Jeg våknet da jeg sovnet, såååee…

Ja, det hender igrunn ikke så rent sjelden at jeg ikke får sove. I kveld var jeg faktisk utrolig trøtt, for jeg feira nyttårsaften med gode venner helt til klokken 0430. Jeg la meg rundt klokken 21. Men da jeg sovnet, gjorde jeg det som jeg ofte gjør når jeg sovner; jeg klapper sammen tennene. Det høres sikkert rart ut, men det er som når kroppen skvetter til idet man sovner og går over i drømmeland. Noen ganger er det tenna mine som klapper sammen, og er jeg riktig uheldig ligger jeg på en sånn måte at jeg i tillegg biter meg i tunga. Det er veldig irriterende, for da våkner jeg, og det er ikke alltid jeg får sove igjen.

Vel, i dag våknet jeg altså igjen da jeg sovnet. Etter å ha ligget våken i en time, tenkte jeg at     jeg fikk stå opp. Det er irriterende å ligge våken i flere timer når det er så mye jeg kan gjøre. Jeg lå å tenkte på at i morgen, når Elias skal i en bursdag, så kunne jeg ta med Julian å gøre noe hyggelig med han. Jeg stod opp for å skrive litt på en av bøkene jeg holder på med (evighetsprosjekt). Men der på kjøkkenet satt det en som heller ikke fikk sove. Der satt nemlig Julian. Siden vi bare har en pc tilgjengelig for oss, bestemte vi oss for å gjøre  noe annet. vi fant frem et 3D puslespill som vi har, så byggde vi opp det.

Det var koselig å sitte der helt i stillhet, ingen lillebror som drar i mamma eller spise bitene. Bare Julian og jeg og pistasje-nøtter. Det var mye bedre enn å ligge våken å kaste bort tiden. Trøtt blir jeg uansett i morgen. Jeg har opplevd å ligge våken til kl 0500. Det er bortkastet tid. Neste gang jeg våkner når jeg sovner, eller ikke sovner i det hele tatt, skal jeg stå opp å skrive på en bok! Kanskje jeg får fullført en av dem en dag. Uansett har jeg det moro når jeg skriver, så får tiden vise hva det blir av det. Men jeg SKAL gi ut en bok en dag!

Nå får vi snart gi søvnen en ny sjanse. Problemet er nok at jeg har så mange ideer i hodet, og jeg har først tid til å tenke på dem i fred og ro når jeg har lagt meg. Men hadde jeg bare ikke klappet sammen tenna så hardt at jeg våkner, da hadde jeg fått sovet mye mer.

9 Comments:

 1. Klappe sammen tenna? Den var ny.
  Morsomt

 2. Godt nyttår. Jeg har også problemer med å sove noen ganger og har også bokprosjekt(er) på gang. Et av målene for dette året er å lytte til meg selv og gi f i hva andre mener om meg. Finne ut hva som er viktig for meg. Jeg er også lei av alle avvisninger jeg har fått og satser heller på å ikke oppsøke disse (ta initiativ for mye f.eks)
  Take care Linda!

 3. Å! Det hørtes kjent ut!! Tips til klapping med tenner er skinne! Jeg brukte det i noen år og har den av og til i perioder der det er ekstra mye å tenke på! Da får man ikke klappa sammen tennene eller liggi å biti! 😉 Ble mye bedre søvn på meg også gitt!

  Hvilke type bokprosjekter har du?! Er det roman type eller sånn tips og triks type ting?

  • Tenna klapper sammen av seg selv, da. Og det er bare en gang idet jeg sovner, jeg ligger ikke å biter. Det er mer tenkinga som er problemet. Jeg kunne kansje lest en bok på senga til jeg sovener, så tankene ikke får begynt å sveve så langt.
   Bokprosjekter: Det er mest romaner, men også barnebøker. Jeg har flere påbegynte, men altfor liten tid.

 4. Jeg liker hvertfall å lese det du skriver, så det å skrive en bok høres ikke dumt ut.

Comments are closed