8 cm var litt vel mye synes jeg

Her om dagen var vi på IKEA! Vi elsker å være på IKEA! Mika og Eskil ble levert i småland, noe de hadde gledet seg til. Levi tok vi med oss på runden vår. Det ble altså ikke en reprise fra noen år tilbake da vi hadde et filmteam etter oss og vi hadde med alle 6 barna vi hadde da, inn på IKEA.
For hvem har vel meg seg 6 barn på IKEA? Det ble en veldig morsom episode ut av det da. Man kan fortsatt se det hvis man har D-play, forresten.  Programmet heter Familieliv.

Vi fant det vi skulle ha, som var rullegardiner og vegghengte søppelkasser, som jeg skulle bruke til noe annet enn søppel. Selvfølgelig plukket vi med oss litt andre ting også, som 20 tallerkner, skåler, asjetter, lyspære og litt andre saker.

Barna var storfornøyde og de ville ha pølse og is, men pappa sa at det hadde vi ikke tid til. Menee…………


Vel hjemme, skulle vi henge opp den ene rullegardinen. Det stod «minst 8 cm» fra vinduskarmen. Det syntes jeg hørtes litt vel mye ut. Ettersom jeg nylig har tapetsert veggene, ville jeg ikke lage unødig hull i tapetet. Jeg syntes 8 cm hørtes litt vel mye ut og nølte veldig på det. Jeg ville lage hull bare èn gang.  «Vel, jeg får følge bruksanvisningen da» sa jeg litt motvillig og målte 8 cm.
Hva synes dere? Jeg synes ikke det er noe fint når tapetet synes mellom vinduet og rullegardinen!

Men, jeg kan jo ha den ikke helt opptrukket da, for jeg vil ikke lage flere hull i tapetet (ja, selv om det ikke synes bakom gardinene).
Sånn her, litt nedtrukket, er det bedre? Ja, det synes jeg i alle fall.
Skulle ha hengt den 4 cm lavere, så hadde jeg unngått at veggen synes under rullegardina! Det skal jeg gjøre på neste rom.

De søppelkassene til å feste på veggen, bruker jeg slik:
Til å ha sverd og sånt i på gutterommet:

Og til å ha innpakningspapir i: Det er så kjekt med oppbevaringsløsninger som man kan ha steder man egentlig ikke kan ha noe stående på gulvet! Nå har jeg de lett tilgjengelig og ikke i veien!

I dag, skal jeg fortsette på forvandlingen av Mia sitt rom Hun er på leir denne uken og kommer hjem senere i dag og da skal hun får seg en overraskelse 🙂

4 Comments:

 1. Vi hang rullegardinen bak gardinstanga – slik at den er på linje med den. Sort gardinstang og sort rullegardin – går i ett. Om jeg hadde hatt hvit rullegardin, og hvite vinduskarmer, så hadde jeg hengt inni karmen, og ikke over vinduet.

  • Linda C. Hagen

   Ja jeg kunne hengt inni vinduet. Det hadde kanskje blitt finest, eller like over vinduet. Siden jeg har gardinene helt fra taket, vil jeg ikke ha rullegardinen like høyt opp. Den får bare være der den er nå. Bil ikke lage flere hull?

  • Linda C. Hagen

   Det var lurt. Hadde jeg ikke fulgt bruksanvisningen, hadde jeg hengt den like over vinduet, og ikke 8 cm over. Det burde følge med tips alt etter hva slags gardiner du har og hvor høyt de henger! Å henge inni er smart da!

 2. smarte triks!!!!!

  gleder meg til å se mia sitt rom!!!!

Comments are closed