VI BRØT EN TRADISJON OG LAGDE EN NY

Helt fra jeg var liten jente har jeg vokst opp med påskeoppgaver. Pappa elsket å lage vriene påskenøtter til oss som vi måtte løse før vi kunne få påskeegg. Noen oppgaver var litt morsomme, men mange var så vanskelig at jeg grein.
Egentlig hatet jeg det, noe jeg har skjønt i det senere.

Jeg startet med å lage påskeoppgaver til våre egne barn, bare ikke fullt så vanskelige som pappa lagde. Men, i år droppet jeg det og vi bestemte oss for å heller ha en morsom og koselig dag.

Det vi gjorde var å ha en liten påskeaktivitet. Vi feirer påske for å markere at Jesus ble hengt på korset og ikke minst at han stod opp igjen. Det ville vært veldig rart for oss å ikke snakke noe om dette i denne høytiden.
I et blad jeg abonnerer på som gis ut av kirken, var det en fin liten aktivitet som vi gjorde. Jeg pyntet litt på den og det ble som følger:
Jeg klipte ut eggeformer i papir, skrev skriftsteder på hvert av de (7 stk) og gjemte de rundt i stua. Så ba vi barna finne ett egg hver og også slå opp de skriftstedene som stod der. I hvert av skriftstedene stod det et navn som brukes om Jesus. Når hver enkelt leste sitt vers, lyttet vi og fant ut hva Jesus ble kalt i det verset, og så førte vi det inn på plakaten fra dette bladet.

Og SÅ, kunne de finne påskeeggene sine. Vi stappet alle inn på foreldresoverommet, og gjemte ett egg. Så ropte vi ut den minste først. Når han hadde funnet sitt egg, gjemte han det neste egget og så kom neste barn for å finne det osv, helt til alle hadde funnet sitt egg.
Vi fant ut at det var bedre å gjøre det sånn at èn og èn lette etter sitt egg, istedenfor at alle løp rundt og kanskje fant et egg som ikke var deres og så ble noen sure fordi noen andre fant egget deres og ja……haha. Mye å tenke på. Det vi gjorde funket veldig fint.

Og så skulle vi gjøre noe annet morsomt. Ute i hagen hadde jeg satt klart en stor plate med en stor stoffbit hengende på. Jeg hadde gjort klart to kartonger med eggeskall fylt med maling i ulike farger. (Av alle eggene måtte jeg lage noe da, så det ble to kaker og pannekaker).

Vel, vi gikk ut i hagen og alle fikk kaste malingsegg på denne plata. Det syntes alle var veldig morsomt. Det har regnet litt siden og dette kunstverket har blitt enda kulere når det har rent litt nedover 🙂  Alle syntes dette var morsomt. Til og med de store måtte innrømme at dette var skikkelig kult.

Og så, for moroa slutter ikke her, så så vi på filmen «Hopp».
Og etter det, spilte vi Rubrik, eller «Gruble» som det også kalles. Det går ut på at alle har et rutenett og fører opp bokstaver ytterst nedover og temaer øverst bortover, og så skal vi på tid fylle ut alle rutene. Etterpå går vi igjennom og setter poeng for om vi har svaret alene eller sammen med andre. Så summerer vi opp og ser hvem som vant. Jeg vinner nesten alltid. Dette gjorde vi ofte da jeg bodde hjemme. Da vant jeg aldri.
Dette er en kjempefin måte å øve kreativiteten på og det er veldig morsomt og sosialt!

Dessuten hadde jeg bursdag denne dagen. Eskil og jeg lagde sjokoladepavlova og det var bare helt nydelig! Jeg fikk også verdens søteste gaver av barna 🙂 Eskil hadde kjøpt et pent dekorert egg til meg og gjemt det, inni tre andre påskeegg som jeg måtte lete etter.  Lilli hadde kjøpt et smykke til meg av stein da vi var på Naturhistorisk museum her om dagen, og Mia hadde kjøpt en kjempefin telysestake til meg. Så fikk jeg masse klemmer. Bursdagen min ble også feiret sist søndag sammen med den utvidede familien (Mamma, søsken tantebarn osv).

Nam! Skokolade mellom tre lag marengs og sjokoladedekte jordbær. Dette var skikkelig godt!

Så altså, ikke mer vanskelige påskeoppgaver på denne flokken. Vi skal bare ha det morsomt og hyggelig!

2 Comments:

  1. Fantastisk twist, denne løste du kjempebra!!!!

  2. Så fin måte å gjøre det på 🙂 det så ut som en koselig dag 🙂

Comments are closed