Alt jeg skulle ha gjort i sommer, men som jeg ikke fikk gjort fordi det var sommer.

Jeg kan kanskje ikke si at jeg kom i mål med alt jeg skulle ha fått gjort i sommer. Jeg fikk laget den store fine sykkel-igloen da. Og begynte å plante klatreplanter inne som jeg skulle sette ut rundt igloen og som skulle dekke hele.

Vel, man kan kanskje si at jeg begynte litt for sent med plantingen. Hadde jeg startet tidligere, hadde det nok dekket ganske bra.
Ja, så dette var en av de tingene jeg bomma litt på i sommer. Men, neste år skal jeg begynne plantinga myyyye tidligere!

Her er den ferdig og mangler bare å bli dekket av klatreplaner.

Jada, dettte blir kjempefint….neste sommer 🙂

Men dere kan vel se at plantene klatrer litt her inne?

Jeg har alltid en plan om å få til noe i kjøkkenhagen, men jeg tror at jeg i år innså før jeg gjorde det som et mål, at jeg ikke kom til å gjøre noe der.

Jeg kan jo ikke si at jeg ikke fikk til kjøkkenhagen egentlig, for jeg prøvde jo ikke en gang!

Jeg hadde virkelig tenkt å høste rabarbra og alle bærene i hagen for å lage deilig saft og syltetøy. Men, jeg fikk ikke gjort det. Hadde gledet meg til det, men av og til må man prioritere å passe på barna som hele tiden vil løpe ut i veien. Mulig det hadde gått helt fint å prioritere høstingen, men jeg tok altså ikke sjansen.

Uff, for et sørgelig syn! Beklager rabarbra, men i år ble det kun barna som plukket litt.

En annen ting jeg hadde planer om, var å gjøre det fint rundt den store steinen i hagen. Vel, jeg har ikke så mye som fjernet et eneste ugress, og det har plutselig begynt å vokse bringebær i beddet som jeg egentlig har avskaffet ved å dekke med sånn sort duk. Ja, så det ble ikke så fint rundt steinen i år. Men, neste år skal jeg få det til!

Har landet på å samle sammen rullestein og lage et sydhavsmiljø rundt steinen. Men det blir altså ikke i år.

Jeg hadde også tenkt til å få tapetsert veggen på det nye rommet til Lilli. Men det fikk jeg altså ikke gjort. Men, neste år skal det være i boks. Hehe, får vel håpe det blir før neste sommer. Snart er det jo høstferie og da er det kanskje et håp.

En annen ting jeg skulle ha gjort i sommer, er å gå mange turer. Bli tynnere, eller kanskje heller mindre feit, men jeg tror jeg har gått mindre enn 10 turer i skogen, så det ble ikke det helt store med treningen heller. Men, neste år skal jeg være i gang!

Jeg skulle også male masse i sommer. I garasjen. Har masse møbler jeg har samlet der og jeg skulle male dem med Annie Sloan Chalk Paint og selge dem! Vel, jeg har kjøpt mange bokser maling da, og nesten malt ferdig en kjøpmannsdisk, samt stappet så mye inn i garasjen at jeg ikke kommer meg inn der! Men, neste sommer er jeg nok godt igang! Men, jeg fått malt en hylle som jeg har inne i huset da, og en lampe, så litt har jeg faktisk fått gjort.

Får ikke plass til noe mer i garasjen nå.

En liten sniktitt på noe jeg maler. Dette blir fint! Bruker Annie Sloan Chalk paint. Man skulle tro jeg er sponset, men det er jeg altså ikke. Jeg bare elsker å male og jeg elsker å bruke denne kule og fine malingen 🙂

Jeg hadde også planer om å gjøre meg ferdig med organiseringen og declutter-ingen (hva er det norske ordet for det?) som jeg begynte på i underetasjen sist høstferie. Men altså, jeg har nok fått gjort noe, men er langt ifra ferdig. Kanskje det passer å få gjort meg ferdig til høstferien som snart kommer. Da har det vært kaotisk der i ett år, så da er det vel på tide å sluttføre det.

Vi skulle også på Tusenfryd hele familien. Mia og Lilli hadde sesongkort, så de har vært der mye, men vi klarte altså ikke å finne en dag der hele familien kunne dra sammen. Dette skyldes også at den store bilen vår har vært på rep. store deler av ferien og har fått seg en aldri så liten ansiktsløfting. Den har blitt ny og fresh. Mange har trodd at vi har fått ny bil. Men, den har altså bare fått ny farge!

Før

Etter

Vel, jeg kunne ha kommet med mange flere ting som jeg ikke har fått til eller fått gjort. Men nå synes jeg det begynner å bli nærmest deprimerende å liste opp alt jeg ikke har fått gjort. Det har tross alt vært ferie, og ferie for mannen betyr trippelt opp med jobb. Han har jobbet kjempemye, og det betyr at da får ikke jeg gjort så veldig mye annet enn det jeg MÅ gjøre, nemlig ordne mat og passe på barna og prøve å holde hodet over vannet i huset.

Dette er (noe av) det jeg HAR fått gjort: 

Vært på hytta til svigermor
Ommøblert på rommet til Mia.
Malt litt.
Vært på Ikea.
Hengt opp en rullegardin.
Vært på fyllinga og kastet masse drit og tok også med hjem noe jeg ikke syntes burde kastes.
Lest nesten to bøker. Eller…det vil si…lyttet til på Storytel mens jeg har gått tur. Jeg har virkelig ikke tid til å sitte ned å lese!
Vært på stranda noen ganger.
Sett på TV.
Malt ytterdøra. Jeg tror det var nå i sommer. Men er ikke ferdig da, den skal males litt til, og så lakkes. Så dette punktet hører kanskje ikke til her i lista over hva jeg faktisk har gjort, ettersom jeg ikke er ferdig med den.

Ytterdøra malt med Annie Sloan chalk paint i fargen Graphite. Skal ha et strøk til ettersom jeg egentlig ikke hadde nok, hadde bare en liten test, som jeg vannet ut mot slutten og dermed ble det litt fargeforskjeller her og der. Du kan bruke denne malingen utendørs, men da med lakk som forsegling og ikke wox. De lyktene ved siden av døra fant jeg på fyllinga 🙂

Etter denne ferien strenger jeg en real ferie! Om noen vil ha meg på besøk så er det bare å rope ut!

3 Comments:

  1. Her blir sommer prosjekter høst prosjekter.

    Gleder meg til og følge med utover høsten 😀 God helg

  2. Vi har hatt en stoooort hageprosjekt: bær, frukt og grønnsaker! Nå er vi så og si selvforskynte på alt vi trenger! Det er så kult! Men det jeg ikke tenkte på da vi plantet, er at det krever ekstremt mye kjærlighet omtanke, pleie og stell!

    Jeg gleder meg skikkelig til å se klatrebuskene dine! Neste år 🙂 for det tror jeg blir dritlekkert!
    Du er ikke den eneste som trengte ferie etter ferien – vi burde reise bort sammen 🙂

Comments are closed