MÅ gjøres før jeg legger meg

Det er så deilig å være i rute før dagen har begynt, og da er det enkelte ting jeg må gjøre før jeg legger meg.

Nummer EN: Jeg må sette i gang oppvaskmaskinen. Hvis det blir så sent at jeg ikke vil sette den igang, så må den i allefall være klar til å settes igang med en gang jeg står opp, så da fyller jeg den og lader den med oppvaskmiddel sånn at det bare er til å trykke på knappen så fort jeg våkner.
Nummer TO: Vaskemaskinen må fylles med tøy og settes på (hvis det er tidlig nok på kvelden) eller settes på timer sånn at den starter tidlig på morgenen og er ferdig når barna har gått på skolen og jeg kan ta en runde på vaskerommet (vask, tørt, ,brett, legg på plass).
Nummer TRE: Jeg må se til at spisebordet ønsker oss hjertelig velkommen til en ny dag når vi står opp. Det er så koselig å våkne til et ryddig og rent og fint spisebord. Gjerne med duk og lys på:) Og blomster.

14699778_10154410589985236_611262308_n

Tre brødskiver siden hun har så lang da, eple og deilig mango (pakket i folie).

Nummer FIRE: Matpakker. To av barna skal veldig tidlig avgårde. Mia, som har sluttet med hjemmeskole og startet på privatskolen som hun gikk på før, må opp kl 0630. Hun må gå til bussen kl. 0650. Hun rekker ikke stort annet enn å kle på seg, børste håret, pusse tenner og gå. Jeg pleier å gjøre klar matpakke til henne kvelden før. Og siden hun har en lang dag, får hun en ekstra stor og god matpakke. Julian skal også avgårde før kl 07, men han pleier å ordne mat selv. Men jeg lager gjerne til ham noen ganger, for det synes jeg er hyggelig. Og mens jeg først er i gang, lager jeg til for Eskil på 7 år også. Jeg har tross alt nok å gjøre om morgenen, og ofte er det to små som også våkner og vil ha kos og mat. Elias på 13 og Silje på 17 ordner seg selv, og de har litt bedre tid på morgenen.
Vannflasker setter jeg gjerne klart i kjøleskapet. Dette sparer jeg så mye tid og stress på om morgenen!
Nummer FEM: Frokost. Til de to som skal avgårde før kl 07, pleier jeg å legge klart toast i kjøleskapet, slik at når jeg våkner, setter jeg på toastmaskinen, og så er det bare å ta ut toast som jeg har gjort klar kvelden før. Nå på høsten er det godt å ha en varm frokost å spise. Mia tar den gjerne med seg når hun går til bussen.

Jeg setter gjerne igang alle barna til en opprydning også før alle legger seg, det går egentlig fort å fikse opp litt her når alle tar litt hver.
Men altså, det er ikke hver dag at jeg får fikset alt før jeg legger meg, selv om jeg prøver hardt på det. I det siste har jeg vært utrolig flink til dette må jeg få lov til å si. Planen er at dette skal fortsette, for det er virkelig deilig. Det holder at det er sånn 80% ryddig rundt her. Jeg forventer ikke at det må se plettfritt ut, for det er bare å glemme og er heller ikke noe viktig mål i seg selv. Det er viktig å slappe av litt også, så noen ganger blir det litt mer netflix istedenfor «klesvask i rute» her altså 🙂

2 Comments:

  1. Jeg og merker også at jeg fort kan bli små stressa, gåt for 80 % her å hehe-
    Men det som stresser meg mest er å komme til hjem hvor det er plettfritt ! da blir je svett på ryggen for jeg skjønner ikke at det går med barn. hehe

    • Hahah, enig! Men hvorfor ha det plettfritt? Det trenger ikke å være et mål i seg selv det:) Det viktigste er å ha det koselig, og det går fint at med 80 % . med 70% også 🙂

Comments are closed