Dugnad og foreldremøte, visst!

Da jeg hentet barna på skolen og sfo, spurte sfo-lederen om jeg kom på dugnaden i dag? Dugnad??? Det hadde jeg ikke fått med meg! «Ja, og foreldremøte etterpå». Det hadde jeg heller ikke fått med meg! Dugnaden var kl 1700. Julian skulle på trening kl 1800, og foreldremøtet startet kl 1800. Mia og Elias skulle på bokkveld kl 1800 (det hadde jeg fått med meg). Vel, så fikk vi det brått litt travelt, ettersom kl. var blitt 1500, og 1530 innen vi var hjemme. Jeg ringte Dan på veien og ba han sette over litt mer penger til meg, så jeg kunne stikke innom butikken. Da jeg kom til butikken, fant jeg ut at jeg hadde glemt veska, og dermed hadde jeg heller ikke lommeboka mi. Heldigvis hadde jeg 70 kr i jakkelomma. Jeg skulle ha juice og egg (som jeg skulle ha med til godbok-kvelden) og middag. Og hva kan du kjøpe til middag til 8 personer som koster under 30 kr? Jo; nudler og en pakke pølser. Mer hadde vi ikke tid til heller. Nå måtte ting gå litt fort. Jeg satte Mia og Elias til å ordne middagen. Jeg ordna sminke og håret. Skulle tross alt på dugnad og foreldremøte.

Så dro vi ut igjen kl 1630. Da hadde jeg med Elias, Mia og Julian. Julian hadde taekwondodrakta under klærne, så han bare kunne skippes til trening kjapt sånn innimellom. Julian hjalp til på dugnaden. Vi raka løv. Masse løv! Det som er litt fint med dugnad, er at du står der og raker og raker og kjenner det etter hvert i skuldrene. Så tar du en titt opp og rundt deg og ser at andre også har gjort mye! Da er det mye lettere å fortsette.

Siden jeg skulle på foreldremøte kl 1800, kjørte jeg Julian til trening i godt tid til å rekke tilbake til kl 1800. Det gikk fint. Møtet varte ikke så lenge, det skulle velges ny FAU-leder. Og jeg fikk en melding av Dan: «Ikke bli FAU- engasjert!!!» Det hadde jeg heller ingen planer om. Jeg kjenner mine egen begrensninger litt.

Julian skulle hentes kl 1930, og siden møtet var kort, havnet jeg opp på Rygge storsenter og hadde hele 40 minutter til å tusle for meg selv. Fantastisk! «Linda-tid»! Jeg kjøpte to gardinskinner, så jeg endelig kan sy forheng til køyesenga og henge de opp. Det gleder jeg meg til. Jeg gikk også innom Hanne`s. en Flott interiørbutikk som jeg aldri tar med barna inn i. Derfor benyttet jeg sjansen nå.

Så hentet jeg Julian kl 1930, treninga er like ved Rygge Storsenter. Vi dro hjem, spiste litt mat, gjorde lekser. Kl 2030, dro jeg for å hente Elias og Mia som var ferdige med godbok-kvelden. Da har de det sååå koselig! De har på nattøy, har med en kosebamse, et teppe, og en bok de liker. De ser på film, leser historier og spiser kveldsmat. Et klasserom er dekket med matter som de ligger på og koser seg under teppene sine. Når vi foreldrene kommer for å hente dem, er lyset slukket, de er musestille og ligger under teppene sine. Vi foreldre må prøve å finne ungene våre. Dette er et høydepunkt for dem.

Det teppe Mia har, kaller hun for «lappi». Er ikke det søtt?? Da hun var baby, maste hun hele tiden av teppetrekket, og jeg tok det på igjen, og hun tok det av igjen. En dag fant Dan ut at hun lette etter vaskelappen i søvne. Da skjønte vi hvorfor hun ville ha teppetrekket av. Senere koste hun rett og slett av denne vaskelappen. (Jeg har tatt vare på restene for å ha det som minne). Jeg ringte hele slekta for å be de samle inn vaskelapper til meg. Alle var veldig hjelpsomme. Så sydde jeg på de nye vaskelappene, tre stk på hvert hjørne på en større utgave av det originale teppet, som var ganske lite. Hun elsker dette teppet, og hun rekker ikke å kose bort alle vaskelappene på dette, tror jeg.

Da vi kom hjem, var det legging. Elias og Mia avspaserer dagen etter og skal ikke tidlig opp, heldigvis.
Kl 23, stupte jeg i seng, og sovnet rimelig kjapt. Det var en hektisk dag, men alt gikk bra. Alle fikk gjort det de skulle. Det ble hele 5 turer til og fra skolen i dag. En tur (frem og tilbake) tar 30 minutter.

Comments are closed.