Mika og sjalusi

Jeg har lurt veldig på hvordan Mika ville takle det å få en lillebror. At han ikke skulle være minst lenger. Han har nemlig blitt veldig sur hvis noen andre enn han sitter eller ligger inntil meg.

Og det er jo ikke lenge siden jeg sluttet å amme Mika, så jeg har tenkt at det kanskje vil bli leit for ham å se at jeg ammer en annen baby.

Vi har aldri hatt noe nevneverdig problemer med sjalusi  tidligere, men vi tenkte at denne gangen ville vi mest sannsynlig oppleve det.

Den kvelden jeg kom hjem fra sykehuset, hadde Mika allerede lagt seg i vår seng der han alltid har ligget. Og på natten våknet han og ville ligge inntil meg. Men der lå jo babyen og jeg måtte «skuffe» ham bort til pappaen. Han ble lei seg da jeg «avviste» ham. Han hadde ikke fått med seg at babyen lå der, for han var jo helt i ørska.
Han begynte å gråte. Vi satte på litt lys og viste ham babyen som lå der. Og da ble han så glad, og resten av natten lå han og strøk babyen på hodet og smilte og kysset ham, i flere timer.

Det var så søtt. Han sov veldig lenge neste morgen siden han hadde vært våken så mye for å beundre babyen.

Og siden det har han vært veldig glad i babyen, og det er ikke noe problem for ham at jeg ammer. Han kan bli litt sur bare, men det er fordi han har lyst til å holde babyen selv.

Han er så snill mot babyen. Han bare koser og kysser ham.

Så da ble det ikke snakk om noe sjalusi denne gangen heller. Han får jo dessuten mer enn nok av kos og oppmerksomhet fra alle andre her i huset. Han er også en veldig selvstendig gutt og sysler med sine ting.

Alle er veldig glad i babyen og han har alltid noen armer å være i.

Det er så deilig å ha det lille varme, hårete hodet hans i halsgropa, eller på brystet eller inntil kinnet.

Babyen sover nesten hele tiden. Han sover og spiser og blir stelt. Nå han er våken kan han være våken en stund og da ser han rundt seg og på den som holder ham.
Han er helt skjønn! Denne første tiden med baby i hus er helt magisk. Han sover godt på natten. Og på dagen sover han i flere timer i strekk.

Herlig baby!

Vi koser oss så mye med den lille babyen! Navnet er ikke helt i boks ennå, men det kommer nok snart:)

5 Comments:

  1. så fine brødre 😀 Her var det egt ikke no særlig sjalusi med 1 og 2 men jeg tror når nr 3 kommer at lillebror vill bli litt sjalu altså. alle barn er forskjellige på det området også-. Har minste gutt fått noe navn enda?

  2. Da vi fikk han som nå har rukket å bli 6år ble storebroren på 3,5 litt sjalu av seg. Han begynte faktisk å tisse på seg om dagen fordi han også ville være baby. Men det gikk over ganske raskt og jeg passet også veldig godt på å inkludere han i alt som omhandlet babyen.
    Nå er jeg spent på hvordan 6åringen reagerer. Han har jo vært minstemann i huset så lenge og er sjalu om pappaen holder nieser etc. Men jeg tror ikke han kommer til å bli så veldig sjalu på meg, mer på pappaen så vi får prøve å dele dem begge litt. Han sa jo også for ikke lenge siden at han håpa pappaen ikke glemte han når vi fikk ny baby så det er nok noe han tenker på allerede.

    • Å, stakkars:) Men dere er tydeligvis obs på det, så det går nok helt fint. Han kommer fort til å skjønne at han beholder «plassen sin» for alltid uansett hvor mange nye babyer som skulle komme <3

      Lykke til!

  3. Yme virker ikke egentlig sjalu, men han er totalt uinteressert. Mulig interessen ville blitt større om vi koblet fire hjul på lillesøster eller noe slik. Han har så vidt ofret et blikk på henne, kost bittelitt og ellers så virker livet å gå helt som vanlig for ham. Han kommer å setter seg ved siden av med når jeg ammer, og synes det er snodig at den babyen bare skal drikke melk og ikke spise noe ordentlig mat.

Comments are closed