DIY – Trippel køyeseng

Jeg har laget en trippel køyeseng til barna. Vi har jo ikke ett rom hver til alle sammen, så det gjelder være kreative (og gode venner)☺.

Jeg har hatt planer om en slik seng ganske lenge og har lett på finn.no etter matrealer  (køyesenger ) jeg kunne bruke, for jeg ville se hvor billig jeg kunne få det til. Etter lang tid med leting hadde jeg ennå ikke funnet det jeg lette etter så jeg begynte å sjekke hva jeg hadde av matrealer hjemme. Det viste seg at vi hadde en hel del. Sengen er bygget av en tidligere køyeseng, noen stendere og glattkanter. Det eneste som mangler nå er ribbebunn på den nederste senga.

2016-04-09 00.49.19

Sengen er 200 cm lang og 90 cm bred.

Den første stigen fikk jeg omtrent utslett av. Den hadde kun fire stigtrinn, noe som var for få fant vi ut pluss at det øverste trinn ble gruelig skjevt og sånt får jeg ikke sove av rett og slett.

Jeg gjorde et nytt forsøk. Den ble mye bedre, men ikke helt, for selv om jeg hadde merket de stedene to av trinnene måtte være for å få plass til foten på trinnet  (så ikke foten buttet i ‘tverrplanken’) ble alt litt forskjøvet da jeg drev å skrudde fast trinnene og dermed ble det litt feil likevel. Men, jeg har litt å gå på på toppen så jeg kan løsne hele stigen og sage av 5 cm nederst og da vil det bli perfekt☺.

Sånn, da fikke jeg jammen meg løsnet stigen og saget av 5 cm nederst, og nå er det plass til føtter på alle trinnene :D Hurra!!

Sånn, da fikke jeg jammen meg løsnet stigen og saget av 5 cm nederst, og nå er det plass til føtter på alle trinnene 😀 Hurra!!Den korte stigen klarte jeg bra med en gang for da hadde jeg jo allerede øvd meg litt på den lange stigen.

Det neste som kommer nå er å dekorere sengen. Den skal pusses så vi ikke får flis og den skal males, det skal bli hyller i etasjene og forheng i hver etasje. Så da skal jeg sjekke hva jeg har av maling og stoff og sette i gang. Dette blir så kult.
Jeg bare digger å holde på med ting som dette. Min far som er død, var snekker, og jeg tror nok han hadde vært veldig stolt av meg for dette!

Nå gleder jeg meg til fortsettelsen og til det ferdige resultatet. Jeg skal lage en trinn for trinn-oppskrift av hvordan jeg har gjort det, som kommer på bloggen etterhvert. Dette prosjektet er noe av det som har gjort at det er blitt litt mindre oppdatering herfra i det siste.
Barna digger senga!

Sengen er et rent gjenbruksprosjekt og har kun kostet meg ca. 100 kr for skruer samt litt svette blod og tårer. Neida, ikke tårer men svette og blod (har drillet meg litt i fingeren et par ganger). Er ikke DET kult så vet ikke jeg!
Dette er rene terapien for meg 🙂

One Comment:

  1. Så fin den beli! Du er skikkelig handy 😉

Comments are closed