Jeg vil ha to barn til

Hver gang jeg har fått et barn har jeg visst at jeg ville ha ett barn til. Bortsett fra etter nr. 4. Da ville jeg ikke ha flere barn og jeg skrev en liste i dagboken min alle grunnene til å ikke få flere barn. Det gikk på smerter ved fødsel, ikke få nok søvne, ligge vondt osv. Vel, jeg glemte  helt av den listen og fikk 4 barn til!!

Jeg ønsket med veldig et barn til etter nr. 7, og det fikk vi også.
Etter nr. 8, hadde jeg fortsatt lyst på ett barn til. Men, det var i starten. For etterhvert ble jeg ganske sliten og det har jeg vært det siste året. Når både nr. 7 og nr. 8 skal ha pupp til alle døgnets tider, stjelere det mye krefter, søvn og tid. De større barna skal jo også ha sin tid med meg og hjelp med lekser og sånne ting. Det er også kjempemye husarbeid å gjøre (selv om barna også har oppgaver). Ungeskrik er utrolig slitsomt i lengden, og jeg er egentlig en veldig tålmodig person, men jeg får litt nok noen ganger og blir sliten av det, spesielt hvis jeg ikke har sovet nok i tillegg.

Altså; jeg nyter mammatilværelsen og det å ha små barn. Og store barn. Men jeg må ærlig innrømme at jeg blir dønn sliten også.
Jeg skulle ønske jeg orket å få to barn til, eller ett. Men akkurat nå må jeg bare innse at det begrenser seg av seg selv. Jeg blir snart 39 år, så som det skal bli noen flere, har jeg ikke så mye tid til å vente med det heller, men akkurat nå er det litt uaktuelt.

Jeg visste ikke da jeg var yngre, at jeg skulle ønske meg så mange barn. Jeg skulle ønske jeg visste det, for da kunne jeg ha fått barna enda litt tettere. Men jeg har jo hatt et par spontanaborter innimellom, og da har det blitt litt lengre mellomrom mellom noen av barna p.g.a det også.

Det er ganske rart å komme dit at det mest sannsynlig ikke skal komme noen flere barn i familien vår. Det har liksom kommet barn med jevne mellomrom de siste 18 årene. Minstemann er 1,5 år nå og jeg har ikke engang fått tilbake mensen (beklager den detaljen der, men jeg synes det er veldig lenge å ikke ha fått den tilbake. Jeg ammer jo to barn, men jeg har ammet mye før også og fått tilbake mensen mye tidligere. Noen ganger lurer jeg på om den uteblir fordi jeg har vært/er sliten?)

Vel, jeg koser meg i allefall med de fine 8 barna vi har. Vi har fylt opp alle plassene rundt bordet og jeg tror vi må skaffe et større bord så det ikke blir så trangt når vi har gjester 🙂

Går det an å være så rund, og så søt og for ikke å snakke om...går det an å kle grønt såååå himla godt?

Går det an å være så rund, og så søt og for ikke å snakke om…går det an å kle grønt såååå himla godt?

4 Comments:

  1. Syns du er både flink og tøff som klarer å ivareta 8 barn, jeg? Det skal jo være litt kvalitet på tiden med barna også og døgnet har jo bare 24 timer tross alt. 8 er et fint tall det?

  2. Synes du har en flott gjeng og masse å være stolt av!! Som mor føler man vel aldri at man er helt ferdig med barn.. men apropo at du er sliten pga amming så er jo dette noe du er skyld i selv. Har aldri hørt om 4 åringer som blir ammet til alle døgnets tider, eller bli ammet i det hele tatt når man er så gammel uten å gå mer inn på d temaet der. Så slitenhet ang amming kan du med god samvittighet begynne å kutte ut;)

    • Ja jeg vet. Det er bare ikke så lett som man skulle tro. Hadde jeg ikke hatt han minste, så hadde ammingen vært over for lengst 🙂 Har prøvd å slutte å amme 4-åringen, men det er lettere sagt enn gjort. Men han er jo står så det går an å snakke med han og nå i det senere har vi kutte mye ned på ammingen av ham. Enkelte dager ammes han ikke i det hele tatt på dagen. Så vi jobber stadig med saken, og det skal bli veldig deilig når vi er ferdig med det 🙂

Comments are closed