidural denne gangen. Vet ikke helt hvorfor. Men etter å ha tenkt litt så har jeg landet på at jeg skal gå for epidural alikevel. Og etter det har jeg klart å slappe av mye mer og ikke grue med så veldig.

Det er jo så forskjellig hvordan kvinner opplever fødsel, og for meg så har det ikke blitt noe lettere å føde selv om jeg nå er 8. gangsfødende. En fødsel er en fødsel uansett. Jeg føder ikke som en katt.
Så nå som jeg er åpen for å få epidural dersom jeg rekker det og trenger det, så er jeg mye roligere i forhold til fødselen.

Men enn så lenge er det ikke mye tegn til at det fødsel på gang. Den lille gutten trives veldig godt inni magen.

Jeg gleder meg til å få det overstått og til å ikke få så vondt i hoftene om natten, og ikke minst slippe å stå opp for å gå på do opptil flere ganger om natten. Jeg gleder meg til å gå tur ute uten å ha vondt, til å kunne bevege meg normalt. Til å hoppe på trampolina med småguttene. Til å trene.

Jeg håper det setter igang snart. For nå er alt klart. Vognen er klar, bilsete er klart, sykehusbagen er klar, stellebordet er utsyrt med masse bleier til nyfødt (ikke de minste bleiene da, de pleier jeg ikke å bruke annet enn på sykehuset), og til og meg NAVNET er klart!

Denne gamle fine vogna skal jeg bruke denne gangen også. Den er nok 40 år gammel minst, kanskje 50. Jeg får mange kommentarer på den. Gleder meg til å trille den i 17.maitoget!

Denne gamle fine vogna skal jeg bruke denne gangen også. Den er nok 40 år gammel minst, kanskje 50. Jeg får mange kommentarer på den. Gleder meg til å trille den i 17.maitoget!

Vi pleier jo å være svært treige med navn, spesielt guttenavn. Vi synes det er ganske vanskelig med guttenavn. Men ettersom vi har bestilt reise til Spania om ca 4 uker og vi må ordne pass til gutten, må vi liksom ha et navn på ham. Så fort han er født bærer det avsted for å fikse pass.

Det skal bli skikkelig deilig med en Spaniatur! Vi tar med 5 av barna denne gangen. I fjor hadde vi med bare 3 stk. Det ble litt for stille egentlig. Neste år tror jeg nok vi tar med alle sammen og da leier vi to biler.

Vel, nå håper jeg at dette er det siste innlegget jeg skriver om svangerskap før jeg føder og at neste innlegg i denne sjangeren er et jeg HAR født!

13 Comments:

 1. Nå har jeg bare født en gang, men det var liggende nesten på siden. Jeg hadde ingen form for smertelindring, for jeg hadde så stor åpning da jeg kom til sjukehuset at de ikke rakk å gi meg noe. De tok bare vannet og etter 2-3 timer var jenta mi ute =) Jeg trodde egentlig jeg bare sulle på en sjekk den dagen 😛

  • Var du på overtid da? Jeg fødte uten noe gang nr. 2, 3 og 4. Fikk Pethidin med nr 1.

   • Nei jeg var 3 uker før UL-termin og hele 5 uker før mens-termin! Jeg ville gjerne ligge i varmt vann i badekaret og prøve akupunktur men Miriam hadde visst ikke tid til det 😛

 2. Nr 1 lykke til du er kjempe tøff

 3. Jeg er helt enig i at vognen er nydelig!! 🙂 Blir neste babysyk selv av å se den!

  Lykke til med fødselen!

 4. Første mann kommer 100% naturlig i badekaret på sykehuset bare 50 min etter vi kom inn på sykehuset.
  Nr to ble vi satt igang med. De tok vannet da jeg hadde 1 1/2 cm å bare 20-40 min etterpå lå barnet i mine armer.
  Begge kom naturlig uten smertestillende 5 dager over termin å veide 3 kg:)
  Med yngstemann dro vi rett hjem fra fødestuen å satt i sofaen hjemme 4 timer etter han kom ut :p
  Masse lykketil til deg 😀

 5. Lykke til med fødselen og barseltiden!

  Dette med at katter føder så lett er en myte, mange av dem har det skikkelig tøft, og alle er påvirket av smertene i større eller mindre grad. Men katter er dyr med sterke instinkter derfor prøver de å skjule smertene fordi de ikke skal virke svake. Svake individer blir lett offer for større dyr og fødende katter og katter med nyfødte kattunger er veldig sårbare i en tøff verden

  • Det visste jeg ikke. Har overvært noen kattefødsler nemlig, så det ser ut som de har det så lett 🙂

 6. mekanikerfrue

  Nå er det 3 måneder til jeg skal føde igjen og jeg har fått helt panikk etter første gang. Jeg har kjempe lyst til å prøve meg uten epidural denne gangen,men jeg tviler på at jeg greier det. Har et stort håp om å få lov til å sitte i badekar som var et ønske sist også(da kunne jeg ikke p.g.a vannavgang). Sist fikk jeg sprøyte i ryggen(de kalte den vepsestikk), og det syns jeg var et mareritt :p Ellers ble det lystgass og epidural på meg.

  Masse lykke til med fødselen når den tid kommer. Håper du ikke må vente så mye lenger nå 🙂 Snart er du 8barnsmor 😀

  • Lykke til med innspurten!
   Ja, jeg håper jeg ikke må vente så lenge til nå:)

 7. Første barnet ble født uten noe smertelindring. Jeg syntes det var best å være i bevegelse, og gikk og stod nesten hele tiden, helt til hun skulle ut. Med andre mann ble det igangsatt fødsel og nå ville jeg ha epidural. Veldig fornøyd med det valget

 8. frugravningen

  Jeg fikk begge de to første liggende med epidural. Første tok vannvittig lang tid, så kroppen min gav helt opp til slutt, så der var det nesten at det ikke gikk. Andremann kom raskt som fy, og tredjemann kom raskere enn det igjen.. hehe.. Tredje ble født uten epidural, men jeg lå da også..

Comments are closed