Hvordan være god mot familien din

Det kan være ganske tøft der ute i verden. Hjemmet er et lite barns første møte med verden. Og et hjem som blir velsignet med et lite barn får en liten bit av himmelen inn til seg. Det er slik jeg føler det. Det er så spesielt å få en liten baby inn i hjemmet. Hele huset blir fylt av en spesiell atmosfære. Det er det jeg mener med at hjemmet får en liten bit av himmelen inn til seg.
Jeg tror helt sikkert flere kjenner seg igjen. Det er spesielt å være i nærheten av en liten baby.

baby

Det er så viktig å gi de små barna en god start i livet. Alle burde vokse opp i et kjærlig hjem.
Det er viktig å være god mot familien sin. Familien burde være der man møter støtte og oppmuntring.
Mannen min og jeg har et slag motto vi har fokus på nå i hele dette året, og det er at vi som familie er ett.
På familiens hjemmeaften (som vi har hver mandag der vi samler alle barna og snakker med dem om aktuelle temaer, samt gjør noe morsomt sammen), snakker vi med barna om hva dette betyr og forsikrer oss om at de forstår hvor viktig det er, og så øver vi oss på det i hverdagen.

At vi er ett betyr at vi er sammen om alt. Alles innsats teller f.eks når det gjelder å holde huset i orden. Vi er sammen om det. At vi er ett betyr at vi er på samme lag. Vi hjelper hverandre og støtter hverandre. Hvis noen er lei seg, trøster vi dem.
Ingen skal stå alene eller føle seg tilsidesatt. Alle blir inkludert. Alle har et ansvar for at hjemmet vårt skal være et godt sted å være. Det skal så lite til for å jage vekk en god atmosfære. Noen sinte og sårende ord og svisj…..så er det dårlig stemning.

Hjemmet skal være et godt sted å være. Her er noen punkter som vi synes er viktige:

1. Vær høflig.
2. Hjelp hverandre. Se etter måter du kan være til hjelp på.
3. Vis interesse for de andres interesser.
4. Smil – det er så smittsomt
5. Snakk pent, si takk, gi komplimenter
6. Ikke vær spydig eller nedlatende.

Dette høres kanskje ut som en selvfølge. Men det er veldig lett å skippe det også. Det er som regel en større anstrengelse å være god enn å la være. For å gjøre noe bra må man gjøre en viss innsats. Det er lettere å la være. F.eks. hvis man ser søppel på gata er det lettere å bare gå forbi, enn å bøye seg ned og kaste det i en søppeldunk.
Å være god er noe du bevisst gjør. Det er lettere å ikke beherske seg. Man må f.eks. anstrenge seg for å beherske seg når man er sint. Det ser man jo på små barn. De har ikke lært å beherske seg, det er noe de lærer etterhvert.

Og i disse travle tidene man lever i nå, så har ikke alle så mye tid med familien sin i det hele tatt. Noen ganger er vi så travle at vi rett og slett ikke har tid til å være tålmodige. Og når man er utålmodig er man ikke særlig hyggelig.
Så det er også en ting. For å være god mot familien sin, må man ikke ha det så travelt at man glemmer den lille klemmen, eller glemmer å svare høflig og kjærlig. For det er fort gjort å snappe litt når man er stressa.

Familien er det viktigste vi har og vi burde gi familien det aller beste av oss selv. Har man for mye å gjøre må man kanskje tenke etter om det er noen gjøremål og aktiviteter som kan reduseres sånn at man har tid til å ta det litt roligere og å være mer tålmodig.

2 Comments:

  1. Så mange fine ord og tips og ta med seg på veien og i livet Linda! Takk for påminnelser innimellom tror jeg skal, litt oftere, ha den samtalen jeg også kos deg i sommer og med nydelige barna dine. beundrer deg

Comments are closed