«Historier som virker». Jasså? Virker de på min unge også?

Vi foreldre er vel litt desperate innimellom. Etter å få ungene til å sove, sovne, forbli sovende natten igjennom.
Vi vil så gjerne ha litt tid sammen på kvelden!
Vil ikke alle det? Uten å måtte sitte i to timer ved sengen til småungene, dag ut og dag inn, måned etter måned, år etter år!!!

Det er det vi har gjort de siste tre årene. Ikke bare nr. 7 men flere av barna har ikke alltid vært de enkleste å få i seng. Jeg tør ikke å tenke på hvor mange timer totalt vi har brukt for få barn i seng.

Du har sikkert sett de du også, disse annonsene på facebook om «Ditt glade barn». De cd-ene som lover at barna sovner lettere, blir gladere, får økt selvfølelse.
Kan det virkelig funke? For MITT barn, som jeg har prøvd ALT med, for mer eller mindre å ha gitt opp?

Jeg måtte bare prøve. Jeg bestilte likså godt en pakke med 6 cd-er, ettersom jeg har barn i begge de aldersgruppene de har cd-er for.
De 3-4 dagene jeg måtte vente på postgangen var laaaaange.

Funker de??? Håpe, håpe, håpe, håpe!

Og for å si det sånn: Mika sovnet etter 40, og jeg gjentar FØRTI SEKUNDER!!!!!
Er det mulig???? Han som kommer ut av senga 130 ganger, og vi etterhvert gir opp og bare lar han fly oppe fordi vi vil jo sitte å slappe av med en serie eller noe en gang i blant.
FØRTI SEKUNDER tok det!!!!

Ja, da var han rimelig trøtt også, for jeg hadde holdt han våken på dagen. Ingen blund der i gården. Her skal vi være trøtte når det bli sengetid.
Men likevel. Det at han la seg ned og ikke reiste seg opp igjen, det er utrolig!! Han roet seg helt til stemmen i historien. Han sovnet faktisk før historien egentlig begynte. Han sovnet til «avslapningsbiten» før selve historien.

Jeg tenkte at «ok, det kan jo bare ha vært tilfeldig, at han han var totalt utslitt. Så vi får vel se hvordan det går i morgen».

Og vet dere hva? Kveld nr. 2 sovnet han også før selve historien begynte!!!!!

Og kveld nr. tre var vi ikke der inne engang.
-«Mika, vil du høre på historien»? Hvorpå Mika forter seg i senga si. Jeg brer over dyna (som han alltid sparker sint av seg og kaset ned på gulvet) og setter på «play» og går ut.
Jeg kommer inn etter 10 minutter. Da sover han. Vet ikke hvor mange minutter han hadde sovet, men han sov som en stein!

sovemika

Jeg er helt målløs og overveldet.

Og dere, dette er IKKE et sponset innlegg. CD-ene har jeg kjøpt og betalt.
Mia og Lilli elsker historiene de også. Vi har ikke hørt alle ennå, men de elsker de som de har hørt sålangt i allefall.
Eskil synes at ordet «Avslappet» sies for ofte. Hahaha! Heldigvis har vi aldri hatt store utfordringer med å få ham til å sovne.

Jeg skal fortsette å spille dc-ene for dem ved sengetid og nå trenger jeg ikke lenger «manne meg opp til leggekamp». Nå kan vi bare glede oss!
Jeg er helt overveldet!! Seriøst!
Disse cd-ene er flott mentaltrening for barn og jeg vil bruke de masse! Man kan også laste dem ned på telefon og Ipad, så har man de alltid med seg.

Comments are closed.