Vaskemaskin-trøbbel

Jeg var så heldig at vaskemaskinen fikk trøbbel. Grunnen til at jeg var så heldig var at dette skjedde rett før høstferien, og at vi var uten vaskemaskin hele høstferien.
Det var jo helt fantastisk flaks!
Tenk om det skjedde en vanlig uke, med gym og treninger! DET er mye vask det. Og dessuten var de fleste barna borte store deler av høstferien. Flaks kaller jeg det!

Dermed har det ikke blitt så store mengder klesvask som det ville blitt dersom det var en vanlig uke. Litt lettet kan man si!

Den kule og snille Miele-mannen kom i dag og fikset maskinen vår. Det var hull i slangen, så det var nok en brukerfeil.
Da han tok et testprogram fant han ut at maskinen hadde vasket i 1995 timer.

De regner at vanlig bruk er ca 500 timer i året. I november har vi hatt den i 3 år. Så da har vi brukt den litt over snittet.
Men det var jammen ikke mye over snittet med tanke på at vi er en langt over snittet stor familie.

Tror dere man vasker klær litt for fort? Før de egentlig trengs å vaskes? Mange klær har jo bare en liten flekk, og så vasker jeg den når jeg kanskje strengt talt kunne vasket bort akkurat flekken ved å gni med en våt klut. Og buksene til 1.-klassingen blir fort møkkete på knærne, men det er jo ikke noe poeng å ha helt ren bukse hver dag, for den blir jo møkkete med en gang uansett. Litt møkkete kan den vel være?
Klær som lukter svette vaskes umiddelbart, og sokker og undertøy vaskes etter en dags bruk. Sengetøy byttes i utgangspunktet hver uke, men det kan fort gå to og tre(uæææh)  uker noen ganger. Kommer litt an på. Noen ganger må jeg opp og skifte på senga midt på natten også pga gulp eller andre ting (fra babyen altså).

Og så var det maskinrens da. Han spurte hvor ofte jeg kjører maskinvask. Eh….maskinvask? Det gjør jeg faktisk aldri. Men det måtte jeg gjøre hver 2. måned.

Nå som maskinen er oppe å hopper igjen skal jeg kjøre i gang. Det er en liten kø med klesvaskedunker som står å venter nå:) (Slapp av, dette er ikke alt som har oppstått på en hel uke altså. Har en stor dunk til som står i kø.)

Vaskerommet er jeg bruker mye tid!

Ikke verdens lekreste vaskerom. Men jeg har et vaskerom med god plass! FÅr vel snart skrubbe gulvet litt her inne. Og før pleide det å samle seg skittentøy på gulvet rett innenfor døra, men som dere sikkert skjønner fikset jeg den biffen:) Dette er en megastor del av jobben min, forresten!

One Comment:

  1. Jeg hadde like herlig vaskerom som deg. Og jeg gadd ikke bruke mye penger på å fikse det opp. Men jeg malte veggene og la sånn plastikk»gress» i grå på gulvet. Sånn man kan ha på verandaen. Den har knotter inder og tørker fort om jeg søker vann. Det ble riktig så fint og ikke minst billig. Eller. Fint og fint. Finere i alle fall. Klær på ungene skifter jeg hver dag. Alt går i vaska om kvelden. Dagens barnehageantrekkk går og ofte rett i vaska når vi kommer hjem da det er så skittent. Sånne dager går det to skift. Sparer aldri noe til bruk dagen etter, må ha de rene når vi går ut om morgenen. Blir mye klesvask men jeg fikser ikke å sette på ungene klær som ikke er helt rene om morningen. Rens på maskinen kjører jeg ganske ofte. Vask av gummien like så. Og så kjører jeg en lang kokevask med miljøkluter en gang i mnd for å få «vasket» maskinen ofte. Jeg er litt vaskefreak.

Comments are closed