Julemorgen med noe utradisjonelle julestrømper.

I går var jeg en utslitt mamma. Jeg prøver jo alt jeg kan i hele desember å legge opp til koselige stunder samtidig som at jeg forbereder julen for hele familien. Det virker som om det bare er jeg her i huset som prøver. Det blir jeg utslitt av. Så dere andre mammaer som måtte føle julen som et ork av og til, dere er ikke alene! Jeg skal være ærlig å si at det har ikke bare vært idyll her i julen. Dette er det første året hvor jeg har vært mer sliten og lei meg enn glad og sprudlende. I går var jeg så sliten og lei at jeg gikk rett i seng og ble liggende der i tre timer. Jeg gråt litt og sov litt. De minste barna ville inn til mamma hele tiden. Men den eldste skjønte at mamma var sliten og hun holdt en tale for dem:

«Skjønner der ikke at mamma er sliten? Hun rydder og ordner for oss hele dagen. Vi er seks barn og hun rydder opp og vasker huset etter alle oss hele tiden. Nå må hun få hvile. Hvis dere virkelig er glad i mamma så kan dere gå å rydde i huset. Da blir mamma glad, og da får hun hvile! Tenk på alt hun gjør, og så er det ingen som gidder å hjelpe til. Det er ingen som er så glad i dere som mamma. En mamma gjør alt for barna sine, og det gjør mamma. Hun prøver å gjøre sånn at det skal være koselig her i huset, så vi har det fint her, men så er det ingen som gidder å hjelpe til! Tror dere det er så hyggelig for mamma? Gjør hva dere vil, men jeg går og rydder huset!»

Jeg ble jo helt rørt av den tordentalen hun holdt for søsknene sine. Da jeg etter lang tid kom ut av sengen var det helt strøkent her oppe. Hun hadde ryddet alt! Da ble jeg glad.
I morges fant jeg dette under juletreet:
Det er den koseligste tingen jeg har funnet under juletreet

I år ga jeg mannen oppdraget med å fikse julestrømpene til barna. Vi pleier å bruke store raggsokker. Men han fant ikke så mange raggsokker som vi trengte, derfor ble det en litt annen vri. Det ble ragg-luer! Men det funka jo. Noe utradisjonelt, men det er vel innholdet som teller.
Det var uansett en stor lettelse å delegere noe av juleansvaret. Han klarte det fint!

Nå skal ho mor ordne litt på fasaden, kjøpe de siste julegavene, og er veldig glad for at hun ikke står for julemiddagen dette året. Skal en tur på kirkegården og legge kranser hos min far, min bror og min sønn som jeg ikke fikk holde fordi han døde i mangen. Men mest av alt skal jeg kose meg med familien!

2 Comments:

 1. Rart med det men vi har en tentens til å skal ordne og fikse alt selv.
  Vi burde helt klart bli flinkere til å delegere ut litt arbeid.
  Er ikke alle som klarer å se det selv hva som trengs å gjøres, men med litt hjelp til å huske det så blir det jo som regel perfekt. (Hvis vi bare klarer å slippe taket litt.)
  Så stor og flink datter du har.
  Ble helt rørt av å lese.
  Hun har skjønt tingene.
  Du kommer til å få masse hjelp av henne framover det er jeg sikker på.
  Og så kommer de andre etter.
  Det er en flott familie du har.
  Ønsker deg og dine en flott stressfri julefeiring.
  Nyt dagene sammen.

  Juleklem fra Heidi.

 2. Både mannen min ig jeg gråt en skvett at den fine talen og hjertevarmende gaven som lå under treet. Ønsker dere alle en Riktig God Jul.

Comments are closed