Morsomme reaksjoner på antall barn

Ettersom babyen hadde gått ned fra 5120 til 4600 fra fødselen og 4 dager etter dro jeg på helsestasjonen for å foreta en ekstra veiing sånn at jeg visste at han la på seg, noe jeg regnet med siden melken nå hadde kommet for fullt.
Så i går var jeg på helsestasjonen og veide ham, og han hadde gått opp nesten 300 g, og veide nå 4890. Så det var bra.

Jeg satte meg i sofaen de har der for å amme før jeg pakket ham sammen igjen. Der satt også en annen mamma, og hun hadde tvillinger. Jeg spurte om det var hektisk med to små babyer. Og det sa hun at det var. Hun fikk ikke gjort så mye i huset sa hun. Jeg sa at det skjønte jeg veldig godt, for det får jo nesten ikke jeg gjort engang. Men jeg sa at jeg hadde jo noen litt større barn også som kunne hjelpe til litt.
-Åja, sa hun.
-Hvor gamle er de da?

Jeg tenkte fort om jeg skulle begynne på toppen eller nederst..
– Jeg har en som er 16 og en som er snart 15..

-Åja, da har du jo litt hjelp da, sa hun før jeg rakk å fortsette.
Og jeg syntes jo ikke jeg kunne utelate noen av barna mine heller, så jeg fortsatte:

– Så har jeg en som er 11, og en som er 10.

Øynene hennes ble større.
– Oj, så mange ja..

Men jeg var jo ikke ferdig og syntes fortsatt ikke at jeg kunne utelate noen, så det var ikke for å skryte at jeg forstatte:

– Ja og en som er 8 og to mindre, en som er 5 og en som er 2, men de to siste rydder ikke så veldig mye akkurat.

Hun hadde kommet ut av tellinga.
– Hvor mange barn er det du har da?

-Åtte, så jeg.

Det er alltid like morsomt å se ansiktsuttrykkene på andre når de får høre at vi har så mange barn.

Hun sa at da skulle neimen ikke hun klage på at det var travelt.
Men jeg forsikret henne om at det var nok litt mer hektisk med to små babyer på en gang enn å ha fått åtte barn etter hverandre.

En annen gang var på Ikea. Jeg var der med en venninne og vi hadde lunch i restauranten. Det var ikke mange der og vi satt like ved et område der barna kunne leke. Jeg var gravid med Mika, altså nr 7. Og Eskil som da var 3 år lekte på dette lekestedet. Jeg hadde ikke med noen andre enn Eskil. Det satt et par i nærheten og de hadde en liten gutt som lekte på samme sted som Eskil. Deres gutt var litt yngre og Eskil var så snill mot ham. Jeg sa at det var jo godt å se at han var så snill mot den lille gutten deres ettersom han snart skulle få en lillebror. Så snakket vi litt løst om det. Jeg sa også at men han har jo to eldre brødre også som er veldig snille mot ham, så han har blitt opplært godt.

-Oj! Det blir jo FIRE gutter det! Utbrøt hun overrasket og sa til mannen sin som ikke snakket norsk: Shes having her fourth boy!

Han ble begeistret, for han elsket store familier og ønsket seg det selv.

Men jeg syntes jo ikke jeg kunne utelate å nevne jentene da, så jeg skjøt jo inn den informasjonen også:
– Ja og så har jeg tre jenter også da.

-What!!!!! Sa hun og dro ivrig i mannen sin og sa at jeg også hadde TRE jenter!

De hadde plutselig mange spørsmål. Som f.eks, gjør jeg alt selv eller har jeg en hushjelp eller noe?
Og ha slags bil har vi og hvordan går alt sammen egentlig?

Jeg svarte på det de lurte på og hun gav seg helt over da jeg sa at barna heller ikke har gått eller går i barnehage.

Hæææ såå mange?

Vel, dette er ikke de eneste gangene jeg har fått slike reaksjoner. Og det er like morsomt hver gang. De skulle sett seg selv. Hahaha!

9 Comments:

 1. Å ja, det er mange litt artige episoder. Ofte svarte jeg at jeg hadde barn i alderen 1 – 12, uten å fortelle at jeg hadde 11 barn. Av og til ble det ikke mer spørsmål, og jeg syns det var like greit. Ikke det at jeg ikke er stolt over barneflokken vår, men av og til kan det bli litt vel mye oppmerksomhet. Og så blir jeg inderlig lei av de samme spørsmålene, hvor mange brød i uka osv. Men det åpner jo for mange hyggelige samtaler også da

  • 11 barn fra 1 til 12 år. Det er tett! Utrolig bra altså: ) Ja av og til må man bare ikke si hvor mange barn man har hvis man ikke orker spørsmål, for det er klart det oppstår mange spørsmål:)
   Men du: Hvor mange brød går det i uka? hahahaha!

 2. Jeg synes det er så gøy når folk sier: Hæ? 8 stk.. Tuller du?? Eh, ja, tuller selvsagt med sånne ting.. ha ha…

  Jeg får de samme spørsmålene hele tiden. Om det er samme pappa, om vi er med i sekt, OG hvordan jeg kan være så slank etter så mange fødsler.. Vet ikke hvordan de forventer at en 8 barnsmor skal se ut jeg…

 3. Hahaha, tenker det må være ganske morsomt å svare på slikt ja! Vi venter nr 4 og selv vi har fått kommentarer fra folk som syns vi har mange. Og vi har jo bare halvparten så mange som dere 😉

 4. Haha, så herlig =) Dette høres jo ut som hyggelige episoder der en kan være veldig stolt =) Er alle tilbakemeldinger like fine? =)

  • Ja, som regel er tilbakemeldingene like fine. Folk blir så sjokka at de ikke helt vet hva de skal si. Og så følger det en rekke spørsmål. Jeg synes det er helt greit at de spør, jeg skjønner jo at de lurer på ting 🙂

 5. Hei 🙂 Bare lurte på om du kunne skrive litt om hvordan en dag er hjemme hos dere ? Og hvordan er det å være hjemme med 3 barn på dagtid fr 0-5 år `?

Comments are closed